Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Ono sto sam zapazio je to da je telefon malo vise fluidniji u radu. Buduci da sam se zalio na bateriju, sacekacu par dana pa da vidim.
Sto se tice hard reset-a, iskreno me smara i guracu bez.

Meni je uvek bilo interesantno to oduševljenje ljudi sa novim update. Meni iskreno sve to isto, ma šta god ubacili meni telefon isto funkcioniše. Internet i dalje radi isto, pozivi takođe.. A da li je čovečuljak ili devojka u vremenskoj prognozi mi ne znači ništa.

Odradio sam update, deluje mi isto kao i pre.

Ono sto sam zapazio je to da je telefon malo vise fluidniji u radu. Buduci da sam se zalio na bateriju, sacekacu par dana pa da vidim.
Iati utisak, al nw mislim da je brži u radu već nekako deluje smooth da tako kažem ispolirano.
Čini mi se da je UI8 priprema za sledeću nadogradnju sa većim estetskim izmenama

Skini Good Guardians apk sa Samsung stora.
Sa njim odradi ,videces .Posle update.Da se ne ide na Hard reset

Zna li se kad mozemo dobiti srpski jezik u aplikaciji tumač (live translate)?

Pre će stići hrvatski.

UI8.0 na S24+ exy za sada radi super. Vidim ima nešto na lock screenu, kao neki brief, otvorio jednom i ne vidim poentu. Vremenska prognoza malo drugačija kao što su već rekli... I meni se čini da je baterija još bolja nego pre. Znači prvo punjenje odradim juče do 85%. Danas me evo na 40% posle 5h sota. 😳 Jeste sve u kući na WiFi jer sam prehlađen ali svejedno, baš drži.

Primetno fluidnije animacije a i baterija je evidentno bolja na s24 ultra. Biće se zaustaviti na ovom ažuriranju😀

Izgleda da će moj S24U na oglasiće. Ne mogu više. Pre ažuriranja sa jednom aktivnom aplikacijom (pretraživač) ja sam imao na raspolaganju 6.2Gb rama sada sa tom istom aplikacijom imam 3.8Gb. Puno aplikacija je stavljeno u fazu vegetacije, neke google obrisane, samsungove onemogućene...itd. Nekad davno se sećam S3 koji je bio nekoliko godina jako popularan, imao sam ga od prvih dana e njega su kljucali toliko ažuriranjem da se sa 4.0.4 verzijom zaglavljivao kad otvorim pretraživač. Xiaomi ringla je ipak mob za mene.

A inače meni je sa uključenim svim uštedama gurao S24U po 34h sa SoT 12h. Poslednjih mesec dana gura 20h i jedva 8h SoT. Ovo nije za 7 godina ažuriranja, plafon još godinu dana i ćao oglasi.

Nikada za godinu dana nisam pogledao koliko je zauzeto RAMa. :)
Evo sad pogledah sa brdo aplikacija u pozadini je jedna cifra bez app u pozadini druga. Samo je FB ućutkan u pozadini, jer ga nikada i ne koristim.
Elem, ne vidim što bi ta iskorišćenost RAMa pravilo problem bilo kome dokle god telefon besprekorno radi.
Mislite da je na S25 bolja situacija?

Prilozi

• Screenshot_20250926_180758_Device care.jpg
    Screenshot_20250926_180758_Device care.jpg
    95.3 KB · Pregleda: 19
  • Screenshot_20250926_180610_Device care.jpg
    Screenshot_20250926_180610_Device care.jpg
    101.8 KB · Pregleda: 19
@encarta i to si potpuno u pravu. Kada bi videli Samsung moje supruge vi bi pali u nesvest. Kod nje je sve od funkcija upaljeno a da čak ne zna ni čemu služe. Aplikacija lom popaljenih, igrica, strane na internetu i ništa nju to uopšte ne pogadja koliko slobodnog RAM-a ima. Ona ne stavlja mob na punjač kad joj baterija padne na 15%, jok kad se dohvati neke utičnice i na 2%. Ona živi i radi 200 na sat a ja mudrujem. U pravu si stvarno, imam previše slobodnog i neiskorišćenog vremena pa se glupiram.

Ima li neko iskustva postoji li razlika između s24 FE proizvedenih u Indiji i Vijetnamu?

Ja imam bolestan pristup korišćenja smart phone-a koji 90% vas nema. Vama android služi a ne vi njemu. Volim da imam viška ram memorije koja ne znam čemu mi služi osim da mi ne troši puno baterije i da mi brzo otvara aplikaciju kad treba. To je neki sistem od viška glava ne boli, trebaće jednog dana a možda i nikad. Zato ja verovali ili ne dan danas kada završim na netu isključim ga. Ljudi me zovu i kažu uključi net poslao sam ti nešto na Viber, besni jer sam stalno nešto štedljiv, štedim bateriju a ne pare. Uvek imam najjači paket sa beskonačnim internetom po najvećoj brzini a ja štedim, bolesno. Gasim sve iza sebe od aplikacija što sam koristio, neke aplikacije koje troše najviše ram-a stavljam u režim mirovanja, strašno gde ja idem.

Koristim onu virtulenu Ram Plus memoriju, posle ažuriranja na 8.0 upalio sam +12 Gb koga mislim da ranije nisam imao nego samo +8 Gb, oslobodio sam prostor i sada mi je opet oko najmanje 6Gb slobodnog rama, potrošnja baterije se sredila, biće opet sot 10, 11h. Nisam ja za android nego za Nokiu 1610, on ni sat nije imao pa nema šta da troši bateriju. *** nije meni lako, opterećuje me mnogo android, a još pola stvari na sadašnjim telefonima ne znam čeme služe a i da znam ne znam šta bi sa njima radio. Vi ih svi koristite. Jedino što mi stalno uključeno je bt za sluške i smart watch. Ajd neću više da vam smetam.

Kako se gasi ovaj brief ? :)

Jel koristi neko telefon bez stakla, folije? Kako se pokazao ekran, jel se skida antireflektivni sloj?

Kako se gasi ovaj brief ? :)
Dodirni je duže, izbaciće ti 3 tacke, klikni na njih i odvešće te tamo gde je podešavanje za njega da ga isključiš. Ja ga isključio. Sve ti je na duži dodir.
Jel koristi neko telefon bez stakla, folije? Kako se pokazao ekran, jel se skida antireflektivni sloj?
Čitao sam da su ga bez folija nosili i sa ključevima pa ništa. Izgleda da je sve u tome za koje je tržište radjen. Staviš foliju i ne misliš ili dodješ ovde posle 3 meseca pa napišeš joooj ljudi stavljajte folije ili stakla zaštita mi se skinula od nokta.

Poslednja izmena:
Neuki: Kad ima vise RAM vise ga upotrebljava.Dobroje kad zauzme ram jer zato sluzi.Telefon sam odredjuje koliko ce da uzme.
Ma da sve mi je jasno, ja stalno nešto čačkam, zaustavljam i pravim gluposti a on se sam fabrički stavlja u izbalansirano stanje. Vreme je za vraćanje na fabričke postavke i više ništa ne dirati.

Ja koristim s24+ bez zaštita. On nema taj moćan antireflektivni kao Ultra ali sve ostalo je kao novo. Oleophonic sloj i dalje fantastičan kao prvog dana recimo.

Lupio sam skoro u nešto tvrdo i imam mali trag na alu lajsni koji se solidno vidi na tamnoj boji ali ekran je baš otporan.

Nazad
Vrh Dno