Šta je novo?

ink tank printers / štampači sa rezervoarom za mastilo - opšta tema

Pošto si resetovao brojač, pomislio sam da si slučajno zapamtio broj :)

Da sam malo razmislio i setio se da pogledam na Ali-ju, ne bi se zezao sa pranjem, nego bi uzeo novi sunđer. 🥲 Sad ću da poručim, pa neka stoji u rezervi.

@old_bookmaker jesi li proverio fizički da li je pun rezervoar? Resetovao sam brojač na mom L382 pre par godina i sunđer je bio blago natopljen. Prao sam ga tek skoro, jer je počeo izlazi iz posude.😁

Tek sam skoro shvatio da ne znam koliko je tačno strana odštampao, jer je brojač, posle reseta, na preko 3000 strana, a nemam pojma koliko je odradio pre toga. 🫠

Epson EcoTank je odličan pogotovo ove serije 62. Koristim već 10tak godina EcoTank. Kod ove serije 62 evo već godinu i po bez ikakvog problema. Tri seta mastila potrošeno, nisam čistio glavu ni jednom. Tank za otpadno mastilo je na nekih 50%. Ja sam uz štampač dobio sva 4 mastila pigmentna.

EcoTank traži kontinuiranu štampu. Kada se koristi svakodnevno nema nikakvih problema. Glave isteraju i do 250-300.000 strana.

Problem nastane kada se uzme štampač i radi se na njemu 30 strana mesečno. Onda non stop traži čišćenje glave. I tako potroši 80% mastila, samo na čišćenje i ispiranje mlaznica.

Imam EPSON EcoTank L6290 već nekih godinu dana i za sada radi OK, ali zato na svakih 4,5 dana odštampam po koju stranu baš zbog tog začepljenja glave i problema sa mastilom...
E sada me zanima da li je pametnije (bolje) da se uređaj svaki put kada se ne koristi gasi na dugme Power Off ili je najbolje da se ostavi samo na Sleep Mode i ne gasiti ga?

Moje štampače nikada ne isključujem.
Sem jednog Samsung modela koji stalno cakće dok je uključen, izluđuje me.

InkJet štampači, nekad sami od sebe, iz čista mira, odzuje malo, pomere ketridže... Kao neko održavanje.

@momsab šta ti kaže Epson link, jel prošla registracija za produženu garanciju?
Meni piše

No records were found for the given serial number. Please check the serial number is correct and try again.​

prvi put kad sam proveravao, a to je bilo nakon više od 31 dana od popunjavanja, pisalo je da jeste prošlo i pisali su još neki podaci (model, itd itd)

nisam kod kuće a Epson aplikacija je praktično beskorisna ako nije povezana sa uređajem. stoga ne mogu da proverim kako sada stoje stvari

Poslednja izmena:
nakon unosa podataka javlja HTTP ERROR 400

edit: proradilo
@PJ za moj uređaj prolazi provera
1000012233.png

Poslednja izmena:
Kucao sam pogrešan serijski broj :rolleyes:
Jedna cifra, u sredini, viška ostala u autofill. Na prvi pogled je delovalo da je OK broj.
Anyway, produženo je na tri godine.

Vrh Dno