sale941
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 13.04.2017
- Poena
- 115
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel I5 12600KF + Lc Cc 120 cooler
- Matična ploča
- Intel 1700 Asus Prime B660m A d4
- RAM
- Corsair Vengeance Lpx 2x8 gb 3200mhz cl16.
- GPU
- MSI Rtx 3050 Ventus 2x Oc 8gb
- Storage
- Ssd Geil GZ80P3L M2 , 512gb 1tb western digital, 2x 500gb Hitachi, external ,<Patriot
- Zvuk
- Zen DAC V2, FIIO K11, Fluid Audio C5 , Shanling Up4 , Hifiman Deva Pro, Simgot Ep5 Anker Soundcore Q45, Anker Liberty 4 NC, Simgot EW300, Ultrasone Perfomanse 880, Philips Fidelio X3, Fostex Tr 80, ,Ibasso ,It00,. Moondrop Chu, Redmi Buds 5, Edifier w820nb plus
- PSU
- Gigabyte P650B 650w 80+ bronze
- Kućište
- Ms V315 Prism Fighter
- Monitor
- Gigabyte M27F
- Miš & tastatura
- Hyperx Pulse fire Haste, Redragon Harpe
- Mobilni telefon
- Realme 10 i Realme GT 5G
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Verujem da ni Sale ni ja nismo rodjeni nadareni pa bolje cujemo vec smo "visili" izvesno vreme na boljim uredjajima i nosiocima zvuka, i jednostavno ti se sluh navikne, tu stvarno nema neke posebne filozofije.
Prost primer ti je stimer klavira: rodjen je kao stimer ili je toliko izostrio uvo posle silnih godina rada na klavirima? Mislim...
Ja sam do 2016- te dok nisam krenuo Full time da radim koristio u proslosti raznorazne A4tech i xwave krsine od 1000-1500 din a nesto kasnije (a pre nego sam ozbiljno krenuo da menjam audio setup na bolje , otkrovenje su mi bile Sony sluske iz Zx serije i Asus Cerberus v2 za gaming i najbolje su mi bile Sony ex110 apb od 3000 din in ear.
Uz neke raznom Visokotonske zvucnike.
To je kad gledam iz sadasnjeg ugla bukvalno kao da sam slusao zamuljano bledo smece, ali iz tadasnjeg ugla i uslova bilo je zadovoljavajuce.
A onda sam od 2016 te krenuo poucen iskustvima sa Bencha i Sk, sa Isk Hf2010 koje sam povezao na X fi Go zvucnu usb, koju sam koristio god dana, kasnije presao na Fiio Q1 koji sam koristio do 2021 uz Isk hf2010/Ath M30x i Fostex Tr80( dan danas su zive od 2017 na ovamo) to mi je bio Line up i najveci skok ikada koji sam osetio u hobiju .
Na to sam dodao Zen Dac V2 evo i sad sluzi uz Fluid C5 monitorce i Ibasso It00 Iem)
Kasnije sam krace vreme par godina do kraja 2022 na pocetak 2023 imao i Dt880 i Ath Msr7B , i Sony wh Xm3 za portable. Al ove 3 sam nazalost ostao bez njih jer sam usao u neke probleme zavrsio i u bolnici i u nekom ludilu ih ostavim kod Kontejnera u rancu. Naravno pri cistoj svesti ne bih to nikad uradio, al kad sam izasao iz bolnice i dosao kuci mislio sam da mi ih neko ukrao.
Posle se ubedacio i nakon nekih uzasnih stvari koje su mi se desile prvi put mi nije bilo do muzike jedno 6 meseci a ona mi je Lek i pokretac.
Fast forward i evo ko udje na profil/my gear moze da vidi koliko sarenisa sam promenio.
I godinama imam iskustva u radu sa Fl studiom, i Soundforge/audacity al mahom u Fl. Toliko puta sam kretao i stanem pa ne zavrsim ono na cemu radim pa opet jovo nanovo neke stvari zaboravim. Pa obnovim. To je ukljucivalo Chord Creation, Melodies, Chord progressions, Rad sa raznoraznim Eq, Compressorima, Synthovima, vst instrumentima, mixing /mastering od svega u vecoj i manjoj meri .
Al ove godine mi je konacno sve kliknulo, i sad mogu da kazem da sam samouveren da cu moci da imam odradjenu neku, Pesmu/project do kraja (tolko imam nezavrsenih stvari i demo beatova od ranije da je to nerealno),
uvek me je interesovao Big Room house/edm uopsteno i na tome radim uz Saberz tutorial od nekoliko sati + prethodna
znanja.
Bice nesto pa cu mozda i sharovati na forumu. Cak sam smislio i altenativni Yt kanal i Logo da napravim.
Raspisah se , al da ono sto sam hteo da kazem je da naprosto smatram da bi vecina ljudi da im je proslo svasta kroz ruke sto licno, sto kroz Demo druge opreme u radnjama... Bi sasvim sigurno drugacije gledali na ceo hobi.
Poslednja izmena: