Šta je novo?

Kako pretvoriti stari Android tablet u Android Auto ekran za automobil

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Android-Auto-na-starom-tablet-uredaju.webp

Kako pretvoriti stari Android tablet u Android Auto ekran za automobil​

Jeste li ikada razmišljali o tome da stari Android tablet pretvorite u improvizovani ekran ili multimedijalnu jedinicu u automobilu?

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...oid-tablet-u-android-auto-ekran-za-automobil/

E, ovo je korisna vest... Natrag u laboratoriju! I potragu za nekim jeftinijim tabletom

Dobra ideja ALI?
Pokušao pre nekliko godina da realizujem tu ideju. Postavio u kola tablet i sve je radilo kako treba dok nije došlo žarko leto.
A kola gde bih ste parkirali, pa na suncu. Tablet iako zaštićen od sunca pregrejan, odmah izbacio poruku da je u kritičnom stanju i neće da upali. Iskreno bio je jako vreo i pomislio sam šta bi bilo da eksplodira u autu? Više ga nisam koristio u kolima. Mada dosta taksista u Beogradu (primećeno) koristi tablete.

Napajanje za sve to?
Nikakav problem
Nije ti potrebno ni neko veliko znanje sam to da uradiš, samo malo klikera i zdrav razum :) Ok, i tehničke spretnosti
Dobra ideja ALI?
Pokušao pre nekliko godina da realizujem tu ideju. Postavio u kola tablet i sve je radilo kako treba dok nije došlo žarko leto ... dosta taksista u Beogradu (primećeno) koristi tablete.
Dobar ti taj tablet kad se toliko pregrejao

Inače nikakva nova ideja, to se odavno radi. Ima ljudi koji si se specijalizovali i sarađuju sa taksi udruženjima recimo. Prave elektroniku, ugrađuju razne USB račve, ubacuju tablete ove i one ... ne samo u Bg-u, nije to ceo svet. Iznenadio bi se da vidiš da to postoji u svim gradovima Srbije. A bogami i u inostranstvu :D

Nego tu upravo dolazimo do besmisla ovoga - kad već ubacuješ tablet šta će ti AndroidAuto? Staviš tablet koji ima sve i instaliraš softver koji toi se sviđa ili koji se zahteva

Poslednja izmena:
Dobar ti taj tablet kad se toliko pregrejao
meni se svaki telefon pregrevao dok stoji na soferci kroz koju bije sunce i jos se puni, a pri tom radi hotspot, navigacija, muzika preko BT.. radi dobro ako ga stavim na izduv ventilacije jer ga klima lepo ohladi, onda mu ne smeta nista.

a za ovo, kad vec imam funkcionalan tablet da mi glumi multimediju, navigaciju i sve sto treba, ne znam zasto bih ga jos povezivao sa telefonom, to si u pravu

Mada dosta taksista u Beogradu (primećeno) koristi tablete.
Taksisti su stalno u pokretu i preko leta im je klima uvek ukljucena, a preko zime grejanje. Taj auto se vozi 24/7, tako da nemaju problem sa temperaturom.

Ja se pitam sledecu stvar. Posto u autu imam kinesku multimediju, a ona je nista drugo no tablet uglavljen u kucistu kasetofona, laicki objasnjeno. Greje se preko leta, posto je u autu veoma toplo, ali nikada nije prijavila pregrejavanje. Radi dobro. Mozda je softverski pomerena granica kriticne temperature pa zato trpi.

@Klingon Warrior

Razmisli samo malo

Postavi na isto mesto tablet/telefon i multimediju

Kolika ce biti temperatura kucista i baterije tableta ,
a kako ce se "osecati" multimedija koja nema bateriju i ima znatno vece kuciste i bolje hladjenje ???

Sve ispod 5 stepeni ( tokom zime ) i sve preko 50 stepeni ( tokom leta )
je kriticno za bateriju

Automotive lelektronika se pravi po malo drugačijim specifikacijama nego kućna. Može bolje da trpi visoke temperature.

Ovo sam uradio u svom pezolinu pre jedno 10 godina. Integrisan obican android Samsung 7" tablet sa sim karticom u centralnu konzolu. Na mestu gde je i isla fabricka navigacija. Sa sve fabrickom lajsnom-okvirom tako da sve izgleda kao da je iz fabrike tako i zasao. Napajanje ide preko struje od upaljaca za cigarete, koji nikad nije ni koriscen. Sve naravno sprovedeno iza, ne vidi se nista, fabricki sve.

Nazad
Vrh Dno