Šta je novo?

Uporedni prikaz kapaciteta split invertera na našem tržištu

monstrum

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
685
Počeo sam raditi na ovome, pa se nadam da će se naći neko sa vremenom i voljom da dopuni.

Kako bi novi korisnici, "padobranci" i privremeni prolaznici imali što više relevantnih informacija na jednom mjestu te se mogli dobro informisati i imati komparativni uvid u uređaje koji su najčešći na tržištu.

Ostaviću link i za "živ fajl" pa ko nađe volje i za shodno, dobrodošao je da dopuni.

LINK ZA DOPUNU FAJLA/TABLICE

Svi podaci su vađeni iz EUROVENT DIREKTORIJA, zvaničnih sajtova proizvođača ili zvaničnih priručnika proizvođača.

Zanimljivo je vidjeti kolika je razlika u cijenama, ogromna dapače, dok u kapacitetu grijanja i SCOPu ne prati ni izbliza linearno.
12000 btu inverteri.PNG

Poslednja izmena:
Nisi baš tačan...

Напишите шта није тачно ако нешто не штима. Мени Еуровент подаци ништа посебно не показују нажалост. Од кад се PdesignH намешта да се добије жељени SCOP ти подаци немају пуно употребне вредности.

Misle na to tačan "normalan" 😂
Ne sikirajte se, prikupljao i prikupljam u okviru jednog projekta ove podatke, ali ne obuhvata se low end segment, zato i kazem, ko ima volje da dopuni za ove silne bendove (vox, tcl, tesla, vivax...)

Takođe, ko god ima prijedlog kako da se unaprijedi, ako je ugledao negdje grešku, samo neka javlja, ovdje smo da pomažemo jedni drugima i široj populaciji.

Fajl sa linka apdejtovan, ovo je novo stanje (dodao sam TOL).
Prava iznenađenja su mi LUC, iako niskog SCOPA ima snage u minusu da se gamba sa kudikamo cjenovno ozbiljnijom ekipom,
Etherea sa SCOPOM,
te ludi MUZ-FT35VGHZ koji na -25 baca 3.4 kW :eek:

12000 btu inverteri.PNG

Prvo, odlična tema, ovo bi trebalo u sticky.
Drugo, LUCA je ozbiljna mašina zahvaljujući dvorednom izmenjivaču u spoljnoj kao i u unutrašnjoj jedinici. Identičan kompresor Toshiba ide u moje 12 LGC, 9,5KG težak, to je životinja provereno. Jedina razlika je što LGC nema dvoredni u unutrašnjoj a ima u spoljnoj.

Nazad
Vrh Dno