Šta je novo?

LG Televizori

+1.
Bio sam mišljenja da je malo preterano hvaljanje oleda (takođe imam C4) u odnosu na qled, do skoro. Baš nakon što sam bio do drugara koji imaju ovogodisnji qled (dal beše Q70D ili Q80D Samsung) sam ipak promenio mišljenje. Nije da je crna slaba, čak naprotiv. Ali nekako se razmazuju boje, pogotovo kad je crna u pitanju, zacrni previše oko tog crnog i bude muljavo.. zamućeno, kao razmazano crno oko tog što je crno..
Mada njima ljudima to ni najmanje ne smeta da budem iskren 😇

Ja sam planirao LG da kupim i ovde sam se raspitivao za QNED sa mini LED-om ali sam odustao kad sam saznao da nije pravi full aray vec Edge LED i na kraju zavrsio sa TCL C6K koje sam uzeo po dosta povoljnijiloj ceni nego planirani LG.

Jako sam se iznenadio kako realnim bojama tako i nivom crne boje tako da napredniji modeli od TCL-a mogu sa dodju kao donekle dobra zamena za OLED.

Imam Lg OLED C1. Posle 4 godine, pojavio se blagi burn in. Ne vidi se dok gledam tv ali na youtube testu, vidi se lepo. Sada planiram da kupim Lg G5. Sta vi mislite, da li ce i ovaj tv za 5 godina biti sa burn in-om ili je ipak vek ovog ekrana malo duži?
Hvala na odgovorima
Ako mozes postavi sliku tog burn in?
Nas ovde interesuje i kako se to dogodilo ?

Pozzz narode
Zamenio bih svoj stari par god LG sa QNED 50 ili 55 inca , ali se ne razumem valja li sta taj QNED. Nemam para za one velike , a i ne bih imao gde da ga postavim pošto mi je u dnevnoj sobi 65 inca NANO .
Hvala

Pogledaj ovaj video

Uglavnom, jeftiniji QNED televizori su sa Direct LED tipom osvetljenja i klasicnim led svetlima, od QNED85 modela pa do QNED87 modela (mislim da je tako, pogledaj video) koristi se Edge LED osvetljenje ali se koristi Mini LED a top QNED modeli koriste full array sa Mini LED. Po meni su to pravi Mini LED modeli (kao sto ima TCL, Hisense, Panasonic, Samsung...) jer Edge LED osvetljenje nije dugotrajno i sklono je kvarovima.

Uglavnom, jeftiniji QNED televizori su sa Direct LED tipom osvetljenja i klasicnim led svetlima, od QNED85 modela pa do QNED87 modela (mislim da je tako, pogledaj video) koristi se Edge LED osvetljenje ali se koristi Mini LED a top QNED modeli koriste full array sa Mini LED. Po meni su to pravi Mini LED modeli (kao sto ima TCL, Hisense, Panasonic, Samsung...) jer Edge LED osvetljenje nije dugotrajno i sklono je kvarovima.
U pravu si skroz, ja sam bio ubedjen da su full array ovogodisnji mini led modeli od LG (serija 87) dok se nisam uverio da su zapravo svi QNED edge led. Marketing je cudo i bas veliki minus za LG.

Meni na qned86a3a ima probijanja svjetlosti po ćoškovima, na tamnim trakama, u mračnoj prostoriji. Tako da nije za neku preporuku.

Vrh Dno