Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Da, navodno se sprema Zakon po kojem operateri kada menjaju cene vise necemo moci da raskinemo ugovore bez penala.. Ja ne znam ima li to igde u Evropi i cemu onda ugovori itd..? Nego pitanje : vratim broj iz A1 u Mts i koliko moram da budem u Mts na prepaid-u da bih imao pravo da se vratim opet u A1 (ima razlog zasto to radim).. 2 meseca ili..?
Moguće da se uvodi mogućnost da se cena poveća za vrednost godišnje inflacije. To je i ok po meni, ali po sadašnjim (nameštenim) podacima zavoda za statistiku, inflacija iznosi oko 5% godišnje. Verovatno će se uvesti usklađivanje cena paketa jednom godišnje, recimo nakon zvaničnog izveštaja ZZS, to je negde u prvoj polovini godine, ali to znači da bi paket od 2000din moga da poskupi na ~2100din, nikako ovakvi skokovi koje sada viđamo. Opet, ako odluče da promene paket ili značajnije dignu cenu, trebalo bi da ostane mogućnost raskida ugovora bez penala.

… upravo tako, to može biti kompromis - kraća UO, 6 ili 12meseci i najviše uskladjivnajexda prati inflaciju u godini… sve ostalo, navodi na loše planiranje ili namere…

Da li neko ima informaciju koliki je popust za prelazak iz MTS-a, i ako ima neki akviziter zamolio bih da se javi.

Danas mi je stigao SMS da li je još neko od vas dobio i šta mogu očekivati?
"
Vasa ugovorna obaveza za broj 064244...... istice 6.10.2025. i predlazemo Vam da je obnovite na Neo Ultra tarifu.
Sve sto je potrebno je da posetite najblize A1 prodajno mesto.
Pomoci cemo Vam oko izbora tarife, telefona i odgovoriti na sva dodatna pitanja.
Vas A1"
Do sad sam koristio Neo neo za oko 1350 din.

Poslednja izmena:
"
Vasa ugovorna obaveza za broj 064244...... istice 6.10.2025. i predlazemo Vam da je obnovite na Neo Ultra tarifu.
Pomoci cemo Vam oko izbora tarife, telefona i odgovoriti na sva dodatna pitanja.
Vas A1"
Podnesi zahtev za prelazak u mts i kad te budu zvali trazi 12 meseci free i 12 meseci 50 posto popusta. Sa time da ces morati jedan mesec da platis neo neo po punoj ceni sto je negde oko 4500

Placa mozda punu cenu jedino ako mu je poceo novi obracunski period. Ako nije,onda je racun isti kao i prethodna 23 meseca. P.S. postoji i sansa da ga ne pozovu.

Placa mozda punu cenu jedino ako mu je poceo novi obracunski period. Ako nije,onda je racun isti kao i prethodna 23 meseca. P.S. postoji i sansa da ga ne pozovu.
Mala je sansa da ga ne pozovu. Ali svakako u mtsu moze da uzme neku tarifu sa 50 posto popusta. Ili ovo ako nude 15 meseci po dinar. I to nije lose. Win win sta god da dobije.
Inace za puno plaćanje mora jer tek nakon isteka novog obracunskog perioda mozes podneti zahtev za prenos. Tako da jedino ako prenese broj nece plaćati 4500

To je jajarenje, ja tako moram da platim punu cenu iako nije istkao ugovor za poslednjih mesec dana jer je produžetak ugovora bio par dana pre obračunskog perioda... Samo zbog toga prebacujem broj bez obzira na ponudu, ovako mi izlazi 2 meseca puna cena

Ne razumem stvarno, jel ugovor 23 ili 24 meseca?! I ako nije istekao kakva puna cena

Imao sam neo 23 za 1800 pa su ga digli na 2000 jer ISTA CENA TOKOM CELE UO!!!11 sad će da bude 2meseca 3300 wtf

Moguće da se uvodi mogućnost da se cena poveća za vrednost godišnje inflacije. To je i ok po meni, ali po sadašnjim (nameštenim) podacima zavoda za statistiku, inflacija iznosi oko 5% godišnje. Verovatno će se uvesti usklađivanje cena paketa jednom godišnje, recimo nakon zvaničnog izveštaja ZZS, to je negde u prvoj polovini godine, ali to znači da bi paket od 2000din moga da poskupi na ~2100din, nikako ovakvi skokovi koje sada viđamo. Opet, ako odluče da promene paket ili značajnije dignu cenu, trebalo bi da ostane mogućnost raskida ugovora bez penala.

Onda da uvedu promenu koja u obzir uzima i promenu plata. U statistici I taj podatak postoji.

Poenta je da mi nemamo regulatora koji će da ih lupi po ušima da im nikad ne padne na pamet da se tako igraju i kreativno tumače zakone... Svi operateri ... Možeš da se žališ samo upravi vodovoda...

Istice mi ugovor krajem meseca hteo bi da uzmem i telefon da li bi dali neki popust na paket

Evo moje iskustvo - od danas. Bio sam Neo Neo, uzeo Neo Super.
Juce oko podneva je iniciran prenos, posle pola sata me zove devojka sa 0601238 i nudi istu ponudu koju sam imao za prelazak u MTS odnosno 12x1 i 12x50% s tim sto nudi i 24x40% ukoliko hocu telefon, plus, naravno EKO popust.
Odbio sam, zove jutros oko 9h opet, ponuda bez uredjaja ista ali sa uredjajem (jer sam joj juce pomenuo da bih mozda uzeo i telefon) ide na 24x50%, odbih i to.
Zove treci put danas oko 16h (jer nakon toga bi mozda bilo kasno) i nudi 6x1 i 18x70% sto sam i prihvatio, ugovor odmah obnovljen, poslat link za preuzimanje istog :D
moguce je, probaj pa javi

… zaista, neobično galantno! A1 se prilično komforno ugurava na tržište, te potencijalno pravi veći problem MTSu u odnosu na prethodnog, jakog konkurenta… interesantan će biti i izveštaj Ratela za treći kvartal 2025….

Управо ме звао овај број +381601212 и договорили смо нео супер тарифу 50х24 месеца, што је мени одлично феноменално, то ми изађе 1500 динара месечно, број преносим из мтса код њих сада ћемо да видимо како ће и да ли ће МТС реаговати и са којом понудом

Podneo zahtev za prelazak u Mts sa pripejda (mega plan) , dobio onu poruku prvih 20 meseca 70% popusta a 4 meseca puna cena.
Ono što me zanima jel nekoga zvali za još bolju ponudu nego iz poruke?

Prilozi

• Screenshot_20250902_191900_Messages.jpg
    Screenshot_20250902_191900_Messages.jpg
    179.8 KB · Pregleda: 100
najvece do sada!
Verovatno je igrao ulogu konstantno veliki iznos računa kao što sam napisao par postova nazad. Od jutros joj je zvonio telefon ukupno 6 puta od A1, ona svaki put lupala neke ponude gde sam se i ja krstio. Oko 15h je bilo bukvalno: "imamo sat vremena da vas zadržimo u mreži prenos će biti odobren posle 16h".
Ne znam koji je telefon izabrala, rekla je videćeš. Potajno se nadam jer mi ide rodjendan da je telefon za mene. 😉

Edit:
Samo tražite prenos u MTS, bukvalno su je pitali šta su vam ponudili. Znaju oni za sve ponude koje su kod konkurencije.

Poslednja izmena:
Samo da javim, otac juče podneo zahtev u mts za prenos broja, na omoriku S (15m za 1 din a 9m puna cena), i odmah juče ga zvali iz A1, medjutim nije se javio. Malopre oko 9h zvali ponovo, ponudili mu 1 godinu besplatno, i drugu na 50% (neo 30 ili neo super). On uzeo neo super zbog 6gb u romingu koji mu dobro dodju zbog prirode posla koji obavlja.

Ja ne bih ostao u A1 iz dva razloga, a to je ograničen hotspot na 50GB iako je paket Neo ultra, i pod dva internet na multisim usluzi koji je takođe ograničen na 2GB. Inače sam zadovoljan brzinom i cenom, prešao iz mts-a još 2019te. Ali sada u mts-u se više isplati i dobija sa soko max tarifom na 50% nego u A1 na Neo ultra sa 50% .

"
Vas A1"
Dobio isto imam Neo 23 stara tarifa ali idem na osnovnu nižu, probao on line ali nije hteo sistem da prihvati pa ću do poslovnice

Dobio isto imam Neo 23 stara tarifa ali idem na osnovnu nižu, probao on line ali nije hteo sistem da prihvati pa ću do poslovnice
Otac je isto bio na neo 23, ali dok nije podneo zahtev u mts-u, nudili su mu samo neo 30 za 2000 umesto za 2400 kolika je redovna cena.

Kako najefikasnije do nezvaničnih popusta prilikom prelaska iz yettel-a u a1?

Javi šta ti ponudili....mada verujem da je to popust od 100-200din na mesecni racun....
Za sad ništa jer nisam u Bgd, kad se vratim idem do poslovnice, poslao mejl za drugi broj, ali ni pisma ni razglednice, istina zvali tri puta, ali pošto sam u romingu blokirao sam broj do povratka, ako ne može niža tarifa, odoh u Yettel ionako imam njihov tv i internet

Nazad
Vrh Dno