Šta je novo?

Koliki vam je račun za struju?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
Nisam se žalio iako sam planirao da to učinim zato što je prošli mesec status ponovo bio "Neočitan" ali sam na kraju odustao i samo uplatio tih 732 dinara koji su onaj standardni fiksni deo i to je proknjiženo pa je zato stanje do juče bilo 0 dinara - nit ja njima nit oni meni...
2. novembra samoočitao da se više ne bih *****avao sa idi"J"otima i poslao im preko aplikacije stanje sa slikama međutim izgleda da njima definitivno ne možeš znati na čemu si čak i ako prihvatiš njihova pravila igre...

Aha, pa onda su ti samo stornirali stari račun. Verovatno pripremaju teren da ti izdaju korigovani na osnovu prijavljenog stanja ovog meseca. To možda u opštem slučaju i ne bi uradili pošto ti je prethodni put brojilo označeno kao neočitano, pa bi ti na novom računu bio duplo veći obračunski period, ali ima smisla da sad "moraju" jer je različita cena struje bila u septembru i oktobru, a ti si faktički odjednom prijavio potrošnju za oba meseca. Ako mi je dobra ta pretpostavka, onda je to što se sad desilo u tvoju korist. Biće svakako jasno ubrzo, kad ti se pojave novi računi.

Stigao račun za jedno merno mesto, daljinsko očitavanje, zgrada. E sad u vezi onih popusta jasno mi je da ide 7% jer je e-račun i plaćanje do 20-og u mesecu ali šta se dešava sa vikendicom gde je i samoočitavanje i e-račun, da li ide isto tih 7 procenata ili pak 6 gde ide ona varijanta samoočitavanje-plaćanje do dvadesetog u mesecu. Nebitno možda za taj jedan procenat ali valja znati. Pisalo se o tome ali mislim da nije došlo do nekog "koncenzusa" oko te stvari.

Највећи "попуст" остварују (или могу да остваре) људи који се греју на струју и улазе ту негде у црвену зону, али не превише, ја бих рекао до 1400kWh.
Некада се овај "попуст" остваривао у договору са онима који читају, а данас је довољно да немаш даљинско очитавање него да сам пријављујеш кроз апликацију.
Наравно, причам о томе да по подацима који се шаљу дистрибуцији никад ниси ушао у црвену зону (иако де факто јеси више потрошио и ушао си), али све то лепо на крају сравниш тамо негде до јуна, јула, јер повећаваш потрошњу по ономе што шаљеш у месецима када ниси близу црвене зоне.
Оно што се мора признати људима у електроенергетском систему, то је да је систем коначно унапређен, избачен је the man in the middle.

Највећи "попуст" остварују (или могу да остваре) људи који се греју на струју и улазе ту негде у црвену зону, али не превише, ја бих рекао до 1400kWh.
Некада се овај "попуст" остваривао у договору са онима који читају, а данас је довољно да немаш даљинско очитавање него да сам пријављујеш кроз апликацију.
Наравно, причам о томе да по подацима који се шаљу дистрибуцији никад ниси ушао у црвену зону (иако де факто јеси више потрошио и ушао си), али све то лепо на крају сравниш тамо негде до јуна, јула, јер повећаваш потрошњу по ономе што шаљеш у месецима када ниси близу црвене зоне.
Оно што се мора признати људима у електроенергетском систему, то је да је систем коначно унапређен, избачен је the man in the middle.
Jedino ove slike mogu da prave problem.

Time ćeš smanjiti račun samo prvog meseca. Da bi išta "uštedeo" (ukrao je pravi izraz) treba svaki mesec grejne sezone da skratiš - dakle prvog meseca šalješ stanje od 20-og od prethodnog. Sledećeg ako opet pošalješ stanje od 20-tog nisi ništa uštedeo, jer šalješ potrošnju za 30 dana.
Pozdrav

Postoje kanali i za prijavu bez slika, npr. telefonskim pozivom, ali jedna stvar je nerešiva, a to su provere. Zvanično proveravaju na svaka tri meseca, ali to ispada i više ako ne prijavite baš odmah. Konkretan primer, kod mene očitavaju svakog prvog u mesecu, koji god dan bio. Dok bih stigao da pozovem kontakt centar ili dok bi oni pročitali moj mejl sa prijavom i evidentirali stanje, neko bi već uveliko bio na mojoj adresi i fotografisao brojilo. Sve i da šaljete lažne slike, tj. slikate brojilo na svakih 20 dana, a šaljete na 30, neko će kad-tad doći da proveri. Tad bi vam naplatili razliku, isključili bi vas iz sistema samoočitavanja, a ne bi me čudilo ni kad bi bilo još nekih problema zbog toga, jer ipak je to na nivou krivičnog dela.

Kod mene i sa samoočitavanjem (izvršeno 2.11.) izgleda da ne može ništa da ide glatko pošto i dalje niti računa za 10/25 niti onog od 9/25 koji je volšebno nestao

Vrh Dno