Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

U mts-u ti to niko nece znati reci. Uglovnom nisu ni zainteresovani. To rade podizvodjaci a ne Mts, a oni kao da se ne poznaju pa nema ni info izmedju njih.

Ma imaju oni centralu u zgradi i ima napajanje, samo valjda trebaju oni da dođu da provere sve to i da onda krene razvod optike po stanovima, ali kao što si rekao, koga god da pitam niko ništa ne zna. Kontam da oni moraju da ispitaju centralu, da to ne outsoursuju dalje.

Nisam razumeo. Ako su vec sve razvukli,onda je samo do njih. Tako je bilo kod mene,molio ih da dodju pa nikako. Na kraju uzeo Yunet.

Ima već dugo kako su uvodili kod mene.
Kod mene su isto svojevremeno ubacili u zgradu i proverili da li svetli, i rekli u narednih šest meseci (mene su zvali za insatlaciju i otvaranje podruma). I bilo je za oko šest meseci. Celo naselje su radili pa je i potrajalo, što je i normalno.
Sve zavisi od infrastrukture do centrale, da li je sprovedena ili nije. Kod mene nije bila tada sprovedena, tek kada su završili sa naseljem.

Jel ima neko da mu javlja da mu je pogresan PW za PPPoE?
Takodje nece nijedan od dva Iris boxa da se poveze isto javlja, iako su direkt na dva porta Onta povezani.
Kapiram da bridgovani router nece raditi ako promene PW ali sto ne rade Iris Boxovi?
Sve se desilo prosle noci posle nestanka struje, resetovao vise puta Ont ali ....

Probaj opet da skineš configuration file i da iz njega izvučeš podatke za PPPoE. Možda je tu došlo do promene kod ponovnog uključenja, nakon nestanka struje. Nadam se da su admin kredencijali za prijavu na ont ostali isti.

Kazem to je moguce, da li zbog nestanka struje ili su oni menjali pa se samo poklopilo slucajno.
Meni je misterija zasto iris boxevi ne rade koji su povezani direkt na ONT, njima tako ne treba nikakav PW sem za logovanje na aplikaciju.
Ali do toga uopste ne dodje jer u startu kaze nema neta proverite kablove itd.
Trenutno resio tako sto sam podigao hotspot na mobilnom gde imam onih 200GB sheringa i povezao TV i radi

Edit:
Prijavio problem podrsci, kazu vide neku smetnju proverice daljinskim putem da poprave.

Poslednja izmena:
Nisam baš siguran, neka to neko stručniji potvrdi ili ospori, ali ja mislim da generalno, ako se izgubi PPPoe veza onta i olta, da naće raditi ni stb, ni fiksni jer se jednostavno "ne vidiš" sa mts "centralom". Internet, fiksni i tv signali su svi u nekom vlan-u, svaki sa svojim ID, ali u okviru jedinstvene PPPoE veze prema wan-u.
Šta pokazuju lampice na ONT-u?

Lampice sve upaljene kao da radi kako treba.
Prijavio problem kazu vide smetnju probace remote da rese.

Najvaznije je da sam ja resio da gospodja gleda TV, ne zanima nju ni kako ni preko cega :)

Nije moglo remote, dosao momak zamenio ONT cimo se sat vremena, zvao vise puta da u centrali nesto urade i na kraju proradilo.
Po njegovom ponasanju bih rekao da ni on nije znao sta se desilo i zasto nece, kaze meni sve je ok ali neda izlaz na net.
Silver lining dobio novi ONT :)

E sad treba da bridgujem HG8245W5-6T, jel neko to radio vec i jel se razlikuje nesto od starog?

sve je isto na HG8245W5-6T
Meni je misterija zasto iris boxevi ne rade koji su povezani direkt na ONT, njima tako ne treba nikakav PW sem za logovanje na aplikaciju.
Fiksni telefon i IPTV portovi 2 i 3 za iris STB ne koriste PPPoE, ako i oni su prestali da rade onda nije do toga (PPPoE user i pass se i ne menja osim ako ne zamenis ONT Ruter ili kupis staticki IP) nego ti se skroz izgubila mrezna veza izmedju tebe i mts-a, pa je zato ONT i menjan

Postojala je pre neka kao mapa gde je moglo da se vidi gde je trenutno prošla optika. Ali da me ubiješ sada ne mogu da nađem. Jel ima neko taj link?

Zar nisu skinuli prosle godine, kako bi ostavio kontakt da te smaraju?

Ja pitao servisera kad je menjao ONT jel wifi 6 on potvrdio, sad vidim da nije obican wifi5 AC.
Dobro je sto je ista prica za bridg mode ko na starom i jos laksa.
Ne mora putty da se koristi samo se skine config file i nadje username i PW , koji mora da se desifruje i to je to.
Za vikend cu da se igram sa tim.

Ima li neko problem sa wi-fi-om a da ima HG8145X6-6Te. Brzine su blago receno horor.
Isto imam problema od same instalacije pre par meseci. Tei puta su mi bili u stanu i navodno resili problem. Posle dan dva opet isto. Protok 50/50Mbit a 5GHz ili ne prepoznaju uredjaji ili kad ga vide ne moze se povezati. Na LAN kablu protok minie 90/90Mbit a imam BOX L gde na optici treba da bude 600/600

Jel ima MTS uopste ONT sa wifi 6?

Ovo bi trebalo da je tačnije, tj ažurnije.

TeleSrbiju više ne drži Kragujević. Sada taj portal drži GOVIRAL d.o.o.
Скоро је исто али није исто са телекомовим сајтом. Овде нема оних села која су повезана прошле године а кад провериш на телекомовом сајту има, овде и Голубац има оптику у две улице док по телекомовом сајту нема (или ја нисам проверавао прави кућни број).

Isto imam problema od same instalacije pre par meseci. Tei puta su mi bili u stanu i navodno resili problem. Posle dan dva opet isto. Protok 50/50Mbit a 5GHz ili ne prepoznaju uredjaji ili kad ga vide ne moze se povezati. Na LAN kablu protok minie 90/90Mbit a imam BOX L gde na optici treba da bude 600/600
Imam Isti problem svi LAN portovi su zaključani na NegotiationRate:100 Mbps.
Da li neko zna kako otljkučati makar jedan lan port na 1000 Mbps?

ne mogu se zakljucati/otkljucati nema uopste te opcije na ruteru, uvek je automatski
problem je ili do kabla (kablovi koji dolaze uz STB imaju samo 4 zice, moras koristiti neki sa sve 8 zice da bi radio gigabit, kao onaj sto je dosao uz sam ONT) ili do prljavog porta/mrezna kartice

@rajkosto
prvo jedno veliko hvala za sve savete koje dajes i pomazes svima nama.
Pronasao sam tvoj kanal i pogledao klipove o podesavanju ovog ONTA koji sam dobio.
Bolje i preciznije uputstvo nisam video na netu, hvala i za to.
Sve sam odradio i prebacio u bridge kao i port 4 vlanbinding i sve radi imam samo jedan problem.(vidi sliku)
1757751584974.png
Sve radi tako da realno i nije problem, ali me zanima zasto pokazuje network status abnormal?

To što pokazuje je tačno, nema više pristup internetu jer pppoe vezu i javnu IP adresu sada održava vaš ruter, ne Huawei

Znaci tako treba, hvala :)

Kako pristupaš web interfejsu tvom ontu? Ja imam bridgovan Huawei OptiXstar HG8145X6-6Te, takođe po savetima kolege Rajka. Pristupam mu preko njegovog wifi (koji ne daje izlaz za internet-sluzi samo za pristup komandama na ontu). Kod mene sve radi kako je predviđeno po Rajkovim instrukcijama, ali ja početnu stranicu web interfejsa imam ovakvu:

1000019321.jpg

Doduše, drugi je model ont-a.

Vrh Dno