Šta je novo?

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Masina mi malo strci i smeta frontu, bezi oko 2-3 cm ispred. Vidim da gornja ploaca masine (koja se skida) ima pozadi tih par cm. Razmisljam da skratim tu plasticn plocu i da gurnem masinu pozadi - ionako bi to bio slucaj da je ploca skinuta - pa da proverim sa vama ako neko ima neki predlog ili misljenje....hvala 🙂, garancija me ne interesuje, tako da mi to nije prepreka...

1769702449311.png
1769702603447.png

1769703419657.png

Poslednja izmena:
Скини слободно цео тај горњи поклопац, код уградних машина њега и нема, служи да покрије простор до зида код слободностојећих, а ти имаш радну плочу изнад. Ако ногице моогу да се подешавају подигни машину да буде скроз до плоче.

Ja bih najradije da skinem plocu, to sam vec uradio na staroj, mislim da ne moze da se podigne toliko masina. I u uputstvu pise da moze da se skine poklopac, tako da cu verovatno da ga skratim za toliko 🙂

Skini poklopac a gore dodaj još jednu ploču (letvu) da popuni rupu.

Svakako moze gornja ploca na masini samostojecoj da se skida ili skrati pozadi. Imaj samo na umu, da ako masina bude ispod radne ploce, a ona nema adekvantnu zastitu(folija za radnu plocu) koju vrv nisi dobio uz samostojecu, u tom slucaju ces jako brzo da se pozdravis sa radnom plocom. Para ce je unistiti u ekspresnom roku, osim ako radna ploca nema dupli dezen sa obe strane sto je malo verovatno. Iz tog razloga se ta folija dobija kod ugranih masina.

Da, to ukoliko se skloni ploca, ili je ugradna masina, u Ikeinom uputstvu pise da mora da se zalepi zastitna folija.

Ja sam imao Alu traku, u lidlu je kotur bio oko 3 evra, 3M, i nju sam stavio, ovako nesto.image.jpg

Moze i to da posluzi, ali najbolje skokni do neke stamparije koja se bavi digitalnom stampom. Oni imaju one samolepljive folije za stampu koji se koriste za izloge, reklame... Dace ti kao otpad, a i da platis parce tipa 70x25 cm nije skupo.

Uz moju Bosch Seriju 6 kupljenu u Ikei nije dosla ta folija na primer, moral aje da se kupi posebno.

Nisam znao da Ikea prodaje Boš tehniku...

Pitanje - nedostaje mi nekih 20ak cm izmedju ek ventila i aquastop-a. Kako je dovodno crevo masine pola cola iznutra, da li bi bilo ok da stavim reducir 3/4 na pola cola na aquastopu, i da brinox crevom 1/2 cola povezem sa ventilom? Hvala!

IMG_7905.jpeg
IMG_7906.jpeg

Pitanje - nedostaje mi nekih 20ak cm izmedju ek ventila i aquastop-a. Kako je dovodno crevo masine pola cola iznutra, da li bi bilo ok da stavim reducir 3/4 na pola cola na aquastopu, i da brinox crevom 1/2 cola povezem sa ventilom? Hvala!
Ako te brine smanjen protok, to je svejedno ograniceno prema deklaraciji solenoida, npr. 2.5L/min, 5L/min ili 10L/min. Solenoid vise od deklalirasanog protoka ne moze da propusti, tako da to sto si zamislio sa dodatnim reducirom nece tu da utice nista na protok koji masina na kraju dobija.

Hvala, tako cu i da uradim.

Vidim da se na ek ventilu 3/4“ odsrafljuje navoj 3/4“ koji u stvari lezi na muskom 3/8“ tako da moze brinox crevo 3/8 ventil-1/2 reduktor na aqua stopu.

IMG_7909.jpeg

Ja bih najradije da skinem plocu, to sam vec uradio na staroj, mislim da ne moze da se podigne toliko masina. I u uputstvu pise da moze da se skine poklopac, tako da cu verovatno da ga skratim za toliko 🙂
Svaka mašina za pranje sudova može da se podigne 7-8 cm odvrtanjem nogica.

Hvala , probacu to prvo, svakako. Gemini kaze:

Većina modela Bosch Serie 4 ima standardnu visinu od 81,5 cm, a podešavanjem nogica možete je podići za dodatnih 6 cm.

• Minimalna visina: 81,5 cm
  • Maksimalna visina: 87,5 cm

Masina, da bi se uklopila, mora jos malo da se uvuce ka zidu. Trenutno je sa gornjom plocom knap.

Ukoliko skinem poklopac, dobijam tih 5 cm, ali i rupu, pa gledam kako da resim, ili podizanjem masine ili secenjem ploce za tih 5 cm.

Na zalost to cu moci da procenim tek aprila kada se vratim u Srb.

Šta fali rupi? Imaćeš bolju ventilaciju oko mašine, a ionako je napravljena sa namerom da se poklopac ukloni kad se postavlja ispod radne ploče.
Pozdrav

Uz masinu ide i mala gumena „lajsna“ da se stavi kada se skine ploca.

Licno mi je ruzno sa rupom, plus sto je jedinstveni prostor sa dnevnom pa ne ide bas.

Masina, da bi se uklopila, mora jos malo da se uvuce ka zidu. Trenutno je sa gornjom plocom knap.

Ukoliko skinem poklopac, dobijam tih 5 cm, ali i rupu, pa gledam kako da resim, ili podizanjem masine ili secenjem ploce za tih 5 cm.

Na zalost to cu moci da procenim tek aprila kada se vratim u Srb.
Ugradna se masina po pravilu pricvrscuje za radnu plocu ili korpus kuhinje da se masina ne bi pomerala kad otvaras i zatvaras. Na bosch masinama je to obicno sa gornje strane (lim za povezivanje), i prethodno masina treba da se podigne skroz do radne ploce (da nema rupa). Ja ne znam kako tvoja masina izgleda kad skines taj poklopac, ali pretpostavljam da ispod njega ima lim za povezivanje u levom i desnom uglu napred. Gumene lajsne oko masine sluze da vodena para (kad se otvori vruca masina) ne ulazi gde ne treba (vlaga, budj).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno