Šta je novo?

HDMI duzina kabla i HDMI 1.4 noviteti

Eво овај има преко 10000 продатих примерака, а кошта два евра. Прочитај коментаре.

€2.12 50%OFF | Hdmi To Ps2 Compatible Converter Adapter Audio And Video With 3.5mm Audio Cable Supports Pc All Ps2 480i 480p 576i Display Modes

Hteo bih da povežem računar a TV-om da bih gledao filmove, do sada sam gledao filmove samo na monitoru ''Dell P2417H'' i ponekad na TV-u ''Vox 32DSA314H''. Na TV-u mi je problem što kada gledam filmove sa Fleš Memorije titlovi su mi vrlo sitni tj font titlova je vrlo sitan i nema mogućnost da se poveća kao i na većini 32''-inčnih LED Televezora. Pa sam zato rešio da povežem računar a TV-om ali mi je potreban HDMI kabl veće dužine, konkretno 10m. Grafička u računaru mi je ''Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB''. Pošto je u pitanju velika dužina HDMI kabla (L-10m), interesuje da li ću imati gubitke u kvalitetu slike na TV-u? I ako budem kupovao HDMI kabl da li je bitno od kog je proizvođača? Hvala unapred na odgovoru.

Kupiš xiaomi mi box i rešio si problem

Pošto je u pitanju velika dužina HDMI kabla (L-10m), interesuje da li ću imati gubitke u kvalitetu slike na TV-u?
Ja sam imao takav sistem godinama, uzeo sam tada neki generički HDMI od 10m i nisam imao problema. I dalje mi stoji razvučen taj kabl u stanu, iako sad imam zaseban miniPC kod TV-a, koji, pored ostalog, služi i za gledanje gluposti i igranje igara na TV-u

Mnogo bolje resenje ti je android boks na koji mozes da instaliras koji hoćeš plejer i uvecavas titlove.
Imao bi daljinski za pauziranje itd i nema problema da moras da setas do pc-a i nazad stalno.

Ako budeš ipak uzeo hdmi, uzmi hdmi 2.0b i radice bez problema za ovo sto trazis.
Nema gubitka kvaliteta slike jer je signal digitalni.

Prevideo sam skroz koji je TV u pitanju.
Svakako razlika u ceni gotovo da ne postoji a posle ako uzme neki 4k tv imace bolji kabl pa nece morati da menja :/

Povezao bih tv koji mi sluzi kao monitor sa kompjuterom preko hdmi kabla,da li za to ima neke razlike izmedju 1.4 i 2.0 hdmi kabla?

Povezao bih tv koji mi sluzi kao monitor sa kompjuterom preko hdmi kabla,da li za to ima neke razlike izmedju 1.4 i 2.0 hdmi kabla?

U krajnjoj liniji je svejedno koji kabl koristis jer si ogranicen portovima na televizoru i racunaru. Dzaba dobar kabl ako su na grafickoj karti ili na ulazu od tv-a 1.4.

HDMI je kompatibilan unazad tako da ako uzmes i najnoviji 2.1 kabl radice i sa 2.0 i sa 1.4.

2.0 kablovi su jeftini, tako da je najlakse uzeti njih i ne razmisljati.

Razlika je u tome sto novije verzije kabla imaju veci propusni opseg pa samim tim mogu da prenesu sliku vece rezolucije.

Rekao bih da je 2.0 i dalje standard, jer 2.1 nije dostupan u jeftinim televizorima - ali svakako se ide ka tome.

Ultra96-HDMI-Cable-Label.jpg

HDMI-Video-Table-All-Formats-100.jpg

Poslednja izmena:
Kupio sam Ugreen HDMI kabli da bih povezao sound bar ARC sa Tv ARC.U HDMI IN ,sound bar je Amazon Stick 4K.Definitivno Ugreen obara rezoluciju sa 4K u 1080p.Kada sam stavio HDMI koji je stigao uz bar svi parametri su ok,mislim na rezoluciju 4k,Atmos ,Visia.E sada sa originalnim kablom vrlo cesto se desava da u dnu ekrana se pojavljuju bele trake ili na kratko nema signala na HDMI portu.Preporuka je da kupim Zeskit Maya HDMI 2.1 48Gbps UltraHigh speed?Tv je Hisense U7QF i trebalo bi po protokolu da HDMI bude za 4K 60Hz,HDR i Atmos i 2.0 a bolje 2.1,48Gbpsi podrska za eARC.Da li imate neko misljenje i preporuku?

Kupio sam Ugreen HDMI kabli da bih povezao sound bar ARC sa Tv ARC.U HDMI IN ,sound bar je Amazon Stick 4K.Definitivno Ugreen obara rezoluciju sa 4K u 1080p.Kada sam stavio HDMI koji je stigao uz bar svi parametri su ok,mislim na rezoluciju 4k,Atmos ,Visia.E sada sa originalnim kablom vrlo cesto se desava da u dnu ekrana se pojavljuju bele trake ili na kratko nema signala na HDMI portu.Preporuka je da kupim Zeskit Maya HDMI 2.1 48Gbps UltraHigh speed?Tv je Hisense U7QF i trebalo bi po protokolu da HDMI bude za 4K 60Hz,HDR i Atmos i 2.0 a bolje 2.1,48Gbpsi podrska za eARC.Da li imate neko misljenje i preporuku?
Ne znakm koji model UGREEN kabla si kupio ali sa ovim sigurno nećeš imati problema i radiće ti sve što ti treba.

Ja imam baš taj i sa njim sam povezao AVR na TV, sve radi eARC, 4K, HDR i propušta Dolby Atmos i DTS-HD Master i takođe sve ostale audio kodeke, ako pričamo o dužini do 3 metra...

Poslednja izmena:
Da pojasnim,HDMI kabli od 2m Stouchi,kao rezerva.Inace je certifikovan,ultra high speed...itd.

Koliko se razumem obe reci se koriste u srpskom jeziku.Jedna je preuzeta iz nemackog a druga francuskog jezika.Inace ovaj forum sluzi da pojasni raznorazne dileme oko kupovine i nadogradnje u oblasti komercijalne elektronike. Iskustva i saveti baram meni mnogo znace.

Kabli nije preuzeta ni iz jednog jezika. Srpski jezik ne poznaje reč kabli, jer ne postoji. Kabel je preuzeta iz nemačkog, kabl je iz engleskog. Ipak je ovo tehnički forum, glupo je da se ne poznaju neke osnove.

stigao mi je ovaj kabl 15 metara, lepo radi
rgb 4:4:4 bez ikakvih gubitaka na 4k

kvalitetna izrada, ovi delovi gde piše ime brenda su metalni. Pakovanje elegantno kao bombonjera, odmah po tome sam video da su ozbiljni
jedino što se greje malo na tim metalnim delovima, nznm da li je normalno to

S0ea84952093f4f7c8b638e93817c862aa.jpg

jedino što se greje malo na tim metalnim delovima, nznm da li je normalno to

S0ea84952093f4f7c8b638e93817c862aa.jpg

Ne brini to je normalno, jer se u tim metalnim konektorima nalaze čipovi koji šalju i primaju (kodiraju i dekodiraju) sve što ide kroz optička vlakna u samom kablu! ;)

MOSHOU.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno