Šta je novo?

Android telefoni konačno dobijaju mogućnost koju Samsung Galaxy telefoni imaju već godinama

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Samsung-Galaxy-telefoni-navigacioni-tasteri.webp

Android telefoni konačno dobijaju mogućnost koju Samsung Galaxy telefoni imaju već godinama​

Android 16 konačno uvodi opciju za premeštanje navigacionih tastera kao na Samsung telefonima

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...u-samsung-galaxy-telefoni-imaju-vec-godinama/

A nikako da uvedu sistem blokiranja pristupa aplikacija Internetu, pogotovo za dual SIM telefone. I da se može podesiti vremenski interval za reset ograničenja potrošnje mobilnog saobraćaja na period manji od mesec dana, npr. dnevno. To sve ima MIUI.

Koriste ovi sto su se navikli i ovi sto iz inata nece da predju na swipe navigaciju jer je to "too much gayphone"

Ma nije ni poenta poredjenje, vec se ta swipe navigacija pojavila prvo na iphone-u, pa tek onda prenela na galaksiju.

Ne znam šta se prvo pojavilo, ali na ios je to daleko iza androida.

Prvo se pojavila na rahmetli Palmovom webOS-u.
Nije poenta mog posta bila na kom telefonu na celom svetu se prvo pojavilo, vec sam u kontekst stavio samsung vs iphone iz zezanja i zbog posta iznad mog. Ne vidim razlog ispravljanja onog sto sam napisao. Masis poentu.

Ne znam šta se prvo pojavilo, ali na ios je to daleko iza androida.
Nije poenta mog posta bila na kom telefonu je to bolje vec na kom se pre pojavilo izmedju samsung vs iphone. Masis poentu.

Izgleda svi masimo poentu osim tebe...

Miui ima geste godinama u nazad i to je prvi uveo, ne racunajuci da je i pre toga imao geste na pr za cameru i neke precice
mislim od miui 9 cak i pre nego sto je to google implementirao u android OS... a samsung je tek posle toga uveo

Imao sam ovu opciju promene mesta još na starom edge 30 ultra (počeo sa androidom 13), a i sad na razr 60 ultra (android 15). Da li je Motorola ili Android, kako god, ali ima se, može se 😁

inbound8077710131268649070.png
A Motorola ima skoro pa stock android...

To je telefon od pre 3 godine, mi pricamo o stvarima od pre 8 godina

ali da, tekst je svakako bombastican, ovaj feature nikako nije neka novost od juce

Imam Huawei Mate 10 (ne Pro, ne Lite), model iz 2017-e. UI bez navigacionih tastera (može i sa njima).
Spreda ispod ekrana ima sezor za otisak prsta po kome se izvode svajpovi.
Stvarno, ovakve vesti odnosno "novosti" ...

Gledam u kalendar, nije prvi april. Poslednje 3 godine sam na vivo telefonima, oduvek su to imali. Pre toga sam 5 godina bio na Xiaomi, i oni su to imali

Prvo se pojavila na rahmetli Palmovom webOS-u.
i nedugo zatim na isto tako pokojnim Blackberry OS 10 i MeeGo. Sailfish OS je takođe istupio sa tom filozofijom, ali sve u svemu, bilo je potrebno neko vreme za prihvatanje promene, jer Android i Windows 8.1/10 Mobile su praktično u to vreme i dalje koncipirali fizičke tastere, bili oni na tač, kao dugmići ili kombinacija pritisnog home tastera.

I kod mene to ima na Motorola Moto G32 6/128GB kupljen u Yettel-u pre oko 4godine,kao Android 12 u medjuvremenu je Motorola odrzala obecanje i pustila poodavno OTA nadogradnju na Android 13 i sad je Android 13+iako je van garancije (isteka sa UO) redovno svakih 3-4 meseca daju OTA bezbedonosne zakrpe :)

И како после не волети Бенч вести🥰
🍿

Ja stvarno ne znam u čemu je štos ali čitajući ovu i mnoge prethodne objave vezano za "novitete" u okviru Android sistema pitam se da li vi ljudi pogledate nekad bilo koji od Xiaomi telefona, pored toga što se "ne mirišete" sa lokalnom kancelarijom. Sve te nove funkcije imam godinama unazad još od MIUI sistema i Androida 13. Trenutno koristim xiaomi 15 na kome sam pre dva meseca dobio Android 16 i još 2 update-a nakon njega.

Pih. A ti ne čitaš prethodnu diskusiju.
Post #16
Od Androida 8

A motorola ovo ukinula na novim telefonima, rotiranje tastera jer su obrnuti u odnosu na ostale uredjaje :D

Nazad
Vrh Dno