Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Potreban mi je savet… Planiram kupovinu solarnog sata i dugo sam vagao da li uzeti G shock ili neki Garmin / Amazfit solarni model.

Na kraju sam izbor sveo na 2 solarna sata a to su Amazfit T Rex 3 i Garmin Instinct 2X solar.
Probao sam oba u prodavnici i Garmin mi nesto vise lezi, medjutim mene brine nesto drugo.
Zivim na severu Evrope gde prakticno nema sunca. Mislio sam da je ove satove moguce puniti i vestackim svetlom pa bih to radio na poslu i u slobodno vreme, medjutim procitao sam da se pune iskljucivo suncevom svetloscu ili preko kabla.

Sat mi treba kao everyday watch, znaci najvise za teretanu i trcanje, brojac koraka i robustnost su mi obavezni, nosio bih ga i za posao, navigacija bi mi dobro dosla ali nije toliko neophodna.

Da li preporucujete da idem na jedan od ova dva solarna modela ili na neki G shock sa normalnom baterijom uzimajuci u obzir gde zivim? Znam da je baterija vrhunska i da se ne pune kao regularni smart satovi ali opet mi nekako nema smisla da se oslanjam iskljucivo na kabal?

Prilozi

• IMG_6693.jpeg
    IMG_6693.jpeg
    138.9 KB · Pregleda: 19
  • IMG_6692.jpeg
    IMG_6692.jpeg
    125.1 KB · Pregleda: 20
Solarno punjenje na satu na severu Evrope zvuči kao bacanje para. U praksi u Srbiji na Fenix satu a verujem i na Instictu je teško postići da svaki dan imaš više sati izlaganja suncu kako bi solarno punjenje napravilo bilo kakvu razliku. Jedino ako si profesionalni vozač pa ti je ruka sa satom stalno izložena ili iz nekog razloga boraviš puno na suncu - što opet nije zdravo zbog uticaja UV zraka na kožu. Veštačka svetlost u zatvorenom prostoru ne može ni da zagolica solarno punjenje. Ako izuzmemo tu činjenicu, bilo koja od dva sata će raditi posao. U smislu trajanja baterije mislim da je Instict daleko bolji izbor.

Jasno, hvala ti na odgovoru, toga sam se i plasio.
Idem definitivno na litijum bateriju onda 🫠

Ima satova koji imaju i veću autonomiju bez solarnog dopunjavanja, ako je to uopšte primarna tražena karakteristika.

trex3 nije solarni sat, a instinct 2x nema navigaciju.
Garmin je za trcanje odličan, a za teretanu moze da posluzi a nista posebno. Prepoznavanje vezbi u freestyle je tragikomicno pogresno, hr nije bas precizan u teretani, a ok broji ponavljanja (ako je to nekome bitno). Najbolje se pokaze u teretani ako imas strukturalne trening naravljen, a opet je to i smaranje praviti i koristiti.

Prilozi

• Screenshot_20250914_143830_Edge.jpg
    Screenshot_20250914_143830_Edge.jpg
    69.5 KB · Pregleda: 14
@Marmil ja imam instinct 2x solar i baterija mi je izdržala tačno 15 dana od 100% dok se nije ugasio sa nekih 120 minuta dnevno GPS aktivnosti i sa dosta vremena provedenog na suncu (bio na moru). Ukoliko ćeš ga koristiti samo kao brojač koraka i za manje GPS aktivnosti verujem da može da izgura možda i 25 dana. Na kablu se puni za nekih 2 sata.
Nema mape što neko pomenu ali mogu da se učitaju staze za planinarenje i da to prati, probao sam i fino to radi. U teretani ga nisam koristio niti mi je tamo bitno.

Више не могу да замислим одлазак у теретану без гармина. Можда за неки слободан тренинг, али за push pull legs одличан и више него потребан.
Направио сам тренинге прилагођене ограниченом времену, па ми одлично дође да знам шта је следећа вежба да могу да спремам опрему, и да пратим паузе између да не претерам.
Тежине и аутоматски број понављања нисам покушавао, није ми много битно на сату.

Више нервира што гармин има баш мало број справа и вежби које мораш да бираш, али уз напомене које сам себи пишеш, све се упегла.

Nazad
Vrh Dno