Šta je novo?

Koji softver / hardver za puštanje muzike

TwistedMind

Čuven
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poena
745
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600KF & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Gigabyte Z790M AORUS ELITE AX
RAM
Corsair VENGEANCE 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz C36
GPU
ASRock RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC
Storage
1TB Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD
Zvuk
FiiO K7 + HiFiMan Sundara, Soundpeats H1 TWS
PSU
Seasonic Prime PX 850W Platinum
Kućište
Cooler Master Storm Trooper
Monitor
2x ASUS MG279Q
Miš & tastatura
Logitech G502 LIGHTSPEED & Asus ROG Falchion MX Brown
Ostale periferije
Playstation 5
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pametni uređaji
Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS
Pristup internetu
  1. Optički internet
Društvo, situacija je sledeća. Malo se obnavljam po pitanju ozvučenja (pasivni zvučnici + bas, SMSL A50 pro pojačalo, gramofon AT LP70X) umesto trenutnog vivax 2.1 soundbara na android boxu.
Kombinacija je početnička, tako i treba da bude, nema poente da pričamo o tome šta sam alternativno trebalo da izaberem. Pojačalo je moralo da bude to jer je 2.1 i ima HDMI ARC i savršeno poklapa moje potrebe i budžet.
Time se pokriva puštanje muzike sa TV i sa gramofona.
Još ostaje da nađem rešenje za lokalnu biblioteku i streaming servis. Tu dolazimo do naslova teme, šta izabrati.
Potrebno mi je softversko rešenje poput roon ili hardversi streamer koji ne košta 500+ eur.
Roon se plaća i otpada. Jednostavno mi je to preskupo. Audirvana takođe.
Našao sam narodnu verziju roon, ali tu pola stvari ne radi tako da ni od toga nema ništa. Ali bi inače to bilo fantastično rešenje jer kombinuje tidal i lokalne fajlove u svojim playlistama i mogao bih da povežem na pojačalo preko USB za pravi lossless.
Gledao sam i nešto poput fiio sr11 i čak bih se isprsio za to, ali je i ovo android based i to je samo airplay i nešto mi ne izgleda kao da je ono što tražim

Ima li predloga da neko nešto uspešno koristi za ovu namenu

:ROFLMAO: Mislio sam da je ista priča kao i za roon, jer su to online nalozi. Nisam našao u svojim standardnim radnjama, ali ću pogledati.
Sada želim da probam music assistant. Samo da dođem do kuće

Zapade mi za oko - kupio si ardver bez halala sa foruma?
Stvarno?
I zvučnike? I pojačalo?
Anbilivbl...
HAHA, ja sam covek koji zna sta zeli.
Imam ogranicene uslove kupovine, da ne ulazimo sada u detalje. SMSL sam vec pomenuo, a zvucnici su fosi audio sp601.

Moje putovanje za sada
1. lyrion music server
Nije loše, sam server je sasvim solidan i može se dopuniti pluginovima, ALI klijent aplikacije su katastrofalne.
Poenta je da koristi squeezelite protokol za koji ima jako malo aplikacija. Android ima svega nekoliko i sve izgledaju kao android 2.2 era. Plus, vecina tih aplikacija radi samo kao daljinac za server, a ne za pravo pustanje muzike na samom telefonu.
Alternativa je UPNP gde postoji bubble aplikacija koja lepo izgleda, ali i sa njom problem. Nije moguće ručno definisati adresu servera već telefon MORA biti u istom subnet kao server. To kod mene nije slučaj, a i kada sam van kuće, preko vpn to opet ne bi bilo tako.

2. music assistant.
Skoro ista stvar kao i lyrion. Server je ok, ima razne pluginove, mogao bi da bude ok, ali koristi iste protokole pa pati od istih problema.

Prilično su neupeglani i jedan i drugi, ali bi uz malo vremena mogli da postanu validna opcija. Prvenstveno uz klijent app.

3. Roon, pokušaj drugi.
Narodni paket sadrži i android apk, što nisam primetio prvi put. Instalirao sve ispočetka i probao i uspeo da dobijem ono što želim. Mogućnost da kontrolišem neki drugi uređaj zakačen na server, ali i da pustim pesmu na telefonu. To je radilo svega 5 minuta dok nisam probao da isključim wifi i probam kako radi preko vpn. Telefon sada više nije validan audio uređaj i ne mogu slušati muziku na njemu. Kontrola i dalje radi.

Nazad
Vrh Dno