Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Ja ne znam bajes li mu i kakve magije bacas ali ako je ovo 5g/4g svaka čast brate, ja sam iskreno ljubomoran!! 🤣
Sve je 4g, postavio sam juce ili prekjuce ss da na wi-fi nemam za ceo septembar ni bajt prenosa podataka 😅

Rekoh vec, od svih prethodnih ultri, na ovoj baterija definitivno jaca nego ikad pre i nijedna prethodna nije imala ovako dobru autonomiju. Imam pored ovog i mali S25 i malo mu fali da i on bude u tom segmentu 10% na 1h SoT-a.

Bila je jedno vreme dostupna i kod nas (u Srbiji) da se kupi online na Samsung sajtu, za radnje ne znam, nisam iz bg/ns a po manjim gradovima tek nema. Ako se dobro secam, 20ak eura je bilo, 2 folije u pakovanju.

@BitrAtE Sad ces misliti i da te zezam, ali paz' ovo, jedan dan koriscenja posle punjenja, 9h SoT, skoro pa celih 6h igranja. Mogao bih ga sad cediti do kraja pa nagurati i tih 10h, ali to bi bilo bespotrebno stresiranje baterije. Ja BT ne gasim nikako iako sat ne nosim kad sam kuci.
Jel to na fabričkom OneUI 7?

A joj, pa sad padaju u vodu teorije o namernom degradiranju baterije i nikako ažuriranju telefona
Kamo sreće da su to neke naše lude teorije, a ne činjenice bukvalno svakog korisnika Samsung i drugih telefona
Jer Samsung je isto pohlepana kompanija kao kao i manje više svi prave skoro savršene uređaje koje realno skoro niko nema potrebe da menja bukvalno 5g pa nas zato kroz system updates i napredne funkcije moraju zamoliti da kupimo noviji model i izbiju nam nepotrebno 500-1000 evra iz džepa.

Uzeh Nillkin Frosted shield magnetic pro za S25U i malo je klizavija od ove 2g stare na S23U
Verovatno treba da uhvati sloj moje štroke sa ruku

Sad sam nesto gledao podesavanja i video da mi je ram plus upaljen po difoltu. Ima li smisla ovo koristiri na telefonu sa 12 gb ram-a? I ima li nekakvih negativnih uticaja ako je ukljucen?

Sad sam nesto gledao podesavanja i video da mi je ram plus upaljen po difoltu. Ima li smisla ovo koristiri na telefonu sa 12 gb ram-a? I ima li nekakvih negativnih uticaja ako je ukljucen?
Gasi.

Da li postoji nacin da blokiram mrtvi Temu da mi ne iskace kao oglas? Ne koristim te kineske aplikacije, svako malo mi iskacu ...

Izgledwla da ce moci oko 10h SoT
Nisam još ubacio karticu koristio sam Hotspot sa S23U
Dosta od ovog je bilo napolju znači brightness na max
Uređaj hladan kao špricer isto kao i S23U kad sam ga uzeo pred silnih system updates

Prilozi

• Screenshot_20251001_004845_Device care.jpg
    Screenshot_20251001_004845_Device care.jpg
    62.2 KB · Pregleda: 156
Evo ga i S23U danas
Critical updates

Prilozi

• Screenshot_20251001_010021_Device care.jpg
    Screenshot_20251001_010021_Device care.jpg
    125.1 KB · Pregleda: 151
Evo ga i S23U danas
Critical updates
Toliko meni trosi ovaj novi S25 posle ovih silnih updatea i cuda 3/5/7 Sot kako kad varira al manje vise to je tu mozda 10tak posto 15tak bolje nego taj s23 a to nije nista isto srnje drugo pakovanje,nego sam vise i naviko oguglo a vidim samo se baterija spominje pa reko da napisem

Toliko meni trosi ovaj novi S25 posle ovih silnih updatea i cuda 3/5/7 Sot kako kad varira al manje vise to je tu mozda 10tak posto 15tak bolje nego taj s23 a to nije nista isto srnje drugo pakovanje,nego sam vise i naviko oguglo a vidim samo se baterija spominje pa reko da napisem
Ovo je screen sa S23 Ultra 😃
Velika baterija 5000mah
Jedva čekam da vidim test baterija na Xiaomi 17 Pro i Pro Max

1000073379.jpg
1000073378.jpg
Nema smisla stavljati kaljeno staklo na s25 ultru, antiglare postane glareultra cak i sa spigen staklom. Za usporedbu x100 ultra isto sa zaštitom na ekranu.

@thebatman Nije bitno koji je brand kaljenog stakla kad su sva ista, tj. nijedno nema antireflektivno svojstvo kao sto ima Gorilla Armor 2 tzv. DX antireflektivni premaz na sebi. Od zastita za staklo na samom telefonu, antireflektivno svojstvo jedino ima Samsung anti-reflecting folija. Ovaj tip sa YT-a je testirao pomenutu foliju na S25U i uporedio sa drugim S25U bez zastite na staklu, pa pogledaj poredjenje. Vec sam u nekom ranijem post-u napisao da cekam da mi stigne ta folija (trebalo bi u toku ove nedelje), pa javljam utiske.

Vec u izradi 8.5...

Citam ovde i izvlacim zakljucke...Hajde neki koncenzus, prelaz sa S23U 12/256 na S25U 12/512.
Da li ga raditi ili ici na S24U? BT funkcionalnost S pen ne koristim, iako S pen koristim za crtanje po ekranu cesto.

Dva razloga prelaska su, nedostatak memorije je prvi, a drugi ovo sto i vi pisete. Kao da mi je posle tamo nekog azuriranja pre par meseci baterija preko noci degradirala bar 20%...

Citam ovde i izvlacim zakljucke...Hajde neki koncenzus, prelaz sa S23U 12/256 na S25U 12/512.
Da li ga raditi ili ici na S24U? BT funkcionalnost S pen ne koristim, iako S pen koristim za crtanje po ekranu cesto.

Dva razloga prelaska su, nedostatak memorije je prvi, a drugi ovo sto i vi pisete. Kao da mi je posle tamo nekog azuriranja pre par meseci baterija preko noci degradirala bar 20%...
Evo ja sam taj prelaz uradio
Factory softver u S25U, prvih dana izvlačim skoro 10h SoT, dal ce biti gore kad podivljaju malo vise apps videćemo.
System updates za sad apsolutno ne dolaze u jbni obzir, na S23U sam spao na 2h SoT na 4G loš signal negde na planini....

Nego imam problem sa Google asisant, Gemini, upaljena opcija "Hey Google" podesio sam glas i sve što traži i kad kažem Hey Google upali se gore desno zelena ikonica (valjda sluša mic) ali posle zadato pitanja ništa mi ne izbaci.
U settings telefona podešeno da je primarni assistant Google
Ne znam koji se dešava, ne radi mi ni na S23U od avgusta, Reddit kaže isto more žalbi na isti slučaj, jel moguće da su toliki slepci ili neko sitno podešavanje u 3000 Google settings opcija?

Prilozi

• Screenshot_20251002_180247_Device care.jpg
    Screenshot_20251002_180247_Device care.jpg
    58.9 KB · Pregleda: 11
  • Screenshot_20251002_180239_Device care.jpg
    Screenshot_20251002_180239_Device care.jpg
    60.5 KB · Pregleda: 11
  • Screenshot_20251002_180541_Permission controller.jpg
    Screenshot_20251002_180541_Permission controller.jpg
    130.2 KB · Pregleda: 6
  • Screenshot_20251002_180615_Google.jpg
    Screenshot_20251002_180615_Google.jpg
    91.7 KB · Pregleda: 5
  • Screenshot_20251002_180725_Google.jpg
    Screenshot_20251002_180725_Google.jpg
    98.2 KB · Pregleda: 23
Ja S23U skidam sa punjaca oko 8h na 95% i oko 20h uvece imam cca 15%. A sad sam se setio da je to pocelo kad smo dobili novi One UI.

Screen on u proseku 2.5h, a off 13h. To mi je bas mizerija...

Fenomenalno glatko radi S25U sa stock OneUI
Mnogo fluidnije naspram skoro savršenog OneUI na S23U, ne možeš to da primetiš do kući ne štediš uređaj, gasim animacije, par Goodluck tweeks i uređaj leti
Noćne slike mi se čine isto dosta bolje
Ako neko ima upustvo kako najbolje podesiti camera settings NS S25U bio bi veoma zahvalan

Ja sam prešao sa S23U 8/256, mada nisam ni planirao ali ispala mi je dobra kombinacija oko prodaje istog i plus ova promocija. Ono što ti mogu reći je da S25U mnogo fliidniji u svakodnevnom radu. Nijednom nisam primetio ni najmanji lag što se tiče animacija. Senzor otiska prsta fenomenalan, a tu mislim na brzinu otključavanja i preciznost. Ekran takođe bolji i ne samo zbog anti -reflektovnog premaza nego sam prikaz (možda je subjektivan osećaj). Slike i video mi takođe deluju bolje, a što se tiče baterije, svakako je boja autonomija jer je nov telefon, a moguće je da je i do novog čipa koji je valjda energetski efikasniji. Prednost S23U je što u ruci više deluje ptemium bez obzira na titanijum na novom telefonu. Da li su ove prednosti (koje ipak nisu spektakularne) vredne da zameniš S23U koji je odličan telefon, ne znam. Na tebi je da odlučiš.

Iskreno, bas sam bio iznerviran vidnom degradacijom baterije. Jer sam isto tako bio vidno odusevljen boljitkom, kada sam uzeo S23U posle S21U.
Sve vise naginjem ka tome da ga uzmem, pa da vidim sam...

Iskreno, bas sam bio iznerviran vidnom degradacijom baterije. Jer sam isto tako bio vidno odusevljen boljitkom, kada sam uzeo S23U posle S21U.
Sve vise naginjem ka tome da ga uzmem, pa da vidim sam...
Isto će biti i na S25U svakom ko bude radio system updates siguran sam u to 99%
Voleo bi da dođe Xiaomi 17 Pro i Max kod nas da vidimo te zverke koje brutalne baterije 7500mah, 50% vise od S25U

Li-Ion je još uvjek mnogo efikasnija energetski, tako da tih 7500mah silicijum-karbonskih na papiru ne mora da znači ništa ali vidjećemo. :)

S25+

Za sada oduševljen baterijom, stavio sam taj poslednji SW što je izašao, što se neki žale da im je degradirao bateriju.

Ako ne koristim Android auto i navigaciju (GPS je stalno uključen), 20% baterije mi daje oko 1.5h SOT. Maks sam imao 79%, 6h12m SOT.

Ako sam više u kolima i koristim wireless AA i navigaciju, to vreme pada, zavisi koliko je vožnja trajala. Danas, oko 1h u vožnji, dan završavam sa 51% baterije, 3h40m SOT.

Inače Nillkin Super Frosted shield pro magnetic (dal mogu jos u naziv da dodaju??? 👀🙄) je mnogo lakša nego ova za S23U
S23U + Nillkin magnetic - 290g! (gaće mi spadaju kad trčim)
S25U + Nillkin magnetic - 249g
Neverovatno koliko se oseća razlika
Meni savršena futrola samo da nema ovoliko lufta oko kamere i da ima veći izbor boja kao običan Frosted Shield
Na Aliexpress su sad popusti za te Nillkin futrole, nešto brzo stiže u zadnje vreme 7-14 dana

Gledam futrole i stakla na Aliexpress naletim na ovo Nillkin Anti-reflective glass
Imaju i one Samsung Anti-reflective folije
Jel neko probao ovo staklo? Ovo je top ako ubija refleksije

I just found this on AliExpress:
€15.56 | Nillkin For Samsung Galaxy S25 Ultra Tempered Glass H+PRO AR Anti-Reflective Full Coverage Screen Protector For Samsung S25Ultra

Nazad
Vrh Dno