Šta je novo?

Tesla TV

Da li iko ko ima 50e645 može da napiše kakva mu je slika kod sporta i, ako je dobra, kog provajdera ima i kako je podesio sliku? Meni je baš razočaravajuća, bole me oči kad gledam sad košarku. Jako loš motion i fluidnost.

Ja uglavnom koristim Standard podešavanja za sliku i Sport kad gledam neku utakmicu. Imam supernova kablovsku, slika je dobra, bez lagova. Možda imaš problema sa internetom ?

Imam ga ja u spavaćoj.
Ok TV (za novac) po pitanju slike i zvuka (kada se podesi, podrazumeva se).
VA panel, slika sa distance oštra (na manje od ~1.5m užas, zbog dijagonale/rezolucije), zvučnici uz podešen EQ imaju solidan bas i solidan nedostatak "plastičnosti" (inače česte u klasi), međutim sa "SMART" strane je na granici upotrebljivosti (ubi ga manjak, tj. 1GB RAM-a), pritom ja nisam uopšte zahtevan korisnik po tom pitanju, tj. koristim samo EON i YT.

Uglavnom, sa maksimalno "uštrojenim" Androidom tj. sa disable-ovanim svim aplikacijama koje ne koristiim i koje sam smeo (od sistemskih), ugašenim animacijama i auto ažuriranjem, limitom od 2 background procesa EON radi...."podnošljivo".
Pri čestom premotavanju nakon sat-dva gledanja krene da se usporava (odziv), nakon čega se ili oporavi ili aplikacija zabode pa se restartuje, a onda nema sliku (tj. video, interfejs i zvuk ima), pa je neophodan manuelni restart. Isto se ponekad desi i nakon dugog gledanja (4h i duže).
Nakon restarta, ista priča u krug, ali su fluidnost i odziv sasvim ok.

Usput, "Exit" dugme na daljincu funkcioniše kao "Back", što je posebno iritantno kad treba restartovati EON/aplikaciju (sam daljinski je inače odličan u svakom drugom smislu)...!

Iris nisam ni video uživo a kamoli koristio, tako da ako ti jesi EON, onda kontam možeš napraviti kakvu-takvu korelaciju.

Youtube (Smart tube app), retko i kratko korisitim, ali nisam imao problema kao sa EON-om.

Sem navedenog, tj. dok ne krene da zeza, radi sve apsolutno ok, ne baguje, ne "*****ava"/ne igra po živcima......
Ergo, meni lično je podnošljiv, s' obzirom na opisan način upotrebe/zahteve i poziciju u spavaćoj, kao i da mi je neophodna bila 40" dijagonala (između ormara stoji), a decembra 2023 kada je kupljen je bio ubedljivo najbolji izbor za cenu/dijagonalu.

Sa druge strane, Fox 43WOS625D sa WebOS-om i identičnim načinom korišćenja je neuporedivo bolji. EON mi nikada nije zabo, usporavao, gubio sliku itd.... Slika je uporediva na oba, a što se tiče zvuka gotovo da su isti sem što Fox ima osetno "plastičniji" bas.

Između njega i ove Tesle, ako ti 3" veća dijagonala i ~1500din veća cena nisu problem, i naravno ako ti WebOS pokriva potrebe == Fox bez razmišljanja. :)

Btw, kada poredim sliku na Tesli i Fox-u sa Philips-om 43PUS7303 (2018-o godište), fakat ne mogu da primetim razliku (sem što Philips zadržava nešto bolji prikaz pri velikim/ekstremnim uglovima gledanja). Frapantno je koliko su low-end televizori, tj. paneli uhvatili korak sa 3x skupljim za pišljivih 4-5god 😅

Je li Tesla uopste ima update-e Android TV ili Google TV operativnih sistema i na koji nacin se rade - online ili servis salje firmware?

40E635BFS kupljen 12.2023 je do sada dobio samo jedno ažuriranje, početkom ove godine (Januara ako se dobro sećam), online.

40E635BFS kupljen 12.2023 je do sada dobio samo jedno ažuriranje, početkom ove godine (Januara ako se dobro sećam), online.
Jesi li možda na njemu (40E635BFS), nakon posledneg update-a, puštao filmove sa prevodima ali u AV1 formatu preko USB fleša i da li i dalje pomera prevode kod AV1 udesno, kao u donjoj recenziji, ili su na sredini?

Poslednja izmena:
Jesi li možda na njemu (40E635BFS), nakon posledneg update-a, puštao filmove sa prevodima ali u AV1 formatu preko USB fleša i da li i dalje pomera prevode kod AV1 udesno, kao u donjoj recenziji, ili su na sredini?

Nisam ni pre ni posle ažuriranja, ali mi ovo deluje da je 99% problem u plejeru.
Javiću ako budem probao, i ako je prisutan, da li ga VLC rešava....

S' tim rečenim, hvala za link/snimak!
Kada gledam (računajući naravno činjenicu da je "kroz kameru"), bukvalno kao da gledam svoj TV, tj. apsolutno potvrđuje moj opis/doživljaj po pitanju slike (jako dobar panel, u odnosu na cenu naravno)!

Takođe:
  • U videu pomenuti problem sa reprodukcijom visokog bitrate-a mogu da potvrdim da ima čak i na EON-u sa najvećim bitrate-om i CBR encoding-om, na pojedinim kanalima (Nat Geo), u smislu da hoće da se koči sa slikom ili da secka povremeno. Prebacivanjem na ABR je ok, bez ikakve primetne razlike, tj. pada kvaliteta prikaza. :)
  • Notifikaciju za ažuriranje nisam dobio, no može da bude da je do mene, tj. da sam ga previše "ukrotio", ali za svaki slučaj nije zgoreg proveriti ručno (Settings -> Device -> About -> System update).

EDIT:
Rešila tehnika da me demantuje juče i danas, pa to ti je 😅
Upravo (nakon manuelne provere):
IMG_20251008_201233.jpg

Poslednja izmena:
Nisam ni pre ni posle ažuriranja, ali mi ovo deluje da je 99% problem u plejeru.
Javiću ako budem probao, i ako je prisutan, da li ga VLC rešava....

S' tim rečenim, hvala za link/snimak!
Kada gledam (računajući naravno činjenicu da je "kroz kameru"), bukvalno kao da gledam svoj TV, tj. apsolutno potvrđuje moj opis/doživljaj po pitanju slike (jako dobar panel, u odnosu na cenu naravno)!

Takođe:
  • U videu pomenuti problem sa reprodukcijom visokog bitrate-a mogu da potvrdim da ima čak i na EON-u sa najvećim bitrate-om i CBR encoding-om, na pojedinim kanalima (Nat Geo), u smislu da hoće da se koči sa slikom ili da secka povremeno. Prebacivanjem na ABR je ok, bez ikakve primetne razlike, tj. pada kvaliteta prikaza. :)
  • Notifikaciju za ažuriranje nisam dobio, no može da bude da je do mene, tj. da sam ga previše "ukrotio", ali za svaki slučaj nije zgoreg proveriti ručno (Settings -> Device -> About -> System update).

EDIT:

Rešila tehnika da me demantuje juče i danas, pa to ti je 😅
Upravo (nakon manuelne provere):
Pogledajte prilog 508165
Prošao update - brzim prolazom ne vidim ništa novo/promenjeno (sem što se Netflix sam enable-ovao 😒) + i dalje je na Android 11. Ako se ispostavi nešto, javiću....

Exit na daljincu nastavlja da funkcionište kao Back dugme. 🙄

IMG_20251008_211042.jpg

Nije dobbio za sada nikakav update 43e635sus

Nazad
Vrh Dno