Šta je novo?

Hisense televizori

to što si okačio uopšte nije crne boje. mogao si da uradiš screenshot kada je pokrenut Apple TV+
Pokreni pa vidi slikom iz daljine... ima lik koji je odradio recenziju pola sata isto je reko da ima probijanja pozadinskog! Sto se mene tice meni je svejedno! Niti sam za oled niti za mini led!
to što si okačio uopšte nije crne boje. okačio si deo interfejsa VIDAA U sistema. mogao si da uradiš screenshot kada je pokrenut Apple TV+. ja sam pauzirao i uradio screenshot dela koji prikazuje Apple TV+
Pogledajte prilog 505752
inače, zamolio bih te da ne troluješ
Poenta je da tv nikad ne moze biti crn u mraku kako oni kažu da je kao oled i to je sve ! Ne zanima ni jedan tv ja cenim samo istinu i realnost...

Poslednja izmena:
Jel imao neko problem sa quick settings, na daljinskom kad kliknem na one 3 crtice ne otvara mi brza podesavanja, nego moram da idem na home, pa da udjem u podesavanja. Probao sam ponovo da ga uparim ali idalje isto, isto probao i preko mobilne aplikacije, ne reaguje. Jel ima neko resenje

Poslednja izmena:
Jel imao neko problem sa quick settings, na daljinskom kad kliknem na one 3 crtice ne otvara mi brza podesavanja, nego moram da idem na home, pa da udjem u podesavanja. Probao sam ponovo da ga uparim ali idalje isto, isto probao i preko mobilne aplikacije, ne reaguje. Jel ima neko resenje
Samo iz struje , čekaš minut dva, to se i meni često dešava, isto u podešavanjima da ide na home, tv ode na hdmi 1 sad i nikad više Hisense sa vidaa sistemom

Samo iz struje , čekaš minut dva, to se i meni često dešava, isto u podešavanjima da ide na home, tv ode na hdmi 1 sad i nikad više Hisense sa vidaa sistemom
Ja sam isto vlasnik Hisense tv U7QF i tacno je da je imao pocetne bubuce koje se kasnije ispeglaju,na bilo koji nacin.Na zalost mi smo trecerazredna zemlja za sve pa i tehnologijom.Moji poznanici imaju brendove kao Samsung,LG...i oni imaju cak i ozbiljnije probleme sa panelom,probijanjem pozadinskog neke linije pri dnu panela itd.I platili su skoro duplo u istoj Q tehnologiji?

Dakle ovako od skoro sam (ne)ponosni vlasnik Hisense 50A7NQ. Da li neko od Vas ima problema sa titlovima kada se puste sa USB-a
Naime u verziji prevoda LATINIČNOG, odvaja slovo Š od ostatka reči. Š tetočina, Š takor, Š ta da radimo itd itd...
Kada su u pitanju titlovi na ćirilicu jedan red prevede normalno, pa onda sledeći sve napravi sa razmacima izmedju svakog slova.
I to je krenulo od ako sam instalirao sve najnovije updateve za njega.

da li se to dešava i sa titlovima kao zasebni fajlovi i sa titlovima ugrađenim u mkv? ako zasebni fajlovi nisu u UTF-8 encoding-u, preporučio bih da se prebace i da se opet proba

da li se to dešava i sa titlovima kao zasebni fajlovi i sa titlovima ugrađenim u mkv? ako zasebni fajlovi nisu u UTF-8 encoding-u, preporučio bih da se prebace i da se opet proba
U pitanju su zasebni fajlovi. Probaću da vidim UTF-8. Možda to reši problem. Hvala !!

Pisano o tome ovde na forumu pa da ne krecemo opet ispocetka upotrebite "search". ali u staroj temi hisens tv. Sve do detalja.

Moj savet uzmi neki box, fire stick, stremio i nema vise tih problema
Nije fazon davati sada pare za stikove jer tv mora da radi kao sto je i radio pre upgradea. Treba pronaci sta je to sto pravi problem. Probaj da se pismeno obratis servisu sa molbom da ti posalju verziju koja je bila dobra. Hoce to da urade.

Ćao svima,

Od pre oko jedan mesec pojavio mi se problem sa titlovima nakon ažuriranja softvera na televizoru.

Problem se pojavlja kada puštam filmove/serije sa USB-a ili External HDD. Konkretno slovo "Š" koje sada TV player stalno ga prikazuje sa razmakom izmedju prethonog i sledećeg slova (Slike u prilogu). Druga slova kao "Ž", "Ć", ili "Ð" su u redu, jedino se problem javlja kad se na TV-u pojavi "Š". "Characters" je kao i ranije namešteno na "Central European", ali i promena na druga podešavanja ne rešava problem sa slovom "Š".

Da napomenem da pre oko jedan i po - dva meseca problem nije postojao, što mi govori da je problem sa update-om koji sam instalirao.

Želio bih da pitam dali i neko od vas ima ovaj problem, ili da možda neko sugeriše moguće rešenje.

20250926_174118.jpg
20250926_174102.jpg

Ja sam pisao o tome, pre nedelju dve, i na žalost nisam uspeo da rešim problem. Ostalo je da pišem fabrici da mi pošalju originalnu verziju softvera, sa kojom TV nije imao problema sa titlovima.

Ne moraš fabrici nego uvozniku t.j. servisu. Uvozi ga EWE company Zemun u Cara Dušana i Hisense Adriatic doo. Možeš pokušati i sa Gorenje servisom.

Hisense Adriatic doo je odgovoran za promociju i distribuciju Hisense proizvoda na tržištima jugoistočne Evrope.
Kontakt za podršku i servis
Za informacije o kupovini, servisiranju ili podršci za Hisense televizore, možete kontaktirati zvanični tim Hisense Adriatic doo na sledeće načine:

Мислим да не постоји али да ипак питам, да ли се на телевизорима са VIDAA ОС може инсталирати IRIS Go и ако може на који начин?

55A7GQ, posle 2 godine i 10 meseci prestao sa radom. Bukvalno uvece kako je ugasen, ujutru ne daje znake zivota. Kao da nema struje, probao sve zivo ali mrtav. Sutra saljem na servis posto je u produzenoj garanciji i iz Hisensea su me uputili na Beovat u Kaludjerici. Videcemo ishod...

Evo da javim ishod. TV je popravljen, jeste trajalo 20 dana, ali su mi rekli da se dugo ceka na zamenski deo. Izgorela je napojna ploca, nisu mi rekli koji moze biti uzrok, nije ni bitno. TV je bio u produzenoj garanciji. Sve u svemu zadovoljan sam, pohvale za servis kao i za korisnicku podrsku.

Nazad
Vrh Dno