Šta je novo?

7 funkcija na telefonima koje su samo marketinški trikovi

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
7-markentiskih-trikova.webp

7 funkcija na telefonima koje su samo marketinški trikovi​

Otkrivamo 7 mobilnih funkcija koje zvuče impresivno, ali su uglavnom beskorisne u svakodnevnom korišćenju

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/7-funkcija-na-telefonima-koje-su-samo-marketinski-trikovi/

Reverzibilno punjenje je u praksi super stvar ali ne znam koliko su odmakli sa tehnologijom od mog mate 20 pro, jeste par puta uspeo da napuni zenin telefon koliko da se ne ugasi, kada smo negde na odmoru. Da je malo brži, bilo bi super. Za ram, imam android handheld konzolu, 12gb rama je sasvim dovoljno za sve vrste emulacije pa i pc igre preko gamehub emulatora. Za zoom mi je najbitnije da ima 3x zbog lepog bookah efekta kod fotki, ostalo nepotrebno..

Prenosi ovaj, prenosi onaj. Da napišete sami neki tekstić, možete vi to. Ali, što se tiče ove teme, izostavljena je najveća prevara Android telefona. Memorija je proširiva do 1 TB sa SD karticama. Kako bre proširiva, za šta proširiva? Ako većinu aplikacija bez rutovanja telefona ne možeš da prebaciš na tu karticu, nema tu ništa što je prošireno. TO je samo memorija za video zapise i slike. Čudno mi je kako za ovo još niko nije tužen jer je ovo prevara veka. Čak i da možeš da premestiš aplikacije, verovatno bi radile sporije, jer ne znam da li brzina bilo koje kartice može da parira brzini same telefonske memorije. Meni se čini dok sam rutovao telefone i stvarno premeštao aplikacije, da se ta razlika uvek negde osećala, iako sam uvek kupovao najbolju klasu kartica.

Koga da tužiš, i za šta ? Nikakav zakon nije prekršen, i niko nije oštećen. Ajde budi malo realan.

Naravno da sam ne može ništa da uradi. Sa druge strane, ako bi se nekoliko nas sa foruma udružilo i podnelo grupnu tužbu, to bi već imalo težinu.

Kolektivna tužba je ukinuta, a na kraju krajeva, istina je da postoji razlika u radu između interne nand memorije i u kombinaciji sa karticom, tj. aplikacije se ne prenose na karticu u potpunosti, već isključivo manji ili veći deo, a drugi problem je što kartice imaju manji opseg ciklusa pisanja od nand memorije pa ni to nije preporučljivo. Ne rade se za badava telefoni sa ekskluzivno internom memorijom u višem segmentu, jer je trend da se medijski sadržaj diže na cloud i strimuje sa interneta, a interna memorija popunjava aplikacijama. Ono što meni lično više smeta na samom Androidu jeste da sa eksternog skladišta (ne samo kartice, već i ssd, usb flash preko otg) ne mogu u svim aplikacijama da se učitaju fajlovi, te je za video montažu neophodno prekopirati sve na internu.

Nazad
Vrh Dno