Šta je novo?

Vivo X300 Series

Mislim da wallet radi.. mada iskreno nisam ga podešavao dok sam imao čistokrvnog Kineza.
Da. Nema Google feeda i nema notification history opcije koju neki ljudi koriste.

Ne radi ni povezivanje WearOS satova, kome je to bitno.

Poštovane kolege
Pošto sam veliko tele u svemu ovome zanima me da je na kinesku verziju moguće instaliranje Google servisa

Vidim da je poprilično jeftiniji od global

Hvala na brzom odg
Jel treba kakvo naučno znanje ili prosečak korisnik može srediti
Instaliranje Google servisa se radi iz vivo prodavnice, potrebno je oko 45sec.
Nakon toga uninstall sve što ima kineska slova u imenu, zatim ulaziš u podešavanja i sve što ima veze sa kineskim BlueAi gasiš i to je otprilike to.
Kad instaliraš sve svoje aplikacije, ubaciš i circle to search prostom instalacijom fajla koji možeš da nađeš na netu.

Mislim da wallet radi.. mada iskreno nisam ga podešavao dok sam imao čistokrvnog Kineza.
Da. Nema Google feeda i nema notification history opcije koju neki ljudi koriste.
Wallet radi bez problema, android auto radi bežično i žičano, povezivanje sa Samsung wear OS ne radi.

Ne znam odakle ta priča odjednom da CN verzije nemaju Google servise i slično, par ljudi koji su mi se javili na oglas su mi rekli da neće CN verziju jer jer nema google servise, ne rade notifikacije, ne valja softver i slično. Mora da Samsung podriva tržište 😀

Ne znam odakle ta priča odjednom da CN verzije nemaju Google servise i slično, par ljudi koji su mi se javili na oglas su mi rekli da neće CN verziju jer jer nema google servise, ne rade notifikacije, ne valja softver i slično. Mora da Samsung podriva tržište 😀
Побркали су са Хуавејем вероватно.

Ne, nego ljudi kad čuju bilo šta da dolazi iz Kine ne bitno da li je sw ili hw misle da neće da radi Google. Ja sam imao xy puta upit za Honor telefone da li podržavaju Google...

koristim xiaomi band 10 na x300 cn. Ne gubi konekciju, sve notifikacije stižu. Možda nekom znači info

Smarao me je neki popup "passkey service not enabled" kad radim login/singup na bilo koju aplikaciju. Negde nisam ni mogao da se registrujem (paypal npr), zbog toga. Instalirao shizuku i cantu (5min posla), i obrisao ova dva 💩

Prilozi

• Screenshot_20260207_165742.jpg
    Screenshot_20260207_165742.jpg
    64 KB · Pregleda: 117

Nisam baš imao vremena za kvalitetno poređenje, i kvalitetne fotografije ali 1. auto HDR on, 2. RAW Lightning on, 3. GCam joqz config Leica mod
X300 Pro naravno + još 2 fotografije kroz staklo sa GCam, sve su point and shoot.

zanima me da li radi na x300, ili x200 seriji, Deep device intergration kao na s25U seriji sa gemini ai, contextual awareness, circle to search, i slično, ili ima neki svoj softwareski gimmick

Nemam pojma iskreno kako to funkcioniše, ali circle to search radi kroz MiCTS.

zanima me da li radi na x300, ili x200 seriji, Deep device intergration kao na s25U seriji sa gemini ai, contextual awareness, circle to search, i slično, ili ima neki svoj softwareski gimmick
Ne radi, tj radi sa blueAi koji je za nas neupotrebljiv. Circle to search radi ali se drugačije uključuje u odnosu na global telefone.

Stigao X300 Pro i u Kulu. Uzeo ga, a ko drugi nego...ajd pogodite...😉😊

U Pitanju je "ciljana" kineska verzija, prvo zbog fabričke opcije snimanja razgovora, i naravno veće baterije nego EU verzija.

Menjao ga za Honor Magic 8 Pro.

Pitanje za one koji ga imaju, koju verziju OriginOS-a imaju? Pitanje se odnosi na dole podvučeno.

Prilozi

• Screenshot_20260211_214727~2.jpg
    Screenshot_20260211_214727~2.jpg
    55.2 KB · Pregleda: 75
U zdravlju da te služi. Izgleda da je ta verzija iz poslednjih par dana, upravo sam updateovao.

Stigao X300 Pro i u Kulu. Uzeo ga, a ko drugi nego...ajd pogodite...😉😊

U Pitanju je "ciljana" kineska verzija, prvo zbog fabričke opcije snimanja razgovora, i naravno veće baterije nego EU verzija.

Menjao ga za Honor Magic 8 Pro.

Pitanje za one koji ga imaju, koju verziju OriginOS-a imaju? Pitanje se odnosi na dole podvučeno.
Kad stigneš, piši utiske i neka poređenja sa dosadašnjim premium telefonima. U zdravlju neka služi!

Mislim da je to neka oznaka modela. Global-China ili 12/256-16/512

X300 Pro 16/1TB OriginOs 6 (Čistokrvni kinez iz Vivo radnje)

PD2502E A 16.0.24.6.W10.V000L1

Prilozi

• Screenshot_20260212_184453.jpg
    Screenshot_20260212_184453.jpg
    67.1 KB · Pregleda: 53
Stigao X300 Pro s Tradinga za 9 dana. Naručen 3.2, stigao jučer. Uz kupone i rewards izašao 701eur s dostavom, 12/256 verzija. Razmišljao o Magic 8 Pro, al presudile kamere 😬
Treba vremena za podesit sve, sreća pa sam imao backup od X200 Pro. Uglavnom, pravi stroj, ništa manje nisam ni očekivao...Ima par mana, vidjet ćemo.

Koje su po tebi mane?
Meni je "mana" koju sam za ova dva dana korišćenja uočio, da nema notification badges-dots(broj) za Viber aplikaciju.
Ali to sam znao i pre nego što sam ga uzeo, jer je isti "problem" bio i na Vivo X200 Pro telefonu koji sam takođe imao.

Long press on desktop - settings - icon badges - badge display mode - number.

Ovo ne radi?

Pozdrav, danas je i meni stigao X300 Pro, global verzija sa 6510 mah. Malo je reći da sam oduševljen. Ovo je kategorija za sebe, S23U kao da je srednja klasa pored ovog 😅

Zoom 10x X300 Pro vs S23U
1000081152.jpg1000081149.jpg

Koje su po tebi mane?
Meni je "mana" koju sam za ova dva dana korišćenja uočio, da nema notification badges-dots(broj) za Viber aplikaciju.
Ali to sam znao i pre nego što sam ga uzeo, jer je isti "problem" bio i na Vivo X200 Pro telefonu koji sam takođe imao.
Imao sam x100U i X200 pro pa otprilike znam šta me čeka. Smeta mi što grid na početnom zaslonu ne može biti 5x6 nego 4x6, 4x7 ili 5x9. Nezgodan je kad ga podižem sa stola zbog grbe pa ga ne mogu fino uhvatiti nego spuštam prst dolje i čvrsto držim da ne ispadne. Ergonomija mi je horor. Još uvijek ne mogu pronači kako povećati ikone u docku. Dosta su manje nego ove na početnom. Dosta funkcija je duboko u meniju pa treba vremena za snalaženje. Kod Huaweija dosta sve lakše. Čini mi se da neke aplikacije ne rade baš na 120hz iako sam postavio high refresh. Recimo Soul browser mi ne skrola tako glatko kao na nekim drugim mobitelima, dok Chrome radi bolje...Sve su to na kraju sitnice i stvar navike. Postao sam razmažen, *** godine čine svoje 😉

Baš zbog ergonomije nikada više ni blizu takvih ringla telefona.. preporodio sam se kako sam ga prodao.

Što se tiče full 120hz proveri da li ti je stiklirano full PWM flicker.zna da radi na 60hz ako je to izabrano i onda mora pojedinačno po app da se podešava. Kinezi

Osim ako nisam kupio ciglu, a rekao bih da nisam, imam Vivo X300 pro, global edition.

Prilozi

• Screenshot_20260213_192130.jpg
    Screenshot_20260213_192130.jpg
    62.2 KB · Pregleda: 55
E neću sad za inat, dooo...X300 Ultre😉

antec@, nema na mom kinezu te opcije icon badges, a vidiš da se i razlikuje još par opcija...

Prilozi

• Screenshot_2026_0213_195116.jpg
    Screenshot_2026_0213_195116.jpg
    51.8 KB · Pregleda: 43
Nazad
Vrh Dno