Šta je novo?

Električni bicikli i električni skuteri tema

Da, to, jedan točak. Dok sam kucao poruku, pomislio sam da je princip upravljanja sličan kao na Segway, pa napisah dva točka.

Devojka skoro kupila Xiaomi 5 trotinet... ubrzo nakon toga, prednja guma se izbušila. Iznabadalo se trnje od ruže. Izvadio sam bar 15 komada, ono je neverovatno..

Jel ima neko preporuku za servis u Nišu?

Malopre su u Pancevu zaustavili vozaca el.skutera.Ne znam zasto ,nije imao kacigu,a i nije obavezna.I mislim da nije imao pedale,bile su demontirane.
U pitanju je el skuter ,prodaju se kao 250w i imaju pedale i gas.
Ja sam otisao na drugu stranu sa mojim el.biciklom.Malo sam vrteo pedale reda radi.Imam i gas.

Da li neko ima preporuku za majstore sa Bosch dijagnostikom za Bg a da nije onaj iz Radnicke ulice pored Sport Ofisa? Treba svetlo da mi se aktivira a ne mogu da ga cekam 15 dana dok dodje sa odmora.
Hvala unapred na odgovorima.

Probusila mi se danas zadnja guma na mi2pro,
3.put za tri godine, svaki put se izjede unutrasnja i svaki put promenim i spoljnu i unutrašnju. Tacnije, mislim da sam zadnji put menjao u novembru, pa ce biti 10 meseci, i vozim samo po asvaltu, ne vozim po dzombama i pazim na pritisak a i to sto vozim je mozda 1k kilometara...
A prednja guma nije jos nijednom.

Kada smo kod guma, da iznesem jedno svoje zapažanje. Trotinet je počeo da ide sporije nego inače, da ne može da se penje uzbrdo, da mu se pregreva baterija... Taman sam mislio da ga reklamiram, kada se stih da proverim pritisak u gumama. Bio je ispod jednog bara. Napumpam obe gume na max pritisak i sve počne da radi kao na početku. Možda ispumpane gume ne deluju kao nešto strašno, ali deluju kao poprilična kočnica. Sada više oseća neravnine, ali baš me briga :)

na koliko pumpas gume?Ja sam Xiaomi trotinet pumpao 3,5-4 bar.ostecuje se unutrasnja kad je slab pritisak.

Tako 3.5-4 obe. Mislim da samo zadnja ode zato sto je kocnica nazad?

Tako 3.5-4 obe. Mislim da samo zadnja ode zato sto je kocnica nazad?
mislim da je više do rasporeda težine nego kočnice.

većina trotineta bi trebalo da ima posebnu kočnicu napred, pozadi elektronsko kočenje/regeneracija koja možda i nije uključena.

a zadnja guma trpi 60-70% težine vozača i toku vožnje, ako ne i više, naročito pri ubrzanju i kočenju.
pod uslovom da vozač pravilno koči i da prebacuje težinu pozadi, da inače ne bi napravio 180° naglavačke 🤣

mislim da je više do rasporeda težine nego kočnice.

većina trotineta bi trebalo da ima posebnu kočnicu napred, pozadi elektronsko kočenje/regeneracija koja možda i nije uključena.
a zadnja guma trpi 60-70% težine vozača i toku vožnje, ako ne i više, naročito pri ubrzanju i kočenju.
mi2pro je stariji model kad se toga jos nisu setili, el kocenje napred, rucna kocnica nazad.
Trudim se da stojim više napred i sto kazes prebscijuem tezinu nazad kad kocim...

Mada, vise mi odgovara od ovih novi uvećanih, posto opusteno staje u gepek auta, mali lift, malu terasu, tezina 14kg, i ima snagu, jedino muka sa gumama.
Gledam komsinicu kupila novi model 25kg, a tesko staje i u mali lift 🐵

Ne znam da li na taj model mogu da se montiraju gume sa gelom ali ako mogu - ja bih to uradio. Ne znam da li mi veruješ ali vozim isti skuter od 2022 i nisam niti jednom morao da menjam gumu.

Ne znam da li na taj model mogu da se montiraju gume sa gelom ali ako mogu - ja bih to uradio. Ne znam da li mi veruješ ali vozim isti skuter od 2022 i nisam niti jednom morao da menjam gumu.
Mislim da mi se ne isplati, odnosno postoji konverzija na 10" nisam se puno udubljivao, ali verovatno trebaju da se menjaju i tockovi i i zadnji blatobran i da se preprogramira trotinet, a meni trota sluzi najvise leti kad mi je previse vruce da vozim bicikli na posao i nazad da se ne oznojim uzbrdo, ili kad ostavim auta kod majstora/na registraciju da se vratim i slicno.
Druga opcija je 8" tubeles guma bez gela i ventil, ali tek to ne bi radilo kako je zamisljeno. Treca opcija puna guma svi kazu da trucka previse.
Uglavnom, u procesu sam kupovine gume pa sve po starom... :)

Nazad
Vrh Dno