Šta je novo?

Izgleda da ograničenje iPhone punjenja na 80% nema puno smisla: dvogodišnji test pokazao da je praktično nepotrebno

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
iPhone-punjenje-baterije.webp

Izgleda da ograničenje iPhone punjenja na 80% nema puno smisla: dvogodišnji test pokazao da je praktično nepotrebno​

Dvogodišnji test pokazao da iPhone ograničenje punjenja na 80% ne donosi vidljive prednosti po zdravlje baterije. Ključni faktor očuvanja baterije ostaje izbegavanje pregrevanja.

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...snji-test-pokazao-da-je-prakticno-nepotrebno/

Dobro jutro ...

Ја оставим да ми се телефон потроши до 78%, па га онда напуним до 80%.
Јесте да пуним телефон 90 пута дневно, али батерија ми је врх!

Nije mi jasno zašto mi je obrisan komentar gde sam izjavio da je suvišno polemisati to što se baterija više troši svakim narednim apdejtom i skraćuje njen životni vek kada je to fakat. Čak je to potvrđeno i na sudu, ali Apple svesno nastavlja sa tom praksom da bi se kupovali noviji modeli i više im se isplate penali.

da je suvišno polemisati to što se baterija više troši svakim narednim apdejtom i skraćuje njen životni vek kada je to fakat. Čak je to potvrđeno i na sudu, ali Apple svesno nastavlja sa tom praksom da bi se kupovali noviji modeli i više im se isplate penali.

Ovo je tačno. Kazne su i suviše male, cene telefona skočile. U pitanju i čist profit

Kasnije sam primetio da mi se pojavio post u your content na sličnom članku, ali suština je ista. Bilo čak i polemike oko ovoga da li bi valjalo ograničiti napunjenost ili ne, ali najdelotvornije je izvući punjač čim pre. Prekomerno dopunjivanje i odbijanje struje je ponajviše kontraproduktivno kako za telefon, tako i za punjač. Otkad sam stvorio tu naviku, nema više zujanja strujne kućice, a i ranije su išli brzi punjači u paketu, tako da je to bilo osigurano (dolazi provereno od proizvođača u fabričkom pakovanju).

Nazad
Vrh Dno