Šta je novo?

Hardver Grafička do ~100e za 1080p

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Dmjenk

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2007
Poena
330
Hoću da uzmem drugaru koji ima stariji komp neku grafičku za ~100e, da bi mogao da odigra neke novije naslove.
Tipa nije igrao skoro ništa nakon metro exodus (2019), jer ima gtx 760m sa 2GB vram.

Igrao bi na 1080p TVu 60hz, tako da sam mislio uzeti rtx 2060 za tu namenu i ostaviti gtx 760m u drugom slotu da radi framegen 2x (loseless scaling) ako zatreba.
Njemu je i stabilnih 30fps sasvim dovoljno tako da mislim da bi ovo bila dobra kombinacija.

Da li je rtx 2060 previše za ovu namenu ili uzeti nešto drugo? Mislim da bi 6gb vram bilo min za ovu rezoluciju?

ok je rtx 2060

koji je cpu?

rx 5700 ako nema 6600 za te pare

@illidan trebalo bi da je amd fx8350.
32gb ram i 750w napajanje.

Hvala na predlozima videću onda između rtx 2060 i rx 6600 šta bude bilo na oglasima, 5700 ne bih pošto vidim da ne podržava mesh shadere koje neke novije igre traže.

Samo mi ostaje upitno posle da li će to moći da se zakači na napajanje jer nisam siguran da li ima 8 pin konektor pošto je ova trenutna 2x 6 pin.
U tom slučaju pretpostavljam samo kupim adapter 6 pin na 8 pin?

Da ne preteram, ali FX8350 će biti solidan, ako ne i ozbiljan bottleneck za bilo šta iznad ~RX570/GTX1060 (u novijim igrama pogotovo).

Nije da je nužno problem, s' obzirom na zahteve drugara, ali nije zgoreg imati u vidu, tj. uskladiti očekivanja :)

Bolje u cpu ulozi

@illidan trebalo bi da je amd fx8350.
32gb ram i 750w napajanje.

Hvala na predlozima videću onda između rtx 2060 i rx 6600 šta bude bilo na oglasima, 5700 ne bih pošto vidim da ne podržava mesh shadere koje neke novije igre traže.

Samo mi ostaje upitno posle da li će to moći da se zakači na napajanje jer nisam siguran da li ima 8 pin konektor pošto je ova trenutna 2x 6 pin.
U tom slučaju pretpostavljam samo kupim adapter 6 pin na 8 pin?
А да ти прво провериш које напајање има ? Изгледа да је прилично старо и да је зрело за замени, а ако је неки кинез боље да иде на ново напајање + шта остане за графику (нпр 1060), него да врисне кинез и повуче нову графу са собом.
Наравно најбоље је да детаљно напишеш шта има, и колико би уложио (да ли је стотка максимум), па да људи дају своје мишљење.

AM3+ (pcie 2.0),​

rtx 2060 (pcie x16),​

rx 6600 (pcie x8),​

za shader i nove igre da, izgleda da je tako.

kao i ovo u prethodnim odgovorima:
cofi89
Da ne preteram, ali FX8350 će biti solidan, ako ne i ozbiljan bottleneck za bilo šta iznad ~RX570/GTX1060 (u novijim igrama pogotovo).

Nije da je nužno problem, s' obzirom na zahteve drugara, ali nije zgoreg imati u vidu, tj. uskladiti očekivanja :)

Nazad
Vrh Dno