Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

SuperStarr

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5670 (6c/12t) @ 4.3Ghz
Matična ploča
ASUS P6T Deluxe v2
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
Kodak 512Gb + 16Tb RAID
Zvuk
Creative Audigy2 ZS
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Stranger Things cela serija solidna i jaka 3 od 5, definitifno serije nakon prve dve sezone bivaju losije nego u pocetku. Ipak je u novijoj produkciji neflixa i sta emituju Dark najkvalitetnina u zanru.

Odgovara oceni sa imdb.

Pogledao prve dve sezone Vikinga. Oni na Boga (pardon Thora) ne misle kada resavaju situacije.

Završio Stranger Things, otprilike sam dobio šta sam i očekivao. Finale je naravno pretovareno patetičnim dijalozima i suzama, ali i to je očekivano, izdržah nekako i srećan sam što je gotovo, jer zaista nije bilo šta više da se prikaže tu. Neko je lepo napisao, nema baš nekog smisla tražiti rupe u scenariju u ovakvoj seriji, ovo je zabava za mase, dinamična i puna nostalgije, odlično uslikana i dovoljno dobro režirana da drži pažnju sve vreme, bez obzira na tanke likove i prosečnu glumu. Ostaje prva sezona kao ubedljivo najbolja, i ona četvrta, sa epskom Master of Puppets scenom koju ću često gledati na YT.

Odgledah i Andor S01, dosta sam čitao ovde pozitivne utiske ali nikako da dođe na red. Nisam gledao puno novih SW filmova/serija osim Mandalorian s01 i prvog filma u novijoj eri (Epizoda VII valjda), i mogu da kažem da ih ovo lagano šije. Imam nekoliko zamerki, recimo finale je zanatski dosta loše realizovano. Dinamika cele epizode mi je nekako čudna, sve scene deluju zbrzano, mada nedovoljno da pokvare utisak. Scenario je vrhunski napisan, glumci su briljirali, scenografija, kostimi, režija, sve 5. Nisam našao nekih ozbiljnijih rupčaga osim subplota u zatvoru, čak mi nije smetao ni povremeno zaista usporeni tempo, uglavnom zbog gore opisanih prednosti. Nastavljam sa S02, a posle prelazim na film Rogue One koji se valjda hronološki nastavlja na Andor i svi kažu da je prilično dobar.

Andor tek kasnije dobija na zaletu....

Stranger Things je coming of age i kao takva ocena je 10/10
kao misteri/fantazija je 5.5/10 i to joj generalno i nije bio cilj kasnije

Prekinuo Vikinge. Sto bi se reklo nije to moja soljica caja.

NCIS: Tony & Ziva (2025)
1. (jedina) sezona
pravo osveženje i dobra serija u NCIS univerzumu. šteta što je ukinuta u decembru a premijera bila u septembru i oktobru
ima ozbiljnu falinku u vidu izabranih godina. naime, radnja se dešava tokom 2020., i pomalo 2021., i tokom septembra i oktobra 2025. godine. trebalo je da pomere za godinu unazad i da uzmu u obzir pandemiju

@virke bukvalan prevod izraza "not my cup of tea"

Poslednja izmena:
Hvala. Vec sam pomislio da sam glup posto mi taj ,,izraz'' ili sta je vec apsolutno nema nikakvog smisla. Definitivno je bolje neke strane posalice-uzrecice ne prevoditi.

Pa i ja sam se neckao da li to uopste da napisem jer je anglosaksonska fraza. Izvinavam se ako sam te zbunio.
A sto se tice serije Vikinzi jednostavno mi je previse sve oko borbe za vlast, koce kome i sl. Imam cak i neku knjigu o Vikinzima koju sam dobio i stao prvoj trecini. Verovatno cu je procitati samo ne znam kada. Mene to sa Vikinzima nije nesto odusevilo. Za razliku od moje sestre koja je odusevljena serijom.

Pa i ja sam se neckao da li to uopste da napisem jer je anglosaksonska fraza. Izvinavam se ako sam te zbunio.
A sto se tice serije Vikinzi jednostavno mi je previse sve oko borbe za vlast, koce kome i sl. Imam cak i neku knjigu o Vikinzima koju sam dobio i stao prvoj trecini. Verovatno cu je procitati samo ne znam kada. Mene to sa Vikinzima nije nesto odusevilo. Za razliku od moje sestre koja je odusevljena serijom.
Nisu loši Vikinzi. Loki brat, napad na Pariz vrhunac adrenalina... posle jeste značajno pao kvalitet , barem meni.. ne može jedan Ajvar nadomestiti izostanak Ragnara

Meni je Loki i jedini bio interesantan takav kakav je. A Ragnar me je nervirao sa onim njegovim zmirkanjem.
@luka74 plasim se samo da to nije slicno vikinzima. Pogledacu pa ako ide ide ako ne sta da radim. Onda cu bar znati da mi ta tematika ne lezi kada su serije u pitanju. U svakom slucaju hvala obojici za preporuku.

Meni je Loki i jedini bio interesantan takav kakav je. A Ragnar me je nervirao sa onim njegovim zmirkanjem.
Loki definitivno najjači lik. A što se tiče Trevisa/Ragnara, uvek bih ga pre izbrao za takvu ulogu umesto npr Orlando Bluma (Troja, Nebesko kraljevstvo).. nosi harizmu bez trunke napora.. primera radi poput Tonija Soprana.. al' dobro, poštujem mišljenje..

Jao da Floki. 🫣

Dugo sam imao ovo na listi i mislim da je neko preporučio ovde čini mi se pa sam je zato dodao i veliko hvala. Mislim da mi je ovo u top 10 serija generalno, a zasigurno najbolja u poslednjih 5 godina. Remek delo jednostavnosti, scenarija, soundtrack...9/10 👏👏👏

Ja sam je spominjao više puta 🙂 A pre toga pre par godina je neko spomenuo ovde u temi (ako se dobro sećam neko ko ne piše baš često u ovoj temi) pre tipa 4-5 godine i tako sam ja saznao da serija postoji uopšte.

Kako god, predivna serija.

edit: Eto od koga sam "pokupio" preporuku:

Nazad
Vrh Dno