Šta je novo?

Da li je narandžasta zaista postala „nova crna“ ili su trendovi pametnih telefona izbrisali granice originalnosti?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Da-li-je-kosmicki-narandzasta-postala-nova-crna.webp

Da li je narandžasta zaista postala „nova crna“ ili su trendovi pametnih telefona izbrisali granice originalnosti?​

Rasprava koju je pokrenula narandžasta boja otvara pitanje – gde se danas završava inspiracija, a počinje kopiranje?

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...nih-telefona-izbrisali-granice-originalnosti/

Bukvalno su svi vec imali orange modele. Mate 50 Pro npr, "Paklena Pomorandža", kako je Bench nazvao. I sad ako opet naprave takav - kopiraju Apple? Mate 40 takodje.

Apple je ukrao dizajn od Xiaomia, početak i kraj priče.

1000001949.jpg

Tema je boja

Mnogo mnogo kasniš. Ili si mnogo mlad(a)

A koliko je trek narandžastih modela umao Sony Ericsson , naročito iz Walkman serije ...

Dizajn svi kradu jedni od drugih

Cuj SonyEricsson, Ericsson jos....
err250sb.gif

Pa su posle iskopirali same sebe
err310_00.jpg

Nisam 100% siguran, ali cini mi se da je pre svih bio 628 koji je imao mozda isto narandzastu plastiku oko brojcanika.
Ili je mozda bila vise crvena....ne secam se vise.
vyw5t0qb0lbc1.jpeg

Ericsson je imao taj jedan kod nas popularan model pogotovo u narandzastoj boji tzv Ajkulu ( nazalost globalno nije imao veceg uspeha cak ni sa ostalim bojama) i Ericsson R250s koji je bio dosta popularniji ali zna se dobro ko je proslavio narandzaste telefone ciji logo krasi moj avatar :cool:

Jooj 628 i ajkula. <3
Neispunjen san.
Utešna nagrada K-510i. 😅

Mislim da je to nekako počelo koncepcijom jednobojne pozadine profilne fotke gde se probalo sa drečavo žutom, maslinasto zelenom, tirkiznom i onda se prirodnim sledom nameće narandžasta. Istom logikom je i iPhone počeo da nudi te okeraste, nežno plave/zelene/roze/ljubičanstvene da bi na kraju isto, gle čuda, istakli narandžastu, koja kao deluje profesionalnije i onda se ljudi pomame da je to tako.

Tema je boja

Mnogo mnogo kasniš. Ili si mnogo mlad(a)

A koliko je trek narandžastih modela umao Sony Ericsson , naročito iz Walkman serije ...

Dizajn svi kradu jedni od drugih
Dobro, da ne idemo sada tako daleko, već ovih dana. Neko izbaci render S26 Ultra u orange boji, odmah ide - 'kopiraju Apple'. A 17 serija je bukvalno Android kopija i to loša a evo odmah ide i članak o tome kako sada kopiraju Apple. Ludilo.

Evo i Mate 30 je bio orange

1760621995655.jpeg

Bice i roze ako Apple tako kaze. :D

Meni bas drago da ima raznih boja. Crna mi je najgora. Bezlicna, ne ostavlja nikakv utisak. Isto tako i u odeci, obuci,... uvek gledam neku drugu boju.

Ja priznajem samo kafenu boju. Za kafenu boju smo dobijali packe u osnovnoj skoli.

Nazad
Vrh Dno