Šta je novo?

Kućna multimedija Da li to mora da bude LG

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

TwistedMind

Čuven
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poena
745
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600KF & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Gigabyte Z790M AORUS ELITE AX
RAM
Corsair VENGEANCE 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz C36
GPU
ASRock RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC
Storage
1TB Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD
Zvuk
FiiO K7 + HiFiMan Sundara, Soundpeats H1 TWS
PSU
Seasonic Prime PX 850W Platinum
Kućište
Cooler Master Storm Trooper
Monitor
2x ASUS MG279Q
Miš & tastatura
Logitech G502 LIGHTSPEED & Asus ROG Falchion MX Brown
Ostale periferije
Playstation 5
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pametni uređaji
Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nešto mi se čini da je došlo vreme da se sa Hisense pređe na neki novi TV, ovog puta OLED jer isti više nije rezervisan samo za manjinu.
Od početka razmatranja nisam ni pogledao u pravcu bilo čega drugog osim LG. Trenutni plan je da sačekam blak friday i vidim da li će mađari i možda ananas imati neku akciju koja ima smisla. Ako bih sada odmah uzimao, poručio bih C4 48" od mađara za oko 720eur.
U zavisnosti od stanja tržišta za black friday, možda uzmem C5, a možda i G5, mada ne verujem da će on biti u budžetu.

Sada dolazimo do naziva teme, mora li to uopšte da bude LG? Nisam gadljiv na brednove, samo mi je izgledalo kao da je LG logičan izbor pri kupovini OLED.
Sve u svemu, dajte predloge za podjednako dobar TV u tom cenovnom rangu oko 700eur.
48-50" je zapravo ono što mi trenutno najviše treba, ali do max 55" je sasvim u redu.

Ja sam kupio philips bas zbog androida i ambienta za isto para ko lg.

OS mi je nebitna stavka skroz, čak bih birao nepametni da to postoji u ovom veku.
Koriste se isključivo android boxovi. Svuda oko sebe čujem iskustva sa nekim novim update koji ukidaju ovo ili ono zbog zastarelosti. Ljigava politika, ali šta je tu je. Box od 50eur rešava sve te probleme. Makar ga uzimao na godinu dana.
Philips sa ambient light mi je upravo i bio razlog da pomislim da bi mogla da postoji alternativa. Sećam se da je the one bio naširoko nahvaljen kada se pojavio, da su ga baš uboli u centar.

Sada bih dodao još uslov da mora da ima dolby vision.
Kod philipsa mi nije jasno oko generacija TV. Ono što je aktuelno na sajtu nema u radnjama, a ono što ima u radnjama jedva da nalazim na sajtu. LG baš dobro klasifikuje televizore.

Nema greške sa C4, a pogotovo sa C5.

Nema greške ni sa LG ni sa nekim drugim. Kod Philipsa je fenomenalna stvar ambilight ali pazi - prešli su sa Androida na neki njihov Titan OS. Ne mogu da se sastavim na njemu. Plus što nema mnogo aplikacija koje nama trebaju tipa IRIS, Move i sl. Niti je sve lako kao na androidu i google TV. Ali, ako koristiš android boxove, slobodno uzimaj. Ja sam na moju 65icu Philips stavio Mi Box Gen 2. Trenutno imam u kući Philips 65 inča u dnevnoj, a kdo klinaca 55 inča LG odnosno TCL. Svi za svaku pohvalu.

Nema greške ni sa LG ni sa nekim drugim. Kod Philipsa je fenomenalna stvar ambilight ali pazi - prešli su sa Androida na neki njihov Titan OS. Ne mogu da se sastavim na njemu. Plus što nema mnogo aplikacija koje nama trebaju tipa IRIS, Move i sl. Niti je sve lako kao na androidu i google TV. Ali, ako koristiš android boxove, slobodno uzimaj. Ja sam na moju 65icu Philips stavio Mi Box Gen 2. Trenutno imam u kući Philips 65 inča u dnevnoj, a kdo klinaca 55 inča LG odnosno TCL. Svi za svaku pohvalu.
Mozes li da pojasnis sta znaci "LG odnosno TCL"?
Koliko vidim, ne koriste LG panele.
philips 769 koji mi se svidja je u rangu C3 i po svemu sudeci losiji od C4, sto nije ni tajna. Imaju i 809 TV, ali ne nalazim ih kod nas.
Bas nu napravili haos sa nazivima. Svuda se zovu 759, a kod nas 769. Sada moram da nadjem 8xx seriju na nasem trzistu ako ih uopste ima da vidim cenu u odnosu na C4.
769 je oko 10k jeftiniji od C4. Losiji panel, ali ima ambilight

Dilema ti je Philips vs LG tj. Ambilight vs kvalitet slike. Ja sam uzeo Philips i nisam se pokajao. Imam dnevnu sobu od preko 70m2. Hteo sam da imamo bioskopski ugođaj kada gledamo filmove tako da sam uzeo 65 inča Philips sa ambilight. Slika je top ali nije LG. Ali zato su efekti WOW. Odgledao sam par filmova na njemu i to je pravi spektakl. Isto i kad igram igre preko Xbox Series X. Doduše, pazi ako uzimaš Philips da ne bude njihov Titan OS koji je tuga. Ja sam morao Mi Box da nakačim na njega.

Inače sam veliki fanboy LG-a, ali eto - uzeh Philips. WebOS koristim još od 2014-15 i stvarno je najbolji OS za TV. Ali ne i OS koji će najviše da ti pruži. Tu i dalje ostaje Android neprikosnoven sa svojom, gotovo, neograničenom bazom aplikacija. Skoro sam na TCL-u instalirao neku igru - trke, iz zezanja da vidim da li će raditi, i zabavio sam se samo tako. Dodatno, koristim neki IPTV koji mi radi samo tako na TCL, Xiaomi i Tesla televizorima (imam ih sve). Stremio, KODI... ma biraj.

U stvari, OS i nije bitan za TV. Pre ili kasnije će postati neupotrebljiv. Ovako nakačiš Android box i teraš šta hoćeš. Ja i dan danas čuvam jedan LG iz 2013-te. Tada je bio i 3D i smart. Sada je samo 3D. Zbog toga ga i čuvam. Povezao i na njega Mi BOX i dao mu novi život.

769 je oko 10k jeftiniji od C4. Losiji panel, ali ima ambilight
Nemoj uzimati TV na osnovu toga da li ima ambilight ili ne, makar to možeš lako da dodaš. Ja sam uzela Govee za LG C1 i radi na istom principu kao ambilight na Philips-u, prikazuje boje koje su na TV-u. Pametnije je uzeti bolji panel, pa posle dodati ambijentalno osvetljenje.

Ako ti licno primetis razliku u panelu.
Ja bi polovini ljudi sa foruma prekrio marke tv i okacio na zid da pogadjaju.

Lg je kao da kupis novi bmw bez opreme i 4x4 ali inahs BMW i svi kazu kupi BMW, al meni vise znaci oprema android i ambient light.
Ovaj savet iznad je ko kupi go bmw i izbusi i stavi parking senzore i kameru. Malo lepka i malo zica sta fali.

Pogledao sam dosta recenzija za panele i vecina odnosi na neku matematiku tipa max osvetljenost. Niko nema muda da kaze da mu subjektivno slika izgleda isto ili bolje. TV necu gledati na suncu u parku vec u stanu. Ako gledam film, svakako cu zamraciti prostoriju.
Da je LG bolji, to stoji, ali je pitanje da i bi se u realnom koriscenju to primetilo i 5%.
Sve u svemu, na kraju ipak ostajem uz lg. Kupujem tv na 5+ godina, razlika izmedju 80 i 100k zvuci dosta, ali nije tako strasno, ipak je u pitanju roba koja spada pod luksuz.
Cekam black friday kod nas i kod madjara da vidim ko sta nudi. Mozda jos nesto ispadne u medjuvremenu.

Ne bih rekao da Android Box resava sve probleme u startu, TV-i imaju 120Hz panele danas, ne znam da li postoji box koji radi na preko 60Hz.

Takodje nisam siguran kako je reseno oko burn-in zastite kada je eksterni izvor, u odnosu na to kada sam TV prikazuje.

120 Hz je za gaming. Videi idu u 60 fps.

Burn in TV rešava nezavisno od izvora signala.

Vrh Dno