Šta je novo?

Najbolje slusalice za (relativno) malo novca

@ksLazy Drago mi je da su ti Uglavnom pozitivni utisci o Ultrasone. Istina je to sto kazes da su u Treble malo neujednacene u Lower Treble tu do 7-8 Khz rekao bih da su poprilicno Smooth ako ne i blago pojacane u tom regionu, ali 10-12 Khz i nagore, recimo taj najvisi Treble. Tu definitivno jesu malo ukrocene/smanjene u odnosu na recimo Fidelio X3 , Hifiman Devu pro ili Simgot Ew300 Iem ( sa silver Nozzle)

Fali malo te vazdusatosti nekad , zavisno od Mixa mahom u Rock muzici . Al zato bas ono sto si rekao ne zamaraju na duze slusanje i mogu bas fino da se odvrnu .

Fazon jako slicno dozivljavamo Petfomanse 880 sa strane tjuninga, i sa strane tehnikalija/soundstage/imaging.

Sto mi je jako jako drago . Takodje super su ti legle jer i ja bas dosta slusam Edm (mada uglavnom Big room/Rave room ) A i jos si i kolega Gamer ekstra .

Da malo imaju Clamping force al nije strasno malo je Headband kruci ovaj metal. Ali Jastucici i headband su bas Dobro postavljeni i za mene jako udobni bili.

Jos da se Jave Batasale i Ivan da iznesu utiske . Premda je Batasale vec znao za Anker Q45 jer mu clan u familji ima isti model.

Poslednja izmena:
Da, definitivno je treble oko 12KHz ustrojen. Recimo, HD 599 i pored eq-a od -2dB (Q as slope) na 12KHz nemaju taj roll off. Doduse, primetno je bilo jedino u zahtevnijim heavy metal trakama, u technu koji slusam 99% vremena ne. U zahtevnijim metal trakama, kao i povremeno u kombinaciji gejming/diskord znaju iz nekog razloga da se na momente raspadnu skroz. Zaboravih da pomenem da ih guram na Fiio K5 Pro ESS.

Tonalno ih definitivno dozivljavamo slicno. Pristojne su za elektronsku muziku, s tim sto subjektivno fali malo mid bass-a. Nisam basshead, ali volim da ima malo vise "mesa".

Clamping mi uzasno smeta i usi krecu da bole vec posle par sati, ali za cenu od 5000 dinara su svakako vise nego dobre. Bice neko vreme kod mene, poigracu se jos malo, pa cemo videti koja ih sudbina ceka. 😀

Sve navedeno u prethodnom i ovom postu je subjektivni osecaj. Uzmite sve sa dozom rezerve, nisam posebno kompetentan. Niti sam izmenjao brdo slusalica niti sam audiofil, ali se malo razumem u tematiku i volim da cujem razlicite brendove i tjuninge.

Povlacim rec za srednjotonce. Uvecini metal pesama su toliko iza da ih ostatak miksa bukvalno proguta, al ieto, makar su za elektronsku muziku okej.

Na Samson SR850 slušalicama posle nekih 7 godina korišćenja počela da se ljušti i "raspada" eko koža kod jastučića 🙂

Ljudi sta mislite koja je najbolja varijanta od ovoga. Imam dilemu izmedju Edifier W830nb BT, Anker space one i sad naginjem malo vise ka space one PRO modelu.

830 - 65e space one 80e i one PRO je oko 150e . Vredi li razlike ? za ovaj pro kazu da su najbolje sluske do 200e da nemaju konkurenciju. Tako su pricali i za base ONE model do 100e

Posle tri i po godine su mi otkazale Koss KSC-75. Fenomenalno su služile, korištene su svakog bogovjetnog dana na poslu po nekoliko sati, ponekad bez prekida od jutra do mraka. Otkazao je desni drajver i nije im bilo pomoći.

PXL_20260106_213625651.jpgPXL_20260106_214757398.jpgPXL_20260109_165557504.jpg

Ali stigle su nove, direktno iz grada Čikaga, sa američkog Amazona po cijeni od 17 dolara. 😊 Štaviše u novoj, Stealth Grey boji. Prošle su isti tretman kao i prethodne titanijumske: prebačene su sa klipova na rajf, dobile su novi par većih i udobnijih jastučića sa Aliekspresa (iako je Koss povećao veličinu fabričkih) i minimalno su povećani portovi sa zadnje strane školjki. Zvuče fenomenalno iz bilo kog uređaja, uz malo EQ korekcija, a udobnost je nenadmašna. Biće ovo nastavak jedog diiivnog druženja.

Clipboard02.jpg

Naručio sam i ove padove sa Alija, pa da vidimo.

PS
Dobavljači sa KP su mi dali ponudu za KSC75 od preko 40 EUR, a domaća radnja u kojoj sam ih prvi put uzeo odavno ih nema na stanju.

Potrebna mi je preporuka za on-ear BT npr do 120e.
Nisam preterano zahtevan korisnik - treba mi najvise za yt/podkaste i filmove.
Prethodni model koji sam kupio pre 15ak godina je bio over-ear, smetalo mi je sto se greju dosta (bilo bi pozeljno i da nisu previse teske)
Trenutno na poslu koristim Poly Blackwire 3325 koje bi bas odgovaraju ali su žičane.
Doduse prilicno su skupe 🙂

Prilozi

• viber_image_2026-01-12_16-08-46-464.png
    viber_image_2026-01-12_16-08-46-464.png
    152.2 KB · Pregleda: 39
Potrebna mi je preporuka za over-ear BT sluške.

Za po kući koristim Presonus HD 7, kojima sam skroz zadovoljan, ali mi treba nešto BT za dok sam napolju.

Biće drndane, nošene, i sumnjam da ću ih preterano maziti i paziti pa bi bilo dobro da budu jeftinijeg ranga. I da budu glasne. Nemam ama baš nikakvih očekivanja u pogledu kvaliteta zvuka - čisto da funkcioniše i da ne bude baš najgore smeće. Svakako ni ne očekujem da traju i traju, s obzirom na ovo što sam prethodno napisao shvatam da je godinu-dve sasvim realističan vek trajanja za sluške te klase.

Za sad su mi na radaru ova dva primerka:
  • Anker Q20i Soundcore
  • Edifier WH700NB

Da li neko zna nešto o njima ili je rad da sugeriše neki drugi model?

Screenshot_2026-01-21-00-19-52-340_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg
Preporuka za slušalice sličnog kvaliteta i u ovom cenovnom rangu ? Ovaj model ne šalju za Srbiju

@vlada23 vidi dal mogu ti nabave. Alternativno Ako bi bas za Edifier imas i G1 model.

Link

Fine su ti i Ove Fantech mh89. I Mh90 koje su izgleda kopija starog Hyperx Cloud 2.

@clavicula Ja sam imao Godinu i nesto dana Anker Q45 iako je skuplji model u pitanju , Sve pohvale imam na Anker sto se tice kvaliteta izrade doduse meni nisu puno puta padale a i koristio u kucnim uslovima. Vrlo dobar zvuk za jedne BT. E sad Q20 ako je bar 70% ko q45 isplate ti se za te pare .

Poslednja izmena:
hvala 😊 . Logitech H390 ?
Deluju odlicno kad je u pitanju Mikrofon mislim da su neki koje znam koristili takve za Team calls i slicne zezancije na poslu. E sad kakve su sto se tice samog zvuka slusalica, ne znam. Zadnji put kad sam iskreno koristio Headset klasicni je bilo pre 8+ godina. U to vreme sam imao i dalje Asus cerberus v2. I kad sam slusao Logitech G430 tolko sam se sokirao kolko su ko kanta zvucale. Jedne od top 3 najgorih slusalica koje sam cuo ikad.

No da ne zalazim u off.

Od mene ultrabudžetska preporuka za Honor Choice, ali uz napomenu da ih prije kupovine probate, kao što sam uradio ja.

Nisam ljubitelj bluetooth slušalica, prvenstveno zbog zvuka koji mi djeluje izvještačeno i mutno. Da napomenem da nisam imao prilike da slušam skuplje BT modele, ništa preko nekog Philipsa od 4000 din.

Ali tamo oko crnog petka mi je iskočila reklama za ovaj model za samo 2000 din. Radnja mi je u komšiluku, pa ko velim nemam šta da izgubim ako skrenem i probam ih.

Imali su jedan otpakovan primjerak, dobio sam stolicu i testirao ih na miru petnaestak minuta. Izgledaju sasvim generično, nemaju nikakav logo na sebi, samo na kutiji. Udobne su, jastučići su over ear i veoma mekani, ali bi mogli da budu za koji mm širi. Zamor se kod mene javlja posle sat-dva, ali prvenstveno jer je zatvoreni tip, pa se uši pregriju. Ništa me ne žulja. Kvalitet izrade je - ne znam šta da kažem - OK za ovu cijenu svakako.

Na prvo slušanje su zvučale katastrofalno, što sam i očekivao. 😀 Nevjerovatna količina basa koja guši sve druge frekvencije. Onda sam aktivirao EQ i polako došao do ekstremne frekventne krive koja je rezultovala sasvim drugačijim zvučnim utiskom. Kada se eliminiše pretjerani bas, zvučna slika prosto "prodiše".

honor.jpg

Ovo su mi jedine slušalice kod kojih ima koristi i od Dolby Atmosa na setingu Music Flat i sve ostalo off. Sve to govori o kvalitetu drajvera i fabričkom štimungu, ali krajni rezultat od mene dobija 👍. Apsolutno su slušljive i više od toga. Najzabavnije su sa elektronskom muzikom. Koristio sam ih u kontinutitetu na poslu čitav decembar, dok sam čekao da mi stignu Koss KSC75 i ne bih rekao da sam bio uskraćen za nešto u slušanju muzike.

Baterija je odlična. Deklarisane su na čak 80h rada i nisam precizno mjerio, ali su trajale punu sedmicu svakodnevnog korištenja prije punjenja. Nemaju ANC (postoji verzija Pro koja ga ima), nisam ih testirao sa kablom, mikrofon je da se kaže da ga ima i da može da posluži, no fidelity here.

Sad mi je gušt da ih koristim po kući dok nešto spremam, za sudoperom itd. Signal je stabilan kroz par zidova i vrata. Nosio sam ih na turističko ino putovanje od nekoliko dana, preživjele su, još rade. Mislim, 2000 din, u radnji, sa garancijom. 🤷‍♂️

Deluju odlicno kad je u pitanju Mikrofon mislim da su neki koje znam koristili takve za Team calls i slicne zezancije na poslu. E sad kakve su sto se tice samog zvuka slusalica, ne znam. Zadnji put kad sam iskreno koristio Headset klasicni je bilo pre 8+ godina. U to vreme sam imao i dalje Asus cerberus v2. I kad sam slusao Logitech G430 tolko sam se sokirao kolko su ko kanta zvucale. Jedne od top 3 najgorih slusalica koje sam cuo ikad.

No da ne zalazim u off.
Trebaju mi prvenstveno zbog dobrog mikrofona, za pozive preko nekog programa u Windowsu, za slušanje muzike već imam odlične i žične i bežične

Trebaju mi prvenstveno zbog dobrog mikrofona, za pozive preko nekog programa u Windowsu, za slušanje muzike već imam odlične i žične i bežične
Onda verujem da bi sasvim zadovoljile I te Logitech potrebe, mada i onaj Edifier sto si nasao je primamljiv ako ga nadjes na KP.

Od povoljnih opcija ima i Jabra Evolve 10, on Ear usb varijanta sa naglaskom na Komunikaciju ko i sve skoro Jabra sluske.
Usb Tip A konekcija doduse....

Ja sam na kraju uzeo Sony WH-CH720N. Reklamiraju se kao bolje slušalice za ne mnogo para. Ja sam, zasad, zadovoljan. Ima i aplikacija za podešavanje i sl.

Možda da probaš profil sa autoeq.app ako koristiš Wavelet?

Dve godine sam koristio sony ch520 uglavnom na putovanjima, u avionu i prevozu za muziku i filmove. Generalno zadovoljan kvalitetom zvuka, iako je jasno da nije neki high end.
Sad su otisle kod cerke, a ja gledam da uzmem nesto malo bolje.
Voleo bih over-ear i sa noise cancelation jer u avionu ipak probijaju zvuci kroz kroz ove on ear.
Gledam ch720, na kp su oko 10k, sta jos ima u toj klasi? Baterija bi trebala da traje koliko i na ch520, sto znaci da je punim jednom u nikad 😁. Budzet nije ogranicen, ali recimo oko 100e s obzirom da ipak ne koristim cesto. Mozda anker q45 ili nesto slicno?

Ja bih dodao još 10-ak evra za Sennheiser HD 450BT (trenutno 12990 din. u 4A). Trebalo bi da je zvuk malo bolji u odnosu na Sony, trajanje baterije malo kraće.

Dve godine sam koristio sony ch520 uglavnom na putovanjima, u avionu i prevozu za muziku i filmove. Generalno zadovoljan kvalitetom zvuka, iako je jasno da nije neki high end.
Voleo bih over-ear i sa noise cancelation jer u avionu ipak probijaju zvuci kroz kroz ove on ear.
Gledam ch720, na kp su oko 10k, sta jos ima u toj klasi? Baterija bi trebala da traje koliko i na ch520, sto znaci da je punim jednom u nikad 😁. Budzet nije ogranicen, ali recimo oko 100e s obzirom da ipak ne koristim cesto. Mozda anker q45 ili nesto slicno?

Anker Q45 sam ja imao god i po dana i jos bih imao da nisam nabavio Accentum Plus u nekom momentu.

Vrlo dobar zvuk za Jedne BT vrlo zahvalan Eq njihov + sound Id odeljak

Kvalitet izrade i baterije top. Anc vrlo dobar cak i u bucnim okruzenjima.

Pored njih od jeftinih over ear imas i 1More sonoflow Pro

O Ankeru ako te interesuje za nijansu detaljnije mozes na Dm me cimnes na forumu

Poslednja izmena:
Odlične su i EarFun Wave Pro

Probao sam baš te Sony520 i slične od JBL520/660 modele, nemam neku veliku glavu i usi, ali su mi nakon par sati baš nekako neudobne.

Nazad
Vrh Dno