Šta je novo?

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Verovatno kao kod top modela Boš
pa.. ima logike, jer su delovi bazicno isti (Bosch, Neff, Siemens) kako mi je receno barem, i sta citam na netu je ok ali nije da ima previse informacija tacno za ovaj model. plasi me previse elektonike, ona ima onaj senzor sto baca svetlost na pod sa informacijama oko pranja (jer je full ugradna), i svasta nesto.

Je li uzimao neko ove najjeftinije modele od 60cm, da li su kompletno đubre ili može da prođe? Kupili bismo jednoj starijoj osobi da ne mora da pere na ruke više sve. Nalazim Vox LC12PB0E, LC20E, Vivax DW-601262C... Da li uopšte razmatrati nešto od ovoga ili ići na nešto skuplje varijante? Ne bih preko 35k davao i to samo ako su ove jeftinije totalni trash.

Pozdrav, imam Gorenje ugradnu sudomasinu, ne znam koji je model ali kupljena pre 5 god. Nece da rastvori tabletu, probali druge danas ali nece i dalje. Skinuo sam prskalice i ciste su sve rupice ide voda glatko, kad se otvori masina nakon ciklusa vruci su sudovi i ima dosta pare. Nije se desavalo nikad ranije, pustili program 4-5 puta i samo izbaci tabletu. Jel ima neko mozda slicno iskustvo sta moze da bude?

Moje zapazanje:
Jedno vreme sam koriostio iskljucivo somat tablete All in 1 a onda sam presao na somat gel. Prilikom kupovine se vodi time da ne bi po pranju platio vise od 20din...
Vrlo cesto se desavalo da mi od jaja na oko ostane zumance ili na tanjiru ili na escajgu... Nisam bio zadovoljan iskreno pranjem...
Prosle nedelje sam uzeo finish ultimate tablete (18/19rsd po tableti)), i mogu vam reci da sam prijatno iznenadjen razlikom u pranju... Ista masina, isti nacin redjanja sudova, ista zaprljanost, isti tip zaprljanosti i sa finish tabletama, sudovi su bolje oprani... uopste ne moram da doperem nesto rucno...

Nisam probao somat gold i excellence... verovatno su bolje od all in 1

Koristimo somat, uzeli Frosch i ista stvar, ne rastvori i je, ostane cela tableta zalepljena za dno masine

nisu plus. obicne ultimate
1760800069808.png

U potrazi sam za ugradnom sudo masinom sirine 45cm. Trazim neku da kazem srednju klasu, best buy u ovom momentu sto bi rekli.
Bosch uredjima sam veoma zadovoljan, pa mi ovaj model deluje interedantno za oko 58k SPV4EMX24E. Da li neko ima iskustva sa ovim modelom ili ako ima nesto bolje u tom nekom cenovnom rangu, javljajte :).

U potrazi sam za ugradnom sudo masinom sirine 45cm. Trazim neku da kazem srednju klasu, best buy u ovom momentu sto bi rekli.
Bosch uredjima sam veoma zadovoljan, pa mi ovaj model deluje interedantno za oko 58k SPV4EMX24E. Da li neko ima iskustva sa ovim modelom ili ako ima nesto bolje u tom nekom cenovnom rangu, javljajte :).
Electrolux EEM63310L 2+3god garancije, ja imam slican model, odlicno pere.

Pozdrav, imam Gorenje ugradnu sudomasinu, ne znam koji je model ali kupljena pre 5 god. Nece da rastvori tabletu, probali druge danas ali nece i dalje. Skinuo sam prskalice i ciste su sve rupice ide voda glatko, kad se otvori masina nakon ciklusa vruci su sudovi i ima dosta pare. Nije se desavalo nikad ranije, pustili program 4-5 puta i samo izbaci tabletu. Jel ima neko mozda slicno iskustvo sta moze da bude?

Proveri da nemaš ovakav problem:

Ako tableta nije bila rastvorena u inače ne baš kratkom programu, 99% je problem da iz nekog razloga, tableta nije na vreme i ispravno ispala iz posudice u kojoj se nalazi.

Nama se na početku korišćenja to dešavalo u Gorenje mašini, kada je baba trpala sudove, pa ručka od nekog suda viri iz fijoke te pritisne poklopac posudice za deterdžent, koji se onda ne otvori u potpunosti. Dakle, neki sud je glavio potpuno otvaranje posudice za tabletu. Tek posle pranja kada se otvore vrata, tableta padne u dno, i nađemo je nerastopljenu. Kada smo shvatili šta je problem i malo pazili, nije se dešavalo.

Drugi slučaj je da se padajuća tableta zaglavi na nekim sudovima pre nego što stigne do dna mašine.
I tada hoće da ne bude rastvorena.

Delimično rastvorena tableta, što je najgore, indicira da se pomalo rastvarala i u fazi ispiranja, što opet govori da sudovi i nisu isprani od sredstva za pranje.

Odavno smo odustali od tableta. Koristimo tečni deterdžent.
Brže i bolje se rastvara, lakše se dozira prema količini i zaprljanosti sudova (imamo 45cm mašinu).

Ako nam se i zatekne da imamo tablete, gledamo da korisitmo program za koji znamo da nema predpranje tj. da se posudica za deterdžent otvara na početku programa.
Tada tabletu ubacimo odmah na dno mašine.

@vlada3
Pazi kako ubacuješ sudove da neki ne zaglavi vratanca posudice za deterdžent.
Dalje, možeš probati sa programom koji nema predpranje i natapanje, koji odmah ubacuje tabletu, te ubaci tabletu na dno mašine pre pranja, ne u posudicu za deterdžent.

Poslednja izmena:
Je li uzimao neko ove najjeftinije modele od 60cm, da li su kompletno đubre ili može da prođe? Kupili bismo jednoj starijoj osobi da ne mora da pere na ruke više sve. Nalazim Vox LC12PB0E, LC20E, Vivax DW-601262C... Da li uopšte razmatrati nešto od ovoga ili ići na nešto skuplje varijante? Ne bih preko 35k davao i to samo ako su ove jeftinije totalni trash.
Koristim ja vox lc13a15y3d,radi godinu ipo dana,nema problema,pere dobro.

Nazad
Vrh Dno