Šta je novo?

Meal Prep Posude

Denis98

Poštovan
Učlanjen(a)
11.09.2022
Poena
60
Da li neko zna gde mogu nabaviti kvalitetne posude za cuvanje hrane. U njima bi uglavnom bila kuvana jaja, piletina i pirinac. Samo da nije premala, to mi je bitno, pa ako imate neka iskustva...

znam da dizem temu iz mrtvih, ali preporuka svima, iskljucivo staklo, posebno ako koristite mikrotalasnu.
pukao sam brdo para na mnoge bpa free posude pogodne i za mikrotalasnu (mepal, sistema, curver, emaa) i sve do jedne su posle 2-3 meseca pocela da se raspadaju, osim mepal-a, mada i to je pitanje dana.
cak ih i ne podgrevam puno, 2-3 min max. pojeo sam ko zna koliko plastike u medjuvremenu.. poslednji put mi se ucinilo da su mi neke dlake u posudi, ispostavilo se da se dno sastrugalo i da je to bio uzrok. sve sam pobacao i
presao na staklene (pyrex) i nema vise brige.

Керамику не бих препоручио. Стакло и метал само.
Ни чајеве више не пијем из чаша које нису метал.

Прво сам насуо воду у керамичку шољу и видео да има чудан укус кад стоји цео дан.
Други пут сам оставио чај да ми се натопи (мало дуже), шоља је после стравично смрдела на чај (и после прања).

Ne znam kakvu si solju koristio ali ja nikada nisam iskusio nista lose sa keramikom. Pricamo o pravoj keramici.
Sto se tice metala, niste citali o kontaminaciji sa hromom, niklom itd?

Za te stvari koristim staklene posude, poklopac je od plastike. Ne guram ih u mikrotalasnu.

Шта предлажеш ?
Glatka (sjajna) keramika sa oznakom da moze u mikro.
Metalne ako moze samo sa premazom (lakom) tipa starinske solje za mleko sa tufnama a ako je bez premaza onda sa sertifikatom o sastavu metala.

Nazad
Vrh Dno