Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Iz kog segmenta dobijaš ip adresu sad? Da li ti je ona koja piše u ruteru ista kao kad pitaš gugl koja ti je adresa?
100.64.x.y
Nije ista. Tako sam i zakljucio da vise nije javna, a potvrdu sam dobio kad sam pozvao korisnicki servis.

Juče sam baš gledao kod mene je za sada ista ip adresa u podešavanjima rutera kao i na Google pretraživaču..

@dumilns To je onda neka starija varijanta, ekvivalent današnjem "Hypersonic"? Samo internet usluga?

I, šta bi sa tvojim zahtevom za raskid na kraju? Jesi platio "penale"?

Najslicnije je Hypersonic paketu. Vec 3 godine imam taj paket i kad su mi dizali protok nisu spominjali da mi se upgrade-uje i paket. Samo internet. Inace ovo je 5-a godina kod Orion-a i nikad mi nije ni palo napamet da moze da dodje do ovoga.
Nisam podneo zahtev za raskid. Prebacio sam VPN server na drugu lokaciju sa javnom IP i uzimam GLI.net. Tailscale u mojom kombinaciji ne pomaze.
Skontao sam da ce me bilo kakvo otkazivanje ugovora i prelaz kod drugog operatera kostati vise nego sto bi mi donelo satisfakciju napustanja Oriona. Sto ne znaci da cim budem bio siguran da mogu da raskinem UO sa njima bez penala, to necu i uraditi.

Zemun, nije bilo prekida

Pitanje za nekog ko bolje poznaje Orion mrežu: da li je moguće da se izbaci ruter i FO konekcija iskoristi za vezu preko SFPa i SFP mrežne kartice 10Gbps na firewall na kome more da se npr klonira MAC address rutera (ako treba) da bi se iskoristila u potpunosti 2.5 ili 4.5 Gbpa konekcija.
Naravno da bi sav hardver trebao da podržava ove brzine.

Nije u pitanju mac adresa vec serijski broj gpona/xgpona.

Gpon kod mene radi, ali nisam hteo ni da pokusavam sa xgponom, kostalo bi isuvise a ne treba mi...

Kod mene radi

Prilozi

• IMG_0172.png
    IMG_0172.png
    311.1 KB · Pregleda: 10
ja sam u tom sezam bloku, radi mi mobile.de normalno.

Pitanje za nekog ko bolje poznaje Orion mrežu: da li je moguće da se izbaci ruter i FO konekcija iskoristi za vezu preko SFPa i SFP mrežne kartice 10Gbps na firewall na kome more da se npr klonira MAC address rutera (ako treba) da bi se iskoristila u potpunosti 2.5 ili 4.5 Gbpa konekcija.
Ne

Ukoliko imte paket sa HBO kanalima da li moze da se gleda HBO max preko aplikacije na boxu?

Da li neko zna jel Orion jos nudi wifi 5G kao optiku za podrucje 5km od NS (rakovac) ili postoji tu neka alternativa jer kablova nema?

Cak i da imas prijatelje u orionu, koji rade u biz podrsci nece ti to zavrsiti.
Najdalje mozes dobiti ruter u bridge mode-u, ali ti se ne isplati posto je port po 1 gbps.
Jedino na 10 gbps, tu ima isplativosti na sopstveni ruter.

Neće baš odmah kao Beotel, imaju neke administrativno pravne začkoljice, ali biće sigurno u narednom periodu.

Nazad
Vrh Dno