Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Uzeh malopre A1 esim prepaid karticu, jer mi treba da imam odvojeno za držanje privatnih časova, i šanse nema da je registrujem. Jednostavno dođe do dela gde treba da se fotografišem i nakon fotografisanja izbacuje grešku uz poruku da se pokuša ponovo da fotografisanjem. Probao sam čak i na drugu osobu da registrujem, misleći da je problem do moje starije fotografije u ličnoj, gde sam bio krupniji. Ali neće jednostavno.

Jel moguće da im ne radi uopšte proces registracije broja online?
Idi do A1 i tamo registruj svoj broj, Online registracija vazda ima probleme.

Uzeh malopre A1 esim prepaid karticu, jer mi treba da imam odvojeno za držanje privatnih časova, i šanse nema da je registrujem. Jednostavno dođe do dela gde treba da se fotografišem i nakon fotografisanja izbacuje grešku uz poruku da se pokuša ponovo da fotografisanjem. Probao sam čak i na drugu osobu da registrujem, misleći da je problem do moje starije fotografije u ličnoj, gde sam bio krupniji. Ali neće jednostavno.

Jel moguće da im ne radi uopšte proces registracije broja online?

Ako imaš nalog na e-upravi, možeš tako da se registruješ bez ikakvog fotkanja sebe i LK.

Registruj svoj prepaid broj online​

Pre nego što počneš, pripremi ličnu kartu ili pasoš, i pristupne podatke za prijavu na Portalu eid.gov.rs ako ih imaš.
Potreban ti je i PUK broj koji možeš da nađeš:
  • Na držaču SIM kartice ili
  • možeš i da pozoveš *123# i dobićeš informaciju, ili
  • putem Moj A1 aplikaciji u sekciji
    Profil > Informacije o PIN i PUK kodovima

Istekao mi je kredit na A1 kartici 19.08., a hteo bih da prebacim broj u drugu mrežu, da li je to i dalje moguće?

Verovatnoća je 50% (dosadašnje praktično iskustvo), pa probaj.

Ali posle 17. septembra nema nikakve šanse jer će broj biti u suspendovanom režimu, pa će svakako biti neophodno da se dopuni kredit.

Sto je najbolje verovatno ces dobiti 70 posto popusta na neke tarife ako podneses prenos sa prepaida. Tako da je win win situacija
To u A1?
Za koje tarife konkretno, jel može za jeftinije Neo?

Па која је математика, јел боље од 24*50%?

За Нео 5 22800:19000

• Like
Reagovanja: fiy
Pa isplativije je - ako sam dobro sračunao, Neo Surf na 24x50 izađe oko 22.800, a 20x70 + 4xfull oko 19000.

• Like
Reagovanja: fiy
Dobro veče,ćerka mi je na A1 prepaidu i imaju samo one mega planove koji bas i nisu povoljni.Potrebno je malo interneta da je lociramo kad je u skoli i nesto minuta pa da li moze da se dobije neka ponuda od A1 ako podnesemo zahtev za prelazak kod mts-a.Mi smo svi u porodici u A1 presli posle 20 godina kod mts a i nikad vise u mts ne bi se vracali.Pa da li vredi da pokusamo sa kao prwnosom broja.Da li ce zvati za neku ponudu s obzirom da je prepaid broj ili ce samo prebaciti broj

Može, a i ne mora. Mene zovu da mi nude 50% na postpejd, no ja sam im rekao da pošto imam besplatne Mega planove dobijene prenosom na godinu dana ili 6 meseci (trenutno aktuelno), ne planiram da sklapam ugovor i ako prelazim na postpejd, može, ali na 70%. Ono što predlažem jeste prelazak u Globaltel gde nakon uplaćenog Freepaid paketa je potrebno da zove podršku i aktiviraće joj 200GB za prenet broj koje može da prenosi i samo sa 5GB za 340 dinara na 30 dana (ili kombinacijom koja sadrži jedinice).

Može, a i ne mora. Mene zovu da mi nude 50% na postpejd, no ja sam im rekao da pošto imam besplatne Mega planove dobijene prenosom na godinu dana ili 6 meseci (trenutno aktuelno), ne planiram da sklapam ugovor i ako prelazim na postpejd, može, ali na 70%. Ono što predlažem jeste prelazak u Globaltel gde nakon uplaćenog Freepaid paketa je potrebno da zove podršku i aktiviraće joj 200GB za prenet broj koje može da prenosi i samo sa 5GB za 340 dinara na 30 dana (ili kombinacijom koja sadrži jedinice).
Moze li malo objasnjenje za globaltel?
Mislis da se jednom aktivira freepaid pa posle obican prepaid, a da bonus internet ostaje? Prema njihovim uslovima ja to nisam tako razumeo. Izgleda mi kao da je freepaid mesecni i mora se obnavljati za po 1000rsd.
Obican prepaid ne sadrzi te internete iako nije ni los ni skup nesto posebno.

Mislis da se jednom aktivira freepaid pa posle obican prepaid, a da bonus internet ostaje?
Jeste.
Prema njihovim uslovima ja to nisam tako razumeo. Izgleda mi kao da je freepaid mesecni i mora se obnavljati za po 1000rsd.
Pročitaj temu.
Obican prepaid ne sadrzi te internete iako nije ni los ni skup nesto posebno.
Sadrži ih. Jedino što se ne sabira i ne prenosi je roming internet.

Dobro veče,ćerka mi je na A1 prepaidu i imaju samo one mega planove koji bas i nisu povoljni.Potrebno je malo interneta da je lociramo kad je u skoli i nesto minuta pa da li moze da se dobije neka ponuda od A1 ako podnesemo zahtev za prelazak kod mts-a.Mi smo svi u porodici u A1 presli posle 20 godina kod mts a i nikad vise u mts ne bi se vracali.Pa da li vredi da pokusamo sa kao prwnosom broja.Da li ce zvati za neku ponudu s obzirom da je prepaid broj ili ce samo prebaciti broj
Ja unuki na satic isto Globaltel bez ugovora ,prvi mesec 1000 din ,drugi 500din i treci 335 din
Globaltel je za sad odlican ,samo da potraje ovako

Jeste.

Pročitaj temu.

Sadrži ih. Jedino što se ne sabira i ne prenosi je roming internet.
Pročitao od početka jula (str 298) i globaltel se jedva pominje, o promocijama, nema ni reči.
Ovo je sa njihovog sajta
Poklon od 200 GB neta dobijaš jednom, kada preneseš broj u našu mrežu. Sav nepotrošeni net u domaćem saobraćaju možeš da prenosiš iz meseca u mesec sve dok imaš aktivan paket. Zato obnavljaj Freepaid redovno i uživaj u svom poklonu.
Uz Freepaid Smart tarifni dodatak, korisnik dobija 500 GB za period od 12 meseci, tako što se ukupna količina internet nacionalnog saobraćaja iz promocije ravnomerno raspoređuje uz svaku obnovu paketa, odnosno mesečno korisnik ima na raspolaganju dodatnih 41,67 GB (svakog meseca 10 GB + 41,67 GB)
Ukoliko korisnik prekine ciklus obnova, bonus saobraćaj se briše

Poslednja izmena:
Ovo je linkovan post prema onome što ja vidim. Ni gore ni dole ni reči o tome.
1757491239404.png

Bacim pogled i na globaltel temu, malo konfuzne informacije, ali ok, kako god. Više sam pročitao žalbi nego bilo čega drugog tako da u globaltel ne idem. To je možda mreža za neku decu.
Hvala za trud svakako.

Dotle mi je upamtio history pa sam ubrzo editovao link ka temi. Za 2fa jeste problem, ali to sve možeš da prešaltaš na Authenticator, a umesto sms koristiš notifikacije banke (ionako ih mnoge ukidaju pa više nije relevantno) i to što se VoLTE uvodi pa još nije sve ispeglano, ali s obzirom da i A1 nije načisto sa VoLTE, gasi i ostavlja korisnike na 2G, nisu jedini. Nema na čemu! Čovek je pitao koja mreža je za internet i Globaltel se u to uklapa. Čim mi isteknu Mega planovi, vadim brojeve iz A1, uplaćujem Freepaid, produžavam 200GB sa po 5 mesečno i tu je priča završena.

1000 din na dve godine? Pa isplati se ako ti treba, dosta jači paket od Mega Plan. Opet, zavisi od potreba. Probaj da ućariš još povoljnije u A1 :).

Nazad
Vrh Dno