Šta je novo?

EON Smart Box (2024/2025) [nije tema za EON aplikacije]

Na ovim kanalima zvuk gruva na MAX posle najnovijeg ažuriranja:
Cinestar Premiere 1
Cinestar Premiere 2
Cinestar Fantasy
Cinestar Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Cinemax
Cinemax 2
BBC Earth
Samo može na TV-u da se smanji zvuk :)

20250904-141619.jpg

EON Smart Box (V3 Changhong) je box

Poslednja izmena:
Dva meseca vec im se pali nakon nekog random vremena onaj dosadni Cuvar ekrana na EON boxu iako je podeseno na : Nikad
Nisu u stanju to da rese vec skoro pa 2 meseca , a da ne spominjemo i ton koliko je utisan nakon zadnjeg apdejta..
Meni nije jasno da li oni uopste rade ikakva interna testiranja pre nego sto puste softverski apdejt korisnicima..
Neverovatne stvari , zaista.

To nije isto ( ne pričam za zvuk).

Isključio si interni, android screen saver, a taj što vidiš je već drugo - to se neće menjati, cilj je smanjenje bandwidtha i to sigurno ostaje kako jeste.

Za zvuk mislim da je neko u drugoj temi rekao da je dobio apdejt, tako da je verovatno fazno pušten i pitanje je vremena kada stiže svuda.

Тај ЕОН чувар екрана се не може искључити? И мене нервира...

Posto mi je zbog neispravnosti zamenjen stari Kaon EON Box sa boxom CHSTB02 koji ima WiFi konekciju interesuje me da li moze da se podesi da radi bez koaxa.
Da li su dostuoni svi kanali ili samo IPTV?
Hvala.

Kod mene je isti box.
Ne treba nikakvo razvlačenje kablova, ako je WiFi signal dovoljno jak.
Monteri su proveravali jačinu tog signala svojim instrumentom. Jačina WiFi signala je bila na granici, ali su ga na moj zahtev ipak povezali bežično. Rekli su mi da ako bude problema, javim, pa će razvući kabel.
U tom slučaju se razvlači mrežni (Ethernet) kabel i njim se box povezuje sa modemom.
Svi kanali su dostupni, brzo reaguje na komande - promenu kanala, premotavanje, nema "štucanja".

Poslednja izmena:
Kod mene je isti box.
Ne treba nikakvo razvlačenje kablova, ako je WiFi signal dovoljno jak.
Monteri su proveravali jačinu tog signala svojim instrumentom. Jačina WiFi signala je bila na granici, ali su ga na moj zahtev ipak povezali bežično. Rekli su mi da ako bude problema, javim, pa će razvući kabel.
U tom slučaju se razvlači mrežni (Ethernet) kabel i njim se box povezuje sa modemom.
Svi kanali su dostupni, brzo reaguje na komande - promenu kanala, premotavanje, nema "štucanja".
Da li to mogu sam da odradim, ili treba pomoc njihove teh podrske. Ja sam otkacio koax, a ostavio ethernet i slika je nestala.

@Tibor021
Zato što koristi Eon box koji je aktiviran u "hybrid" režimu rada i za live TV Eon aplikacija očekuje coax signal? 😁

Plus što kod SBB-a postoje 2 varijante optičke mreže: starija varijanta gde kroz fiber puštaju i DVB-C TV ( korisnici dobijala ONT koju ima coax izlaz od kog dalje ide coax kabl na TV-ove / TV boxeve) i novija gde korisnicima uvaljuju OTT TV uslugu ( = boxevi ne koriste DVB-C tjuner čak i kad box koji daju korisniku ga poseduje)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno