Šta je novo?

Pomoc oko kucista i ventilatora

Ma taj Chieftec kontroler je lošeg kvaliteta, meni je crkao nakon nekih 2 meseca. A i uopšte su jeftini RGB kontroleri slabog kvaliteta i lako ih je preopteretiti nakon čega crkavaju, a uglavnom nigde u uputstvima ne bude naveden maksimalan broj dioda.
Nollie je kvalitetniji kontroler koji podržava 126 led dioda po kanalu. Ja sam kupio Nollie8 sa 8 kanala i nema šanse da ga preopteretim, jer mi ne treba 1000 dioda u kućištu.

On nema na ploci RGB konektor.

Upravo zato mu je Nollie kontroler pravo rešenje, jer se kači na USB2 konektor na ploči, a ne verujem da postoji ploča koja nema bar dva interna USB2 konektora.

Poslednja izmena:
Hvala.
Idem sutra kod ovih gde sam kupio kuciste i ako nista ne urade narucujem Nollie - a.
Na ovaj Nollie se kaci samo osvetljenje ventilatora?

Poslednja izmena:
Evo da javim da sam danas uzeo modul,sada konacno sve radi kako treba 🙂
Ipak je bio "pokvaren" modul to jest razlemljen dzek,vidim da su na stampanoj ploci lemili i onda sa onom plasticnom patronom zalepili dzek to jest 2 zice na koje se ubada dzek sa kablicem.
U pitanju je ovaj zaokruzeni dzek.
Inace on je povezan sa onim dzekom za koji sam rekao da pasuje na chassis fan na ploci i sada kada sam prikljucio kablove opet je bilo kao pre to jest nije radilo kako treba pa sam ponovo prikacio taj dzek na chassis fan i sada radi kako treba.
Videcu koliko ce da traje pa ako crkne kupujem Nollie - a.

Prilozi

• 20260205_150125.jpg
    20260205_150125.jpg
    470 KB · Pregleda: 19
Na kucistu imaju 4 ventilatora od 120.
3 prednja uvlace vazduh a zadnji ga izbacuje.
Na modulu ima mesta za jos 2 ventilatora (mozda bi nekom "racvom" moglo da se doda i vise).
Evo slike kucista sa mestima predvidjenim za ventilatore.
Koje bi bilo dobro da ubacim: gornje,donje ili ove izmedju ploce i prednjih i kako da ih postavim da li da izvlace ili uvlace vazduh?
Evo i slike temperatura.
Zamenio sam termalnu pastu i stavio kuler DeepCool AK620.

Prilozi

• Ventilatori Za Kuciste.jpg
    Ventilatori Za Kuciste.jpg
    71.9 KB · Pregleda: 12
  • 13 II .jpg
    13 II .jpg
    35.5 KB · Pregleda: 12
2 na PSU shroudu ti nisu potrebna kao ni ona 2 sa strane.
Ako su ti dobre temperature, ne moraš ni da dodaješ...
Možeš da probaš da staviš jedan skroz pozadi gore ali verovatno neće napraviti razliku vrednu investicije...probaj.
Ali komponente ti uopšte nisu vrele i mislim da nema potrebe da dodaješ išta, 4 venta koja su došla sa kućištem s u sasvim dovoljna.

Na kucistu imaju 4 ventilatora od 120.
3 prednja uvlace vazduh a zadnji ga izbacuje.
Na modulu ima mesta za jos 2 ventilatora (mozda bi nekom "racvom" moglo da se doda i vise).
Evo slike kucista sa mestima predvidjenim za ventilatore.
Koje bi bilo dobro da ubacim: gornje,donje ili ove izmedju ploce i prednjih i kako da ih postavim da li da izvlace ili uvlace vazduh?
Evo i slike temperatura.
Zamenio sam termalnu pastu i stavio kuler DeepCool AK620.
Verujem da imaš i neki priključak za ventilatore slobodan na matičnoj, ja bih stavio 3 ventilatora gore da izduvavaju vazduh. Možda neće puno pomoći oko temperatura, ali će sprečavati prašinu da upada odozgo u kućište.

Prašina neće upadati dok radi mašina jer joj neće dozvoliti potisak ventilatora, a kad ne radi može prosto da se pokrije nečim, nema potrebe da kupuje ventilatore zbog toga...

Nazad
Vrh Dno