Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

A gde vi nalazite te ultre za po 800e? Evo ja sada gledam (naravno, nove) i ne vidim ni 25u godinu dana kasnije za 800e?

Kolega je uzeo u Novembru osnovnu Ultru sa domaćom garancijom za ispod 800 , mislim da je dao 770 € ili 785 € . Ne drži me za reč tačno , mogu ga pitati bilo koji dan

Pa ne, ne moraš ne pitam da bih kupio nego baš me zaintrigira uvek ta opaska "tad i tad će već biti 800..." pa svaki put pogledam oglase i ne pronađem. Evo ni danas. Naravno, ne računam polovnjake i toalet papir garancije (mada ni njih nema).

Ma ja sam to napisao ovako bezveze....
Ja sam npr. uzeo S23U day one što se kaže znači u Februaru '23 , a drugar je pri izlazdju S24€U uzeo identičnu kao moju ( 512 GB ) za 700 € sa 4 maskice staru mesec dana u domaćoj garanciji , čini mi se mts.

Ova S25U od kolege što spomenuh ranije je bila ono sa računom od dan, dva pre toga još neotvorena

Kolega sa foruma je uzeo pre 20tak dana nov neotpakovan S25U Titanium Jet Black iz Yettela na kp za 750€ ... Gledaš oglase pa kako naletiš, ja sam platio pre pet meseci 820€ isto nov neotpakovan .

Regularne cene na KP su one na kojima se zarađuju i to preprodavci ( uglavnom ), ove cene o kojima mi govorimo su cene ljudi koji telefon uzmu kod operatera ili na ko zna putem koje kombinacije i već sutradan hoće da za isti dobiju keš. Tako da takvi telefoni znaju da odu više ispod cene, ali se nikad ne zadrže mnogo da ta cena Ultre postane standard. Ko prati redovno i religiozno, zna o čemu pričam.

Regularne cene na KP su one na kojima se zarađuju i to preprodavci ( uglavnom ), ove cene o kojima mi govorimo su cene ljudi koji telefon uzmu kod operatera ili na ko zna putem koje kombinacije i već sutradan hoće da za isti dobiju keš. Tako da takvi telefoni znaju da odu više ispod cene, ali se nikad ne zadrže mnogo da ta cena Ultre postane standard. Ko prati redovno i religiozno, zna o čemu pričam.
Naravno da se ne zadrže dugo, jer takve oglase preprodavci vrebaju kao kobac golubove.
Par puta sam namerno postavio oglas na KP sa cenom od 30% jeftinijom od uobičajene cene tog modela.
Da ste samo videli koja je to navala bila, za nepunih pola sata sam imao preko 20 poruka na KP, i ko zna još koliko sms i Viber poruka.
Čak sam merio i "prolazno vreme", prvu poruku sam dobio za bukvalno 5'.

Poslednja izmena:
Kod kolege Samsung Fold(ne znam koji model tacno) ima istu tu gresku i kaze da ga bas nervira.
Kod S25 su malo deblje maske pa idu u ravni sa kamerama. Kod ovih je bump veci, maske bi bile ko cigle. Ali dobro, odmah su ponudili resenje - samo treba malo vise kesa i stari power bank mozes da bacis. 🤡

Kada se setim AI hajpa i S24 pre dve godine, samo se o tome pričalo. I kao, imaćete usluge free 2 godine. Ima negde post gde sam još tada rekao da je sve to gimmick.
Verujem da ako bi sada ugasili sve AI funkcije, retko ko bi primetio.
I sve što se koristi je circle to search (+translate ekrana), opcija koju danas ima svaki telefon.
Eventualno da se nešto sa fotke obriše, portrait effect koji je bio i bez AI.

AI ima primena, ali na nivou u integraciji telefona, rekao bih da je za dve godine slabo usvojeno.

Što se tiče S26 Ultra, kao korisnik S24U čekam iduću godinu i S27U, ako baterija ne bude 30% bolja, tražiće se alternativa kod Honora. Jer svaki Samsung uništi ažuriranjima bateriju pre ili kasnije. Ili imaju najlošiji kvalitet samih baterija, ne znam, ali sve što bude okej je prvih 6-12 meseci.

Jer s25u ima 30-40% lošiju autonomiju od Magic8 Pro. Kamera tu i tamo, nešto bolje nešto lošije, procesor kao i svuda flagship. Zašto bi i dalje bilo ko forsirao Samsung, zbog ekosistema? 🙂

Najveća prednost u vidu olovke je osakaćena ukidanjem BT.

Poslednja izmena:
Zašto bi i dalje bilo ko forsirao Samsung, zbog ekosistema? 🙂
Zato sto je softver (ui) nesto sto se bukvalno koristi od kada uzmes telefon u ruke. A samsung je tu najbolji u android svetu. Jos nisam cuo da je neko uzeo kineza zbog odlicnog softvera, sta vise vecina softver navodi kao "navici cu se valjda".

Inace se sve slazem sto se iznosi ovde na temu manjka inovacija kod samsunga. Ali proizvod im je i dalje najbolje zaokruzen, plus marketing pozicija na zapadnom trzistu im je najbolja, zato ne popravljaju ono sto fercera, donosi novac.

Jel i na S26 nema olovcica BT?

Kada se setim AI hajpa i S24 pre dve godine, samo se o tome pričalo. I kao, imaćete usluge free 2 godine. Ima negde post gde sam još tada rekao da je sve to gimmick.
Verujem da ako bi sada ugasili sve AI funkcije, retko ko bi primetio.
I sve što se koristi je circle to search (+translate ekrana), opcija koju danas ima svaki telefon.
Eventualno da se nešto sa fotke obriše, portrait effect koji je bio i bez AI.

AI ima primena, ali na nivou u integraciji telefona, rekao bih da je za dve godine slabo usvojeno.

Što se tiče S26 Ultra, kao korisnik S24U čekam iduću godinu i S27U, ako baterija ne bude 30% bolja, tražiće se alternativa kod Honora. Jer svaki Samsung uništi ažuriranjima bateriju pre ili kasnije. Ili imaju najlošiji kvalitet samih baterija, ne znam, ali sve što bude okej je prvih 6-12 meseci.

Jer s25u ima 30-40% lošiju autonomiju od Magic8 Pro. Kamera tu i tamo, nešto bolje nešto lošije, procesor kao i svuda flagship. Zašto bi i dalje bilo ko forsirao Samsung, zbog ekosistema? 🙂

Najveća prednost u vidu olovke je osakaćena ukidanjem BT.
A šta misliš ko rešava zadatke i piše sastave osnovcima i srednjoškolcima?

Zato sto je softver (ui) nesto sto se bukvalno koristi od kada uzmes telefon u ruke. A samsung je tu najbolji u android svetu.
Razlike su sve manje. Pa koliko samo Samsung ima bagova sa third party app, sedmicama su imali problem sa Instagramom, otvaranje linkova ka IG tiktok baguje mesecima.
5G smo poslednji dobili, update ključnih verzija kasni mesecima u odnosu na poslednju seriju.

Onda je resenje super lako, uzeti neki kineski model kad je vec bolji. Ja sam sa sonija koji mi je bio top, presao na huawei koji mi je bio odlican, kad je on nestao, uzeo sam samsung. Nisam kukao nad tuznom.sudbinom.prerhodnih firmi, kad neko bude meni bolji od samsunga, a da nije ios, preci cu u taj tabor i ne bi mi bilo zao da samsung propadne ako je to posledica lose usluge. E da meni je 5g odmah proradio...

Nazad
Vrh Dno