Nisam.Da li si porucivao nesto direktno sa ovog sajta za Srbiju,da li salju?
koliko poskupa ?Pogledajte prilog 525305
Vrlo fina na espressu - 19g in, ~40g out.
Lepo telo, lagana, malo gorčine na kraju (minimalno) - sve u svemu, vrlo dobra kafa, doduše poskupa.
Ja bih bio oprezan za tih 94c na Dedici,mislim da ona to ne moze da postogne cak i na high,mozda posle sota na prazno i to je pitanje,a kamoli da odrzava,to je neko moje zapazanje nakon koriscenja.Jeste, kiselkasta je - što se temperature tiče, namestio sam na aparatu na high temperature settings, što je ovde po manualu 94c.
Ne znam koliko je u stvarnosti i da li uspeva da je održi non-stop takvom (Solis Barista perfetta plus).
Upravo tako, Dedica je uglavnom ok za tamno pecena zrna, eventualno medium. Light zrna ni pod razno.Ja bih bio oprezan za tih 94c na Dedici,mislim da ona to ne moze da postogne cak i na high,mozda posle sota na prazno i to je pitanje,a kamoli da odrzava,to je neko moje zapazanje nakon koriscenja.
Kako Bianca ima tako nestabilne temperature?Ne znam kako je na Dedici, ali na Bianci bas moras da podesis visoku temperaturu da bi mogao da izvuces dobar shot za kvalitetne kafe. Bukvalno u rangu 98 - 102*C podesavam, a sa tim podesavanjem ona zagreva na jos nekih +5-10 stepeni u bojleru, jer ima isprogramiran offset temperature (koliko stepeni temp gubi na putu od bojlera do paka). Kad bih podesio na 94 kod mene, kafa bi bila kisela do levela da ne moze da se pije.
Izvini kolega,onda sam te pomesao sa nekim,mislio sam da imas Dedicu.Nije dedica, napisah gore koji je. Svakako, na high podešavanju je kafa primetno bolja - uglavnom pijem medium, jer od lighta nema šanse dobar šot da napravim.
Nije nestabilna, samo je problem u tome sto voda neminovno gubi temperaturu dok prodje svoj put iz boilera do paka u portafilteru. I recimo, ako joj zadas 94C, ona ce je zagrejati u bojleru sigurno na vise od tih 94C (kod mene je offset podesen na 10), sto znaci da u teoriji je zagreva na 104C. Ali to nije bas tako precizno, i u svakom slucaju ce izaci voda koja je mozda oko ~90. Zato joj ja povecam na ~100 i onda temperatura bude super za ekstrakciju takvih kafa. I tu se vidi njena konstantnost, zato sto i za vreme shota, ali i shot za shotom dobijas isti rezultat.Kako Bianca ima tako nestabilne temperature?
Koliko znam Bianca ima termosifonski krug i stalno cirkulise vodu kroz E61 grupu.Nije nestabilna, samo je problem u tome sto voda neminovno gubi temperaturu dok prodje svoj put iz boilera do paka u portafilteru. I recimo, ako joj zadas 94C, ona ce je zagrejati u bojleru sigurno na vise od tih 94C (kod mene je offset podesen na 10), sto znaci da u teoriji je zagreva na 104C. Ali to nije bas tako precizno, i u svakom slucaju ce izaci voda koja je mozda oko ~90. Zato joj ja povecam na ~100 i onda temperatura bude super za ekstrakciju takvih kafa. I tu se vidi njena konstantnost, zato sto i za vreme shota, ali i shot za shotom dobijas isti rezultat.
Ne znam kako je na Dedici, ali na Bianci bas moras da podesis visoku temperaturu da bi mogao da izvuces dobar shot za kvalitetne kafe. Bukvalno u rangu 98 - 102*C podesavam, a sa tim podesavanjem ona zagreva na jos nekih +5-10 stepeni u bojleru, jer ima isprogramiran offset temperature (koliko stepeni temp gubi na putu od bojlera do paka). Kad bih podesio na 94 kod mene, kafa bi bila kisela do levela da ne moze da se pije.
Umesto 18g, stavio sam 19g i moram da priznam da sam uspeo da neutrališem kiselost - tu je, mora da bude, ali nije prekisela.Tesko i medium,ako pijes kapucino onda prolazi,ali cist espreso kiselo.
To ti je onda, verovatno, max gramaza za tu korpu, cim je "malo" diglo pritisak. Ma samo da je ukus ok, sve ostalo... ;DUmesto 18g, stavio sam 19g i moram da priznam da sam uspeo da neutrališem kiselost - tu je, mora da bude, ali nije prekisela.
Doduše, ode na 12 bara, ali bože moj 😀
Baci pogled na ovaj klip:
Ne zalazim toliko u tehnikalije, ali mogu da potvrdim da sa boljim zrnima, i manje pecenom kafom, mora da se stavi visoka temperatura (~100C, +/- 3 stepena), da kafa ne bi bila kisela.
Obični termoblokovi ne mogu da imaju toliku temperaturu. I kad se zagreje portafilter max u šoljici je 85/6 stepeni.Ja bih bio oprezan za tih 94c na Dedici,
Tako je,na to sam i mislio kad sam napisao ovo gore.Obični termoblokovi ne mogu da imaju toliku temperaturu. I kad se zagreje portafilter max u šoljici je 85/6 stepeni.
Ima samo 15 koraka za podesavanje granulacije mlevenja. Nisam siguran da je namenjen za espreso mlevenje (ukoliko ne koristis korpu sa duplim zidom- onu sa jednom rupicom na dnu). Proveri, cisto da budes siguran.Polovma servisirana gaggia md15 za 6500 din uz dedicu e685? Sta mislite?
Modovao ga je ovaj momak! Elem bolji izbor od timemore c3 esp rucnog za espresso ili?Ima samo 15 koraka za podesavanje granulacije mlevenja. Nisam siguran da je namenjen za espreso mlevenje (ukoliko ne koristis korpu sa duplim zidom- onu sa jednom rupicom na dnu). Proveri, cisto da budes siguran.
Pa bolji definitivno u smislu da ne moras rucno da meljes. 😀 Imao sam c3 obican i nisam bio zadovoljan uopste, tako da ne znam sta bih ti rekao. Ja bih radije ustedeo jos 2k i uzeo bomber r3, na primer, na nekoj akciji. Vidim da je izasao i Kingrinder k7, pa ce mozda biti akcija za k6 uskoro.Modovao ga je ovaj momak! Elem bolji izbor od timemore c3 esp rucnog za espresso ili?
Bas tako ubacene 2 ciini mi se!Pa bolji definitivno u smislu da ne moras rucno da meljes. 😀 Imao sam c3 obican i nisam bio zadovoljan uopste, tako da ne znam sta bih ti rekao. Ja bih radije ustedeo jos 2k i uzeo bomber r3, na primer, na nekoj akciji. Vidim da je izasao i Kingrinder k7, pa ce mozda biti akcija za k6 uskoro.
Ako pravis jednu do dve kafe max, dnevno, ok je i rucni mlin. Za veci broj kafa ipak ces se smoriti, relativno brzo, tako da razmisli dobro.
Kazes modovao ga, verovatno ubacio jednu- dve podloske da bi mogao malo sitnije da melje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari