Šta je novo?

Pametni uređaji Satić smartić

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
785
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Планирам да узмем неки сатић смартић за дете од 7 година у септембру полази у школу.
Занима ме шта је најповољније и где.
Колико сам видео Вип има најповољнију понуду па Теленор, МТС има најнеповољнију.
У МТСу ми нуде О1+350 за сат за дете од 7 година=1750 😀.
У Випу је ок цена, не свиђа ми се сат, МТ40 ми је ок сатић.
Можда узети овако неки сат и неку другу картицу.
Шта је најисплативије?

Posto je mt40 odsluzio svoje, a nismo bili radi da cera nosi mobilni, opet smo jurili satic. Preleteo malo radnje u Valjevu i video koliko je bilo dostupno. Uglavnom su neki kinezi u pitanju, myki i tcl. Krivo mi je sto nisam imao priliku da vidim myfirst fone, ali mi ne bi ni odgovarao ugovor u mts-u na dve godine i rata od 1000din. Pri tom mts i a1 imaju neku cudnu politiku da tarifu za satic ne mozete da koristite bez ugovora... Da li je to tako u praksi ne znam, ali na oba mesta su tako tvrdili. U yettelu to nije problem, mi smo nakon isteka ugovora, koristili paket jos godinu dana i cena je bila ista.
Tako da smo ponovo uzeli tcl, ovaj put mt46, nacelno jako slican, ali ipak malo bolji. Koliko je u globalu bolji, tesko je uporediti bilo sta sem kamere, a ona jeste dosta... Pitao sam da mi podele na 12 a ne na 24 rate i posle skontam da je i ugovor na 12 meseci, sto nam se super namestilo... Cena mt46 na 12 rata izadje 9600, a po oglasima ih nema ispod 70e (navodno samo malo korsceni). Ono sto nisam poredio su tarife, cini mi se da mts daje najvise, ali sto se tice neta ne znam dal je satic ikad potrosio vise od 100 od 500mb, a minute slabo koristimo...
Ti što piše malo korišćeni, verujem da nisu ni malo. Ja sam pre par godina tako kupio MT40 i dobio ga u komplet pakovanju sa folijom preko ekrana i ugovorom sa kojim sam ostvario jednu reklamaciju. Drugi put kad je crkao, garancija je bila istekla.
Ni ja nisam voljan da dajem detetu telefon dok baš baš ne budem morao. Zato sam izmenjao dosta satića. Ja sam zadovoljan ovim sa Aliexpressa, samo mi je jedan crkao,a poručio sam ih do sada 5. Jedan sa poklonio, jedan su ukrali na igralištu, jedan crkao, jedan koristi za školu. Sad sam poručio još peti, za igralište, umesto tog ukradenog. Mnogo su jeftiniji, a bolji, pa je i manja šteta ako se pokvari. Sa TCL mT40 sam baš imao problema, pa više TCL ne bih kupovao.

Mislim da ne, imaju posebne tarife za satice. Da li ce ta kartica da radi, ne znam-verovatno da hoce, ali u tom slucaju biste verovatno kupovali sat po maloprodajnoj ceni.

Ti što piše malo korišćeni, verujem da nisu ni malo. Ja sam pre par godina tako kupio MT40 i dobio ga u komplet pakovanju sa folijom preko ekrana i ugovorom sa kojim sam ostvario jednu reklamaciju. Drugi put kad je crkao, garancija je bila istekla.
Moguce, moja iskustva su uglavnom drugacija, ali sam pokusao prvo da kupim sa oglasa, medjutim ne znam sta se ovo desava sa oglasima, vise niko ne ostavlja broj, oko preuzimanja stalno neke peripetije, evo bas slusaj sa saticem, kao moze licno preuzimanje, a onda insistira na slanju iako smo oboje iz Valjeva... :unsure:

Ni ja nisam voljan da dajem detetu telefon dok baš baš ne budem morao.
Mi smo izgleda od celog odeljenja jedini i dalje na saticu, doduse ima telefon kuci na raspolaganju, ali uz dosta ogranicenja. Iskreno, jezim se kad vidim kako deca koriste telefone. Toliko random kliktanja, o slikanju i ostalim ozbiljnijim stvarima da ne pricam...

Zato sam izmenjao dosta satića. Ja sam zadovoljan ovim sa Aliexpressa, samo mi je jedan crkao,a poručio sam ih do sada 5. Jedan sa poklonio, jedan su ukrali na igralištu, jedan crkao, jedan koristi za školu. Sad sam poručio još peti, za igralište, umesto tog ukradenog. Mnogo su jeftiniji, a bolji, pa je i manja šteta ako se pokvari. Sa TCL mT40 sam baš imao problema, pa više TCL ne bih kupovao.
Eto, nama je mt40 sastavio 3god, ono kineza sto sam imao priliku da uporedim, stvarno mi nije delovalo ni blizu... Tokom ove tri godine, vecina drugara koja su u pocetku koristila myki ili neki drugi sat, jako brzo su presla na tcl, da li zbog povezivanja ili cega vec, ne znam...

Mi imamo neki Kinez sa AE koji klinac voli, ali je u svemu loš. Ono što je meni najvažnije je GPS, a to mu očajno radi. Totalno nepouzdano. Zato sad gledam da uzmem nešto bolje.
Po onome što nalazim na Internetu, čini mi se da je TCL MT42 dovoljno dobar.

Ni ja nisam voljan da dajem detetu telefon dok baš baš ne budem morao. Zato sam izmenjao dosta satića. Ja sam zadovoljan ovim sa Aliexpressa, samo mi je jedan crkao,a poručio sam ih do sada 5. Jedan sa poklonio, jedan su ukrali na igralištu, jedan crkao, jedan koristi za školu. Sad sam poručio još peti, za igralište, umesto tog ukradenog. Mnogo su jeftiniji, a bolji, pa je i manja šteta ako se pokvari. Sa TCL mT40 sam baš imao problema, pa više TCL ne bih kupovao.
Bolje dva Kineza nego ovde jedan , za iste novce moja unuka i dalje koristi kineza i ima sve kao telefon, dobro je sto ima dve kamere pa pratim iz raznih uglova
Whatsap isto radi dobro , baterija i dalje dva dana
Satic.png

Na kraju je izbor pao na GARETT Kids Sun Ultra 4G - 80 evra na KP. U Poljskoj se pravi.

• Meri otkucaje srca (heart rate monitor)
  • Pulsni oksimetar (pulse oximeter) — meri nivo kiseonika u krvi
  • Merač krvnog pritiska
  • Termometar (da se meri telesna temperatura)
  • Praćenje aktivnosti (pedometar) i spavanja (sleep tracking)

Takođe, roditelji imaju opcije kao što su:
  • GPS + geofencing (bezbedna zona) — roditelj može da postavi zonu i dobije obaveštenje ako dete izađe iz nje
  • SOS dugme
  • “Remote voice monitoring” / aktivacija mikrofona da se čuje šta se dešava — ovo je korisno u vanrednim situacijama

baterija 900 mAh, do 5 dana u “standby/less usage”, Android 8.1, ekran 1,85″ IPS, rezolucija ~240×280 px, IP67, SOS, video pozivi, WhatsApp i aplikacije, Face Unlock itd.

Poslednja izmena:
Prvi utisci su pozitivni, javiću se ponovo posle par meseci. Ispod svih ikonica na satu je ćirilica. Na telefonu se koristi aplikacija "Garett Tracker" (vidi se dole na slikama)...ima dosta opcija u aplikaciji.

Imamo prepaid karticu u telefonu, gledamo da pređemo na postpaid. Recimo kada se uključi Voice monitoring iz Garett Tracker aplikacije na telefonu, sat poziva onaj broj koji sam uneo u aplikaciju, trošak ide na na SIM karticu koja je u satiću jer ona pravi poziv a dete ne zna.

Kada gledam u aplikacije vrednosti kao što su temperatura tela, pritisak, puls, lokacija (GPS)... Sat prvo meri preko senzora zatim podatke salje na server proizvođača preko Interneta (koristi mobilini Internet SIM kartice koja je u satiću). Onda "Garett Tracker" aplikacija preuzima te podatke... ti podaci su mali... vrlo mala količina... problem su minuti kod provajdera ako se koristi Voice monitoring.

Naravno, video pozivi mogu da naprave veću količinu podataka.

GarettKidsSunUltra4g1.png
GarettKidsSunUltra4g2.png
GarettKidsSunUltra4g3.png

Ej drustvo,na tlc Mt42x ,kuda na saticu da nadjem QR kod za povezivanje sa app?
Bratu se polomio stari telefon,na novom ne mozemo povezati satic. Jedino ako je pogresan e-mail stavio na novu app, ne moze da sjeti koji je bio.
Jel imao ko slicna iskustva?

Kucaj IMEI u app.

Probaj resetovati satic na fabrička pa onda IMEI

Nema jer imam i ja MT42X,mozda bi se pojavio kada bi se satic resetovao na fabricka.

Rijesen problem preko tehnicke podrske TLC u Srbiji.
Kao sto sam pretpostavio,bio je registrovan na drugi e mail nije dozvoljavao da se prijavi na app.
Oni su dekativirali stari email,prilikom registracije nije problema bilo preko Imei telefona.

Nazad
Vrh Dno