darko.stajcic
Poznat
- Učlanjen(a)
- 24.01.2023
- Poena
- 25
Kada sam ja kupovao samo Lite verzija 13 litara je bio kod nas.
Kada sam pisao Xioami Srbija nisu znali da postoji model koji nije lite i da ne znaju da li će uopšte da se uvozi.Postoji li uopšte u Srbiji "bez lite" model ili je to rezervisano samo za druga tržišta?
Odgovara mi to što je tih, po karakteristikama mi je sličan ovom što imam što mi je dovoljno.
Prosek ti je onda 200W ili 200W*h na sat = 200Wh na sat = 0.2 kWh na sat = 0.2 kilovatčasa na sat ( 0.2 kilovata )Prosek potrošnje je oko 200W na sat ukoliko radi non-stop. Kada sam ga kupio, nisam ga isključivao. Sada ga uključujem po potrebi, najčešće na 40% na nekih 8 sati (kad je jeftina struja) i za sad je to OK. Ali prvih godinu i po/dve nisam ga gasio.
Midea/Hisense i svojevremeno Gorenje su isti uređaj, samo prepakovan tj. rebrandiran. Za Xiaomi Lite kažu ljudi da je tiši ali i manja mu (teoretska) snaga... što verovatno nije neka mana ako se koristi za sličnu kvadraturu koja nije totalna močvara.Pratim temu već neko vreme, i moram da pitam što niko ne spominje Mideu? Nema ih u ponudi ili nisu tako dobri kao Šaomi/Beko/Hajsens?
Aspirator je bitno da se kopristi ako se cesto kuva.Drugari prethodnih zima sam imao problem sa vlagom i vrlo malo budji. Luftira se svaki dan.
Zasad jos uvek nemam, ali trenutno je u sobama vlaznost 60-70% (svuda imam xiaomi termometre)
Napolju je danima preko 80% vlaznost, pa realno samo jednom dnevno izluftiram, jer mi vise udje vlaga nego sto izadje?
Kuca je 75 kvadrata. Zasad nema onog kondenza na prozorima...
Planiram da ga svaki dan ukljucujem po par sati u razlicitim prostorijama (jedan dan u decijoj, drugi dan u spavacoj, treci dan u hodniku, cetvrti dan u dnevnoj, i tako u krug), a mozda bih i pratio termometre u decijoj i spavacoj (jer su one hladnije i sa visim procentom vlaznosti, pa samo kombinujem te dve prostorije), dnevna sa kuhinjom , hodnik i kupatilo nemaju problema.
Da li je dovoljan ovaj xiaomi lite, moze li se spavati sa njim? Kakvi su vam dosadasnji utisci, ukratko, prednosti/mane?
Vidim jedan clan je postavio da je potrosnja oko 160w/h sto mi je prihvatljivo.
Kakvi su sa potrosnjom i bukom ostali modeli koje spominjete, gorenje, beko, hisense, midea itd...?
Da napomenem da ne susim ves unutra, i nije potreban za tako nesto. Jedino sto se kuhinja koristi skoro svakodnevno.
Da da, to se uvek koristi pri kuvanju.Aspirator je bitno da se kopristi ako se cesto kuva.
Fenomenalno, mislim da niko do sad nije pomenuo da ima tu mogućnost. Vrlo bitna opcijaJos mogu da ga pohvalim sto su programirali da kad ga iskljucis, nastavlja jos 45 minuta da radi samo vent, da isusi uredjaj, ovo su dobro uradili jer vecinu ljudi bas briga dal ce se to ubudjati itd.
standardne inverter klime ne mogu da isušuju vazduh u režimu grejanja.Dobar dan. Molila bih za preporuku za odvlazivac vazduha, stan 50m2, na preciscivacu mi pokazuje vlaznost oko 60-67%. I ja sama osecam da je vazduh vlazniji. Uzela bih nesto sto mogu da koristim i za susenje vesa, jer nemam mesta za masinu za susenje. Jos uvek nemam ni kondenz ni nista, ali svakako bih to predupredila, grejemo se na inverter ali ne vidim da on nesto posebno susi vazduh.
Da li je dosta bucan za spavacu sobu?Ako nekome znaci, ja sam pre mesec dana uzela Hisense D20HW. (Dvoumila sam se izmedju njega i Xiaomi Lite).
Preporodili smo se po pitanju kondenzacije i vlage, pogotovo kada je bio ovaj kisni period.
Vazduh daleko prijatniji nego ranije.
Svaka preporuka za odvlazivace, pogotovo ako u nekim momentima ne mozete da izluftirate prostorije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari