- Učlanjen(a)
- 03.11.2008
- Poena
- 1,605
Tema za potraznju kafe aparata, da bi ostale teme bile ciste
Prva jutarnja kafa uz koju uživam i imam svoj ritual lagano da je razvlačim, imam gde sedim i uživam kući u miru, opušten totalno nema cenu.Trenutno za mene nema gluplje investicije od espresso aparata. Bolje i jeftinije je piti kafu u kafiću.
Isto.U kafiću pijem reda radi da se ne trujem neki gaziranim sokovima i glupostima.
S obzirom na naziv teme, imaš moju 100% podršku da kupiš taj najmanji aparat dok je još na akciji (300 kapsula je oko 20k din pa bude 0 din, a vidim da je na ekupi oko 7k neto).Ja pijem instant nes kafu trenutno. Ona tzv domaća (klasična iz džezve) mi je nepodnošljiva. Kontam Nespresso je korak napred u odnosu na instant nes kafe, ne?
Gledao sam dosta o tim boljim espresso aparatim gde sve tincaš sam (kao što je @Heinz napisao), ali ja niti imam mesta u kuhinji (i onaj Nespresso essenza mini mi je knap) niti imam kada to da radim od dece i posla.
Možda neće biti najbolji mogući ukus koji postoji, ali smatram da je najbolji odnos ukusa i vremena pripreme. Idealno za one koji su voleli kafu oduvek ali sad zbog dece i posla ne stižu da se posvete čitavom ritualu pravljenja i čišćenja.
Uz to, filozofija oko kafe je rupa bez dna. Uvek može bolje, čak i kada nabaviš opremu i kafu o kojoj si oduvek sanjao, vremenom se zadovoljiš time i postane ti standard pa tražiš da poboljaš.
Nespresso i Dolce Gusto imaju veliki izbor raznih proizvođača. Nije to kao pravi espresso ali je OK ko nema prevelike zahteve. Za 2 kafe dnevno treba ti oko 2500 mesečno za kapsule (i to ako ujuriš akcije, po pijacama ili zamenske). Za te pare piješ vrlo solidan espresso ali je inicijalno ulaganje veće i malo više vremena treba da se pripremi kafa, ali se radi o max minut više... osim ako melješ na ruke...Na kapsule mislim da baš ne bih, jer koliko sam shvatio onda sam zaključan na jednog proizvođača kapsula i to je to.
Verovatno ću na neki poluautomatski (ako se tako klasifikuju) Magnifica, samo što nisam imao predstavu koliko su glomazni pa sada moram da smislim gde mogu da ga smestim.
Prešao igricu. Nemam vremena za ovo ujutru, moža samo vikendom ,ali ko zna koliki bi haos napravio, zato ovo za mene nije opcija.
Kad odgledaš ovakav video i odlučiš da je za tebe bolje da piješ nespreso, to je isto kao kad odgledaš emisiju Džejmija Olivera u kojoj kuva "brzi" obrok u kuhinji od 100 kvm, sa 4 rerne, 2 frižidera, 150 saksija sa začinskim biljem, 8 sudopera... koja je snimana 7 dana i za koju je išao u London u najbolju mesaru da uzme parče govedine odležale 42 dana (po ceni od 120£ za funtu mesa) i onda kažeš: "kuvanje nije za mene, bolje je da jedem TV dinner iz Lidla".Super je ovo ali kad bih ovako krenuo za sve aparate u kuhinji, trebalo bi da mi kuhinja bude preko 100 kvadrata
@PJ: možda da iskoristiš priliku i sa DG predješ na nespresso?
Pozdrav
Pa imaš džaba aparat trenutno, uz 300 kapsula, što i nije neka količina, plus naručiš sve one fancy ukuse po 10 komada... realno nespresso je bolja mašina od DG, osim ko voli one tople čokolade, čajeve ili kapućino...Možda. Ne.
🙂
Jedino ako imaš predlog za neku baš super ponudu za start. A do marta možda popravim i ovaj Dolce Gusto 😁
Te kafe su meni manje više iste, aparat mi ne nedostaje nešto posebno od kad ne radi, a kod Nespresso me nervira to što kapsule padaju u onu posudu. Dolce Gusto, ide u kantu - zdravo!
Pre dvadesetak godina sam imao neki espresso aparat, dobio na poklon, sa nekoliko točkića za ovo ili ono, nabijanje je bilo ručno, pa kao procenjivali koliko to da stisnemo, pa se kupovale razne kafe u to vreme u Greenetu, pa.... Sam odustao od svega zbog održavanja. Zapravo ne znam ni gde je završio.
Update: biće 25 godina za 4 meseca 😬
Pa imaš džaba aparat trenutno, uz 300 kapsula, što i nije neka količina, plus naručiš sve one fancy ukuse po 10 komada... realno nespresso je bolja mašina od DG, osim ko voli one tople čokolade, čajeve ili kapućino...
Od tih jeftinih zamenski kapsula meni se Jacobs se pokazao sasvim koreketan, 22.5 din izadje kapsula i bolji je od zamesnkih iz Lidla.
Starbucks odličan, malo skuplji ali vredi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari