Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Лепо је @dEXE написао, нема места за икакву изненађеност, с обзиром на тренутну ситуацију њихово понашање је логично.

Zvali me danas. Ponuda za obnovu UO od 24 meseca je 3x1 dinar i 21x5399 ili 6x2699 i 18x5399.
Za ovaj drugi ili najjači paket pričam.

SBB mi je uskratio gledanje F1, uz napomenu da je to uradio emiter (Arena, jer su prenos prebacili na Arena Premium 4). Međutim, ja sam F1 gledao još dok je bila na Sport Klubu. Imam Digital EON Full paket i traže da pređem na Premium. Koje su moje mogućnosti, mogu li da im otkažem ugovor bez penala?
Borba sa vetrenjačama. Baci pogled šta sam pisao ranije, iz istog razloga sam obnovio obnovljenu UO (nasankan kao mladi majmun), ali mi radi sada sve kako sam dogovorio sa agentom prodaje.
Imam pitanje za Eon. Vec imam 1 box za tv ali mi treba za jos jedan. Interesuje me koji stick ili box preporucujete za instaliranje Eon app?
Imaš mogućnost da sa prodajom ispregovaraš još jedan EON box promo, odnosno free 24 meseca. Tek treći naplaćuju rentu.
U prevodu niko ne zeli da ima korisnike... ako sam dobro razumeo?
Nisam stekao takav utisak. Msm da svi žele lovu i korisnike, ali je ovo sa SBB-om nova situacija za sve..

Imaš mogućnost da sa prodajom ispregovaraš još jedan EON box promo, odnosno free 24 meseca. Tek treći naplaćuju rentu.
Aha. Cvrc. Dodatni box se placa 350 din. mesecno + 6000 din. za prikljucnu taksu jer koristim Eon vam mreze. 😂😂😂 Sacuvaj me boze.

Istekla UO pre par dana. Podneo zahtev za raskid, još uvek niko ne zove... Neverovatno mi je da ne mogu da pređem na niži paket bez potpisivanja nove UO a EON Premium uz koji sam imao 20% popusta je sada Net Tv Premium+ i košta 5700 mesečno i to mi je baš dranje.

Istekla UO pre par dana. Podneo zahtev za raskid, još uvek niko ne zove... Neverovatno mi je da ne mogu da pređem na niži paket bez potpisivanja nove UO a EON Premium uz koji sam imao 20% popusta je sada Net Tv Premium+ i košta 5700 mesečno i to mi je baš dranje.
Net tv premium + ne kosta 5700 din nego 5398 din.

Bez UO košta 5.700 din.

Mene su zvali u roku od 2 dana (pre 10-ak dana je to bilo), nakon što sam podneo zahtev za raskid ugovora, dobio 6 meseci po dinar, osnovni paket. Pokušao sam da u mts-u dobijem 24 meseca po 50%, ali nisam uspeo, pa sam prihvatio SBB ponudu.

Ja sam juče podneo zahtev za net i evo odmah danas su došli i sredili sve.
Što se tiče uređaja, dobio sam Huawei optiXstar hg8145x6-10.
Sad pokušavam da ograničim jednu mrežu (za IoT) na željeni bandwidth ali nešto ne uspevam da vidim opciju.

@Djagi Huawei je za optičku mrežu, Ubee je za coax (i umesto njega sad češće uvaljuju onaj SDMC krš od uređaja).

Nakon upućenog eMail-a dobio sam ponudu 8 meseci 50%, 16 meseci 100% i dodatni EON Smart Box bez priključne takse i mesečne rente. Zadovoljan sam.

Jel vam radi opcija dodavanja na EON Smart aplikaciju, ja obrisao danas sa Samsung tv-a i htio da prebacim na Fire Stick, i kad upišem kod piše neispravan kod! A imam opciju dodaj TV?

Zvali danas. Ponudili prvih 6 meseci 50% popusta, ostalih 18 puna cena i to samo za onaj jači paket Net Tv Premium + koji košta 5.400 u toku UO. Odbio sam.

Na pitanje o optici na sbb-u, dobio sam odgovor da šatro još nije odrađeno potpuno spajanje kompanija, pa zato yettel tvrdi da ima tehničkih mogućnosti na mojoj adresi, a sbb još uvek ne nego samo preko koaksa.

Jel vam radi opcija dodavanja na EON Smart aplikaciju, ja obrisao danas sa Samsung tv-a i htio da prebacim na Fire Stick, i kad upišem kod piše neispravan kod! A imam opciju dodaj TV?

Ja sam pre neki dan dodao na Samsung. Možda je problem što nije "pravi" TV..? Ne znam, nagađam...
P.S. Mislim da je tema omašena.

Istekao ugovor (EON Light) podignuta cena, rekoh da vidim šta se nudi. Nude mi "Net TV basic +" 3 meseca za 1 din, ja tražim "Net tv basic" (bez telefona) kaže ne može, pretio da ću da vratim opremu, ženska me samo uputi kako da uradim, ne mogu da verujem koliko ih nije briga.
Da li ima smisla predati zahtev za prekid usluge (nema ugovorne obaveze) i vraćanje opreme, jer kaže da je žalbeni period 30 dana, pa da očekujem da me u međuvremenu pozovu i bolje pregovaramo?

Istekao ugovor (EON Light) podignuta cena, rekoh da vidim šta se nudi. Nude mi "Net TV basic +" 3 meseca za 1 din, ja tražim "Net tv basic" (bez telefona) kaže ne može, pretio da ću da vratim opremu, ženska me samo uputi kako da uradim, ne mogu da verujem koliko ih nije briga.
Da li ima smisla predati zahtev za prekid usluge (nema ugovorne obaveze) i vraćanje opreme, jer kaže da je žalbeni period 30 dana, pa da očekujem da me u međuvremenu pozovu i bolje pregovaramo?
Ja sam sve to prošao raskid besplatni meseci nisu rasli nudili jedino još i yettel mobilnu pretplatu 50% cene, nisu mi dopustili da pređe na manji paket ako hoću popust i ta ponuda samo važi uz premim+.Zvao razne agente ni jedan sem 3 meseca nije ništa nudio više ni uz neku promenu korisnika. Pri vraćanju opreme ponudili dodatni mesec i uz manji paket sa 3 usluge i cinestar premier kanale,vratio opremu i završio sa njima. Sad da li je tako samo u manjm mestima gde imaju samo oni i mts i oni koji zavise od mts optike ne znam da li je tako i u Begradu gde ima još neko tipa orion nešto drugačije i da li su nešto spremniji za dogovor.

Ja sam sve to prošao raskid besplatni meseci nisu rasli nudili jedino još i yettel mobilnu pretplatu 50% cene, nisu mi dopustili da pređe na manji paket ako hoću popust i ta ponuda samo važi uz premim+.Zvao razne agente ni jedan sem 3 meseca nije ništa nudio više ni uz neku promenu korisnika. Pri vraćanju opreme ponudili dodatni mesec i uz manji paket sa 3 usluge i cinestar premier kanale,vratio opremu i završio sa njima. Sad da li je tako samo u manjm mestima gde imaju samo oni i mts i oni koji zavise od mts optike ne znam da li je tako i u Begradu gde ima još neko tipa orion nešto drugačije i da li su nešto spremniji za dogovor.

Ne kapiram te likove iz menadzmenta koji rade te pakete. To sto oni zive u svom svetu pa mogu da plate i 100 evra za najjeftiniji paket (izmisljeni sa moje strane), to ne znaci da svi to mogu. Da su napravili 3 ili 4 paketa, pa ajde.
Ko god da je u u biznisu ili bio, zna da svaka roba/usluga ima svog kupca, pa prema tome postoji cenovna paleta od-do, da svako moze da priusti nesto. Ne moze svako da kupi OLED, ali zato moze da kupi TV od 40000 dinara iste dijagonale. Time odbijaju buduce i postojece korisnike.

Ko god da je u u biznisu ili bio, zna da svaka roba/usluga ima svog kupca, pa prema tome postoji cenovna paleta od-do, da svako moze da priusti nesto.
Tako je, jedino što je pitanje broja tih kupaca.
I upravo je SBB tu žestoko omašio, što će im se obiti o glavu tokom vremena, plus mahinacije sa Arenama.
Mislim da će se tokom vremena iskristalisati u najvećem % dva tipa kupaca:
1. Samo internet, uglavnom optika
2. Jeftin paket TV/internet (ili čak samo TV)
Ja čekam juni 2026. i prelazim samo na internet, videćemo kod koga.

I upravo je SBB tu žestoko omašio, što će im se obiti o glavu tokom vremena,
vlasnik SBB-a i Yettel-a je omašio. takoreći isti paketi kod oba provajdera, razlikuju se po pitanju uređaja i aplikacija
al' da se ne bavimo poslovnom politikom, pošto nije tema za to. ionako se retko kome dopadaju ove promene

Ne kapiram te likove iz menadzmenta koji rade te pakete. To sto oni zive u svom svetu pa mogu da plate i 100 evra za najjeftiniji paket (izmisljeni sa moje strane), to ne znaci da svi to mogu. Da su napravili 3 ili 4 paketa, pa ajde.
Ko god da je u u biznisu ili bio, zna da svaka roba/usluga ima svog kupca, pa prema tome postoji cenovna paleta od-do, da svako moze da priusti nesto. Ne moze svako da kupi OLED, ali zato moze da kupi TV od 40000 dinara iste dijagonale. Time odbijaju buduce i postojece korisnike.
Tačno, ukinuli su i paket Trio Mini koji je bio cenovno dobar za nezahtevne korisnike interneta poput penzionera.

Nazad
Vrh Dno