Šta je novo?

Problemi sa laptopovima i kako ste ih resili (kvarovi, garancije i slicno)?

• Začetnik teme Začetnik teme Peca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta hoćeš da uradiš, da pokreneš operativni sistem da izvučeš podatke?

Pokreni sa fleša neki live linux ili strelec

kako nemaš sliku a na ekranu ti piše to?

Vidi da li je podešen boot kako treba u biosu.

Da, boot je updateom biosa promenjen, ili je bio Legacy ili UEFI, to promeni.

Boot je Uefi. Ušao sam u Safe mode. Pokrenuo O&O softver i popravio podešavanja. Još nisam probao nove memorije. Za sada radi!

Radi na starom ram. Da li treba da se opet flešuje BIOS pa onda ubaci nova memorija.

Pozdrav, da li postoji neki free program pomocu kojeg mogu da testiram bateriju
zaista kratko traje i zeleo bi cisto da vidim da li je sve u redu .
laptop je Dell Vostro 3525,Ryzen 5
,16gb ukoliko je bitno .
Hvala unapred.

Ukucaš u cmd powercfg /batteryreport i pogledaš izveštaj.

to sam nesto i gledao i deluje da je sve ok..
gledao stam i najvise trosi bateriju i bio brave pregledac...izbrisao sam ga i stavio operu pa cemo videti.
pisalo je 85% da vuce baterije.
sada kada sam izbrisao stoji mi da sistem vuce isto
moracu dodatno da tesitram

Posle Ažuriranja BIOS promeni ime. Verzija je ista. Da li je to ispravno?

Stavim memorije 8 i 16 GB, sve radi. Ubacim 16 i 16 GB pojavi se crn (prazan) ekran. Nekad se pojavi logo DELL kratko.
Dalje se ništa ne dešava. Ima li neko ideju šta raditi. Sumnjam da je u pitanju podešavanje ali ne mogu da pokrenem Windows.

Ne bi trebalo da za RAM postoji neko podešavanje. Možda postoji limit koliko dvostranih modula može da adresira? Probaj da nađeš na netu tačno za taj model laptopa ako postoje ograničenja u proširivanju RAM.

Ne može da prepozna Kingston Impact DDR4 2666MHz. Na drugim radi. Kako to reşiti

Stavim memorije 8 i 16 GB, sve radi. Ubacim 16 i 16 GB pojavi se crn (prazan) ekran. Nekad se pojavi logo DELL kratko.
Dalje se ništa ne dešava. Ima li neko ideju šta raditi. Sumnjam da je u pitanju podešavanje ali ne mogu da pokrenem Windows.
Ако је старији модел лаптопа, могуће да не може да региструје 32gb RAM-a. Који је процесор у питању ?

Laptop Dell Latitude 5400. Procesor Intel i5. Stavim 16 GB pa neće Kingston Fury 16GB Impact. Druga memorija (KingBank) od 16 GB radi.

Kingston Fury Latencije memorije Ne odgovaraju za navedeni laptop (na dosta modela laptopova isto nece da radi). Resenje je drugi ram modul standardan, da nije gejmerski... Micron, SKhynix, Samsung idr..

Kupio sam KINGSTON Fury Impact DDR4 2666MHz 16 GB. Nisam znao da zbog CL16 neće da radi na Dell Latitude 5400. Flešovao sam BIOS, neće..
Da li će hteti da mi zamene na kupujemprodajem gde sam kupio. Ima li neko drugo rešenje?

Kingston Fury 16GB Impact Notebook DDR4 2666MHz CL16, ima traku sa obe strane memorije. Da li treba skinuti onu reklamu.
Neće da radi pa mi svašta nešto...

Svaka čast članovima foruma koji imaju živaca da tebi i dalje odgovaraju...

Podigao sistem, uradio test laptopa (i memorije) isključio tu stranicu i laptop se i gasi. Uključim ga, crn ekran opet.
Sad ne treperi bela i narandžasta što je ohrabrujuće. Šta dalje?
@EMF zadatak za Vas.

Odnesi u servis.

podesim vreme na 23 h , sat se vrati na 11 pm.
Nemoze da se podesi na 24 vreme!

Windows,am/pm vreme.Ako se secam i kod mene je tako .Trenutno nisam na windowsu.

Ovo je BIOS, ne Windows. Format vremena je nebitan, napisi u cemu je problem - ako je problem to sto zelis da drugi format vremena u BIOS-u, bice ti onemoguceno dalje pisanje na ovoj temi.

Asus Tuf A17 model 2021 ,baterija posle par dana stojanja na nuli.Wear level 23%.
Moze li da radi na punjacu bez baterije?Razmisljam ili da je otkacim ili izvadim?

Pa sto da ne moze?

Nego,zaista nekako se brzo trose baterije na asus Tuf laptopovima....

Nazad
Vrh Dno