Mogli bi da ti izdaju kopiju računa tamo gde su kupio ali je samo njihova dobra volja da li žele da traže po onim koturima sa računima i kopiraju.
Ja sam jednom tražio za dečiji dušek kupljen u TC Piramida i izašli su mi u susret ali sam tada video da im to nije bilo baš jednostavno i brzo da nađu taj račun...
Hvala vam na brzim odgovorima.
@marantz
Da li mislis da ce praviti problem oko izdavanja kopije racuna?"
Tesko da ce radnica na salteru imati vremena da trazi taj racun a vidim da ce to zavisit i od njene dobre volje.
U posti verovatno ne bi imali vremena da mi daju kopiju fiskalnog racuna.
Po kom članu zakona pravno lice mora da izda kopiju računa na zahtev?zakon kaze da moraju da cuvaju i da izdaju na zahtev nema tu dobra volja
po zakonu o fiskalizaciji , pitaj svog knjigovodju koji je clan ...... ali je predvidjeno zakonom da postoji kopija racuna knjiga dnevnih prometa i u obavezi si da ih cuvas 10 godina. (član 20. stav 4)Po kom članu zakona pravno lice mora da izda kopiju računa na zahtev?
Zakon definitivno ne kaže takozakon kaze da moraju da cuvaju i da izdaju na zahtev nema tu dobra volja
Postoji kopija koju oni imaju ali niko nije dužan tebi na zahtev to da traži.po zakonu o fiskalizaciji , pitaj svog knjigovodju koji je clan ...... ali je predvidjeno zakonom da postoji kopija racuna knjiga dnevnih prometa i u obavezi si da ih cuvas 10 godina. (član 20. stav 4)
a ja bih otisao trazio kopiju racuna a ako mi nebi dali obratio bih se poreskoj inspekciji sa sumnjim da su racun ponistili jer mi ga nisu spakovali u kesu kako sam prvobitno mislio, pa neka se peglaju sa inspekcijom. meni je moj knjigovodja rekao da sam u obavezi da izdam kopiju racuna na zahtev klijenta.
ako ta firma ima dobar softver to nece biti nikakav problem da ih zamolis da ti odstampaju kopiju,Izgubio sam fiskalni racun koji mi je potreban za refundaciju novca u firmi.
Da li mogu na mestu na kom je izdat racun da dobijem kopiju racuna ili neku potvrdu?
Na racunu je bio upisan PIB firme.
Unapred se zahvaljujem na odgovorima.
Kao sto sam vec napisao: "sve je tacno da oni cuvaju sve fiskalne racune" ali nisu u obavezi da izdaju kopiju.u obavezi da izdaju kopiju racuna i racuni se cuvaju na serverima poreske , pretraga ide po datumu prometa tacnom iznosu vremenu ....... nesto od podataka je potrebno .
Mozes uvek da trazis... dal` ces da dobijes...😁...mogu li da odem u pekaru i tražim kopiju računa za burek i jogurt koji sam pojeo 18.11.2023?!?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari