Šta je novo?

Kućna multimedija Budzet zvucnici za PC

• Začetnik teme Začetnik teme Nes*
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Nes*

Čuven
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poena
525
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X + Lc Power CC-120
Matična ploča
BIOSTAR B450MHC
RAM
Cusu DDR4 32gb(2x16gb) 3200mhz CL16 1.35v
GPU
Rx 6700 Xt
Storage
Team Group CX2 256 gb , WD 500gb aaks+Toshiba DT01ACA050 3.5" 500GB +Seagate 500gb ST500DM002 x2 , Gigabyte GP-GSTFS31256GTND SSD disk 256GB 2.5" SATA III
Zvuk
Microlab 2.1 m900 40w / S BOX HS 201
PSU
MSI 650W MAG A650GL 80+ Gold Modularno
Kućište
Cooler Master Elite 332 + Arctic P12 Silent (x3, 1 no silent) 2x RaiJintek Eos 12 RBW Add-1 / RAIJINTEK ARCADIA III
Monitor
Acer 27" LED - KA272Ebi
Miš & tastatura
[Logitech G102 LIGHTSYNC / B100 / Logitech M185 / Canyon CM-1 / MS FOCUS M130] & Trust GXT 830-RW Avonn (II)
Mobilni telefon
Motorola G8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
✋ Da li postoji neka bolja opcija od ovoga?

MICROLAB M-300 Aktivni drveni zvucnici 2.1 sistem 38W RMS(14W, 2x12W) 3.5mm

Za 4632 din sa sve ptt.

Узми жичане + bluetooth. Кад каблићи оду да ти не оду и звучници
Mozda nema Bluetooth na kompu. A i iskreno nikad nisam čuo da su nekome otišli kablovi 😀
Budžet koji god edifier a ako nema onda microlab

Mozda nema Bluetooth na kompu. A i iskreno nikad nisam čuo da su nekome otišli kablovi 😀
Budžet koji god edifier a ako nema onda microlab
Meni na dva kompleta zvucnika otisli kablovi, tj nesto prekidaju...

Oket, e a ovi kakvi su?

Edifier M201BT 2.1 Speaker Black

✋ Da li postoji neka bolja opcija od ovoga?

MICROLAB M-300 Aktivni drveni zvucnici 2.1 sistem 38W RMS(14W, 2x12W) 3.5mm

Za 4632 din sa sve ptt.
Imam ih ja, i to vec dugo...
Koristim ih samo u dnevnoj sobi za pustanje muzike, sa telefona, preko blutut veze.

-Usb nikad nisam koristio.
-Radio moze, ali veoma slabo koristim i prijem je los, plus sa komadama nema finog tjuniranja stanica... tako da, bljak.
-Nema daljinac, sve na dugme, tako da radio i usb nema svrhe koristiti.

Zvuk los, bas los, zveci, itd... Zvuk ne moze da pokrije dnevnu sobu, tj udaljen je cca 3m, i ako hocu da pojacam da se bas cuje, zvuk bude katrastrofa... Bas isto, drzim na sredini, ostalo nema svrhe.... ali cenim da je to koristim tamo gde nije predvidjeno...

Cenim da za to nisu ni predvideni , za sobu, vec samo za radni sto, za desktop uz racunar i da je onda druga prica...

Odavno hocu da ih izbacim tj zamenim za nesto bolje, jace, nista ultra vec u rangu neke mini linije...

IZVINI, ja koristim M-300BT, ali cenim da je to to...

Imam ih ja, i to vec dugo...
Koristim ih samo u dnevnoj sobi za pustanje muzike, sa telefona, preko blutut veze.

-Usb nikad nisam koristio.
-Radio moze, ali veoma slabo koristim i prijem je los, plus sa komadama nema finog tjuniranja stanica... tako da, bljak.
-Nema daljinac, sve na dugme, tako da radio i usb nema svrhe koristiti.

Zvuk los, bas los, zveci, itd... Zvuk ne moze da pokrije dnevnu sobu, tj udaljen je cca 3m, i ako hocu da pojacam da se bas cuje, zvuk bude katrastrofa... Bas isto, drzim na sredini, ostalo nema svrhe.... ali cenim da je to koristim tamo gde nije predvidjeno...

Cenim da za to nisu ni predvideni , za sobu, vec samo za radni sto, za desktop uz racunar i da je onda druga prica...

Odavno hocu da ih izbacim tj zamenim za nesto bolje, jace, nista ultra vec u rangu neke mini linije...

IZVINI, ja koristim M-300BT, ali cenim da je to to...
To je to ali upitno je kakav je kvalitet preko BTa koji ga verovatno ograničava na bukvalno YouTube bitrate

Ima i ove opcije:

GENIUS SW-G2.1 1200 GAMINGovi su oko 6000+ din a MICROLAB X2BT 2.1 46W RMS Bluetooth zvučnik oko 7000+ din

Узми жичане + bluetooth. Кад каблићи оду да ти не оду и звучници
Kabel koji ide od kompa do suba nije zalemljen, tako da to može da promeni za 100 dinara, ako nekim čudom propadne kabel. Problem je kad su zalemljeni kablovi od suba do satelita, a tu bluetooth ne pomaže, jer nema jeftinog sistema zvučnika sa bežičnom vezom od suba do satelita..

Pogledaj PreSonus Eris 3.5 2nd Gen, postoji i BT verzija. (Ima i na KP oglasa)
Zvucnici koji ozbiljno sviraju za svoju velicinu i cenu. Tesko da imaju konkurenciju u svom cenovnom rangu.

Covek trazi zvucnike za 40-50e, PreSonus koji preporucujes je ~100 evra. Microlab FC330 se povremeno pojavi na KP iz outleta, i budu pedesetak evra. Ja sam tako uzeo, zvucnici novi, kutija je bila naguzvana. Treba samo malo da se prati i ubode pravi trenutak.

Ako si za malo akcije spreman da se poigras i sastavis zvucnike.
Polovne kutije, novo napajanje i mini pojacalo sa Alija.

Napajanje:

Pojacalo npr:

ili 2.1:

Za ove vrste pojacala Class D najbitnijij je cip, a to za najbolje perfomanse je definitivno bez premca kod ovih jeftinih TPA3116D2.

Zvucnike sa KP gde ih je pregrst mozes nadjes sta god od 4 - 8oma. A ako ides na 2.1 komotno mozes uzmes neki 5.1 obicno raskantan kucni bioskop. Pojacalo mozes spakujes u bas zvucnik, a mozes i spolja nakacis. Pa ti ostane jos 2 satelita za jos jedan komplet 🙂

Ta poajcala na Aliju mogu da se nadju i za manje od 10eur, napajnje je 5eur. Znaci 15eur za poajcalo i onda koliko mislis da treba za zvucnike 🙂

... koji je bolji? inace cene su microlab 5.161,00 RSD a ovaj Space7 3.889,00 RSD

Prilozi

• mlb.jpg
    mlb.jpg
    96.6 KB · Pregleda: 22
  • s7.jpg
    s7.jpg
    66.2 KB · Pregleda: 22
Ako si za malo akcije spreman da se poigras i sastavis zvucnike.
Polovne kutije, novo napajanje i mini pojacalo sa Alija.

Napajanje:

Pojacalo npr:

ili 2.1:

Za ove vrste pojacala Class D najbitnijij je cip, a to za najbolje perfomanse je definitivno bez premca kod ovih jeftinih TPA3116D2.

Zvucnike sa KP gde ih je pregrst mozes nadjes sta god od 4 - 8oma. A ako ides na 2.1 komotno mozes uzmes neki 5.1 obicno raskantan kucni bioskop. Pojacalo mozes spakujes u bas zvucnik, a mozes i spolja nakacis. Pa ti ostane jos 2 satelita za jos jedan komplet 🙂

Ta poajcala na Aliju mogu da se nadju i za manje od 10eur, napajnje je 5eur. Znaci 15eur za poajcalo i onda koliko mislis da treba za zvucnike 🙂

Imam ja ovu skalameriju u dvoristu vikendice, bt 2.1 pojacalo sa aliexpresa, 2x neki kamacrown zvucnici stari 35+ god i neki pasivni woofer sa buvljaka. Fino to zvuci kad pravim rostilj, ali nije nesto sto bih stavio u dnevnu/radnu sobu 🙂

Imam ja ovu skalameriju u dvoristu vikendice, bt 2.1 pojacalo sa aliexpresa, 2x neki kamacrown zvucnici stari 35+ god i neki pasivni woofer sa buvljaka. Fino to zvuci kad pravim rostilj, ali nije nesto sto bih stavio u dnevnu/radnu sobu 🙂
Nisam puno slusao te kucne, kompjtereske 2.1 sisteme. Ali sam dobro zapamtio Altec ATP3. To su bili stvarno dobri zvucnici u ono vreme a i sad vervatno kad bi ih bilo.
Nemam predstavu kakv zvuk daju ti Microlab i Space7 npr., ali sam nekako ubudjen da su losiji od ATP3.
Ne vidim razlog sto ne bi neki bivsi 5.1 kucni bioskop, pretvorio u 2.1 zvucnike za komp sa pojacalom sa Alija ali iskljucivo sa TPA3116D2 cipovima za ovo klasu "jeftiniji" pojacala. Naravno krajni rezultat je zvuk. A to se sve moze cuti tek kad se i napravi 🙂

Uu mnogo to koplikovano za mene 🙂 nzm AI kaze da je dosta bolji ovaj ml jer ima dosta vece drajvere visokotonca.

I odziv sto je manji-to se bolje cuje. 🤔

A ovi moji su poceli da zvone kad se pojaca a i ne cudi posto rade od 2008me

Valjda su malo probili kako se to vec kaze.

Covek bukvalno gleda u dinar, sto samo po sebi nije lose ali nema sile da neko isprati sve ove budzet zvucnike i da moze direktno da ih uporedi sa nekim drugim.

Uzmi polovan Microlab FC330 i resio si sve muke za narednih 10 god

Kupio sam nesto drugo tada.

Ja nisam nesto zadovoljan sa Microlab FC330.
Prosto ono sto su mi pruzali preistorijski Creative 2.1 sistem i ovaj Microlab kad uporedim, kod Creative su prosto bili lepsi tonovi, da kazem cuje se sve, kod Microlab i ne. Isto podesavanje i losije zvuce od tih starih Creative.
Creative je bio ovaj model:

Nisam puno slusao te kucne, kompjtereske 2.1 sisteme. Ali sam dobro zapamtio Altec ATP3. To su bili stvarno dobri zvucnici u ono vreme a i sad vervatno kad bi ih bilo.
Nemam predstavu kakv zvuk daju ti Microlab i Space7 npr., ali sam nekako ubudjen da su losiji od ATP3.
Ne vidim razlog sto ne bi neki bivsi 5.1 kucni bioskop, pretvorio u 2.1 zvucnike za komp sa pojacalom sa Alija ali iskljucivo sa TPA3116D2 cipovima za ovo klasu "jeftiniji" pojacala. Naravno krajni rezultat je zvuk. A to se sve moze cuti tek kad se i napravi 🙂

Evo ih kod mene ATP3 sviraju vec otprilike 20god. Konektor levog satelita je u prekidu pa se povremeno gubi, nikako da odnesem da ga promene. Inace im nista ne fali. Bas sam nedavno uzeo samsung soundbar, zvuk ne moze da se poredi u korist Alteca.

Nazad
Vrh Dno