Šta je novo?

Discord u martu uvodi verifikaciju starosti korisnika

jurodivi

Znamenit
Učlanjen(a)
15.08.2011
Poena
1,245
https://www.theverge.com/tech/875309/discord-age-verification-global-roll-out

Počev od marta ove godine, Discord će od korisnika zahtevati verifikovanje njihove starosti.
Korisnicima će po defaultu biti serviran "teen experience" i neće moći da vide išta što Discord smatra neprikladnim ako ne dokažu da su odrasli.

Za to će zahtevati video selfi ili da im se pokaže ID. Video navodno neće napustiti korisnikov telefon, tj. neće biti pohranjen na njihovim serverima (što samo znači da Discord ima nesmetan pristup svemu na vašem telefonu), a ako video ne bude dovoljan mogu zahtevati ID čak i ako se neko inicijalno nije opredelio za to.

Mislim da nema potrebe objašnjavati koliki je ovo bullshit i korak ka uvođenju Digital ID globalno. Da ne pominjemo višestruke incidente sa hakovanjem i krađom podataka korisnika koje je imao Discord...mogu da se kladim da će ih biti odmah nakon ovoga.

Ne treba objašnjavati ni da Sony želi profit od investicije u Discord i da će ovo tako lepo da im legne, svi ti podaci na raspolaganju, njam...

1770716135291.png

U prevodu, nema potrebe da se radi ikakva verifikacija. Bar za mene.

Po ovim stavkama (bar nekoliko) bih rekao da Discord pokušava da smanji problem scammera/botova.

danas mi iskoci ovo na twitter, zaintrigiralo me:

Wiki kaže da je Arapin hrišćanin 🙂 tako da nisu oni 😛 što ne znači da nije iz ove aktuelne pedolizard ekipe.

kako ce nas sve 'prodati'

maybe maybe

Poslednja izmena:
Krenulo i za PC, Brazil je prva država koja je uvela obaveznu verifikaciju godina, a od federalnih jedinica Kalifornija, verovatno i Kolorado i Njurok. GrapheneOS rekao da neće uvoditi ovu kontrolu i da neće prodavati uređaje u tim državama ako je to uslov. Ali MidnighBSD je otišao korak dalje i u licenci zabranjuje korišćenje u tim državama 😀

Residents of any countries, states or territories that require age verification for operating systems, are not authorized to use MidnightBSD. This list currently includes Brazil, effective March 17, 2026, California, effective January 1, 2027, and will include Colorado, Illinois and New York provided they pass their currently proposed legislation.

Nazad
Vrh Dno