Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Колико им треба да пребаце број из припејда на постпејд кад то одрадим у апликацији?

Go Extra paketi su samo za dugogodišnje pripejd korisnike ili ne koriste skoro ništa, zar ne?
… tako je, ide nakon nekog staža na prepaidu… meni na jednom broju ponovo nude, ali taj broj je jednostavno samo za prepaid… majku sam prebacio na početku akcije, sa prepaida… ona je zadovoljna…
Pre nekoliko meseci kada sam prenosio broj u YTL na prepaid odmah mi je nuđeno 50% za postpaid u poslovnici. Ali nisu odobravali go extra + paket (i bolje što je tako bilo jer bih sada patio sa njihovom mrežom). Međutim ubrzo je A1 dozvolio mob. uređaju koji posedujem VoLTE uslugu, tako da sam se vratio u A1 nakon 60 dana. I tada su mi nudili X stvari da ostanem kod njih, ali jednostavno mi ne odgovara njihova mreža.
Ovo je bilo krajem februara (prelazak u Ytl)
… da li ti se u toku tog kratkog staža, na Yettel prepaidu, pojavila opcija za Go Extra+…? Da li su ti je nudili pri podnetom zahtevu za prenos u A1…?!

Danas zvali sestru nakon zahteva za prelazak na prepaid i prvo joj ponudili 40% popusta na postpaid paketa, da bi nakon njenog nećkanja, pristali na standardnih 50%.

Jel to nešto novo, nisam čuo do sada da bude 40%.
Nije, odavno nude 40%, pre par meseci i meni nudili...To u startu ponude, kao specijalno kreirana ponuda samo za tebe, pa ako se odbije, onda dizu na 50%...

Ja podneo zahrtev za prelazak na prepaid prosli cetvrtak, jos nisu zvali. Prosli put su me zvali bukvalno sutradan. Je l imao jos neko iskustva da se ceka malo duze?
U medjuvremenu, ako iskoci dobra ponuda, mozda predjem i u a1.

ako hoćeš prelaz u A1, bolje odmah otkaži zahtev raskida i prelaz na yettel pripejd, jer bi u tom slučaju morao biti 60 dana na yettel pripejdu.
Svakako ti je A1 bolji od Yettela sa ponudom preko agenta - 50% bez uređaja - Neo Super ispadne 1475 din a Neo Ultra 1975 din.

Iz yettel-a zvali, maks sto mogu je 40% sada od prvog septembra. Mogu ili to da prihvatim ili da mi prebace broj na prepaid.

Da li su nekome u skorije vreme nudili 50% da predje sa prepaid na postpaind (u toku septembra)?
Ne znam da l da rizikujem sa tim :D

Iz yettel-a zvali, maks sto mogu je 40% sada od prvog septembra. Mogu ili to da prihvatim ili da mi prebace broj na prepaid.

Da li su nekome u skorije vreme nudili 50% da predje sa prepaid na postpaind (u toku septembra)?
Ne znam da l da rizikujem sa tim :D
Ja iskreno ne razumem zašto je ljudima problem da podnesu zahtev za prelazak u drugu mrežu, znači ako želite 50% ili još bolje 6 meseci po 1 dinar + 18 meseci 50% popusta na mesečnu pretplatu 24 meseca, pravac u A1 SRB da se zahtev podnese. 🙂

Bilo mi jednostavnije da trazim prelazak na prepaid a do sad je palilo ali slazem se. U jednom momentu sam i hteo da predjem u a1, tj bio u fazonu ko ponjudi bolje al maks sto sam dobijao je standardna ponuda koja je vec na sajtu.

Bilo mi jednostavnije da trazim prelazak na prepaid a do sad je palilo ali slazem se. U jednom momentu sam i hteo da predjem u a1, tj bio u fazonu ko ponjudi bolje al maks sto sam dobijao je standardna ponuda koja je vec na sajtu.
Zar A1 ne daje 50% popusta na mesečnu pretplatu ako se i iz Yettela prelazi ( za prelazak iz mt:s mreže je potvrðeno ) ?

Evo i update, zvali su me ponovo. Ukratko:
  • Ja rekao da hocu na prepaid i da ne prhvatam 40%, i pitao kada ce broj biti na prepaid-u,
  • Oni rekli da ce biti odmah ali svakako moram platiti racun do kraja ugovora (20. sept).
  • Onda sam pitao da li taj broj mogu sa prepaid-a odmah da prebacim u drugu mrezu, na sta sam dobio odgovor da ne moze vec da moram biti 2 meseca na prepaid. Koliko znam to nije tacno, bitno je da ukupno budem u mrezi 2 meseca.
  • Elem, onda sam pitao da jednostavno prekinemo prelazak na prepiad, i da sacekam da istrekne ugovor i onda vidim ili prelazak ili sta vec.
  • Tada je bila konsultacija sa kolegom i na kraju su odobrili 50%. Tako da, ko hoce da ostane na 50%, prelazak na prepaid je ne bas najbolja opcija. Bolje traziti prelazak u drugu mrezu, tad vec menjaju plocu.
Zakljucak: Cini mi se da zatezu sa popustima, ne samo oni, vec svi.

bolje odmah otkaži zahtev raskida i prelaz na yettel pripejd, jer bi u tom slučaju morao biti 60 dana na yettel pripejdu
Onda sam pitao da li taj broj mogu sa prepaid-a odmah da prebacim u drugu mrezu, na sta sam dobio odgovor da ne moze vec da moram biti 2 meseca na prepaid. Koliko znam to nije tacno, bitno je da ukupno budem u mrezi 2 meseca.
Po RATEL-om pravilniku je jasno da se gleda samo staž broja u mreži (nezavisno koji je tip, paket, na koga se vodi), a operateri su ranije svašta pokušavali da bi to izbegli, ali to im više ne prolazi. U praksi je nebrojeno puta pokazano da prenosi u takvim slučajevima (prelazak sa pospejda na pripejd, promena vlasnika tj. preregistracija i slično) uspevaju bez problema. I ovde su iznosili ljudi iskustva iz svih mreža, tako da je provereno. Neupućenost zaposlenih je velika, neki i dalje pominju tri meseca, što odavno ne važi.

Da, svakako sam bio upoznat sa tom cinjenicom da mogu i odmah da predjem u drugu mrežu, samo sam skontao da je onda bolje da samo ne petljam sa prepaidom uopšte već da sacekam da istekne ugovor i predjem i taman iskoristim ugovor do kraja. Svakako su na kraju pristali na 50%, sto je od starta bio moj uslov da ostanem. 2150 za Mobile M mi je prihvatljiva opcija i osim količine neta u romingu uporediva sa Neo Ultra u A1.
A za sledeći ugovor ćemo videti šta dalje.

Znaci ja ne mogu da verujem kakvim se trikovima sluze provajderi... Ovo uopste nisam znao.
Ako potpises ugovor (i dobijes 50% popust) 25. u mesecu, od 25.-31. u mesecu se tebi racuna kao prvi mesec. To znaci da se za dve godine u istom mesecu od 1. do 25. placa puna cena paketa. Ja prosto ne mogu da verujem, ako potpisem ugovor na 24 meseca i dobijem 50% popust ovakve cake nisam ocekivao.

Naime, potpisao sam ugovor 25.8.2023, ugovor mi istekao 25.8.2025. Sve vreme sam imao popust ali mi je za avgust ovde godine uredno dosao pun racun. Neverovatno. Uopste se ne radi o parama nego o bezobrazluku.

Mene mrzelo i oko toga da se ganjam sa njima samo sam hteo da odem, ali i za mob i za net su poslednji mesec racunali punu cenu proporcionalno broju dana. Mada i ja sam negde naivno raskinuo posle isteka misleci da tako treba, bolje je i lakse raskinuti u tom poslednjem mesecu malo pre isteka UO.

Znaci ja ne mogu da verujem kakvim se trikovima sluze provajderi... Ovo uopste nisam znao.
Ako potpises ugovor (i dobijes 50% popust) 25. u mesecu, od 25.-31. u mesecu se tebi racuna kao prvi mesec. To znaci da se za dve godine u istom mesecu od 1. do 25. placa puna cena paketa. Ja prosto ne mogu da verujem, ako potpisem ugovor na 24 meseca i dobijem 50% popust ovakve cake nisam ocekivao.

Naime, potpisao sam ugovor 25.8.2023, ugovor mi istekao 25.8.2025. Sve vreme sam imao popust ali mi je za avgust ovde godine uredno dosao pun racun. Neverovatno. Uopste se ne radi o parama nego o bezobrazluku.
takva je situacija u yettelu, u a1 je malo cistija, kada mi istekao ugovor 23.05.2024 podneo sam zahtev za prenos u yettel, istog dana su zvali iz a1 i zadrzali, presek mi je 9, u mesecu, do 10.6.2024 sam bio na mocnoj tarifi i normalno su sracunali sa popustom a vec od 10. sam presao na neo neo bez problema, za mts ne znam kako praktikuju

Heh, a što se nisi bunio kad su ti za ceo avgust 2023. uračunali popust, a ne samo za šest dana? 🙂

Ne kapiram. Proporcionalno sam platio, 6/31 i na to 50 posto popust

Nisi. Za ceo avgust 2023. ti je uračunat popust od 50%. Avgust 2023. ti je prvi obračunski period, a jul 2025. dvadeset i četvrti.

Sta nisam? Sad sam proverio, platio sam samo za tih par dana i to na 50posto

Heh, a što se nisi bunio kad su ti za ceo avgust 2023. uračunali popust, a ne samo za šest dana? 🙂
Ni ja ne kapiram, ako je potpisao ugovor 25.8.2023. kako moze da postoji bilo sta drugo osim tih 6 dana/prvi obracunski period?
Ispada da su mu dali 25 dana i pre nego sto je potpisao ugovor 😅 ili je tvoja definicija celog avgusta drugacija

Yettel ima tu kvarnu "začkoljica" da daje obračunski period, ne mesec(30 dana).
Kod njih je obračunski period fiksan od 1.do 1.
Ako potpišeš 28.08.ti bukvalno imaš popust samo tih 4 dana i oni ti na to računaju popust jer je to obračunski period.

Od 1 septembra trebalo je u novim Ugovornim Obavezana da piše obaveštenje o nameri da jednostrano izmeni uslove ugovora i pravu korisnika da raskine ugovornu onavezu bez penala.
Nesto oni kažu sazetak ugovora , ili ti neko obaveštenje, da korisnik jasno zna ako se menjaju uslovi (cena) ima prava da raskine UO odmah.
Zanima me neko ko je od 1 septembra potpisao novu ugovornu obavezu u Yetteu jer ima ta stavka u ugovoru??
Produzili su im rok sa 1 jula na 1 septembar, u Mts-u toga i dalje nema , ugovori su I dalje po starom bez obaveštenja.

Prilozi

• Screenshot_20250904_222750_Opera.jpg
    Screenshot_20250904_222750_Opera.jpg
    125.9 KB · Pregleda: 38
Poslednja izmena:
Radi, ja ga koristim.

Nazad
Vrh Dno