Šta je novo?

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Znam za brend kao brend, vec godinama najprodavaniji u nekoliko kategorija bele tehnike.

kakvi god da su, porucio sam je pre par sati. vagao, vagao, i na kraju sam isao na duzinu garancije i na tu premium foru iz njihove grupacije.
Da je Bosch nemacke proizvodnje, ili makar poljske, mozda bih se odlucio za njih, ili da su bar imali pet godina garancije. Ovako da rizikujem nisam hteo, mada verujem da ne bi trebalo da zeza. Ali opet, serija 2 poljske proizvodnje kosta isto kao serija 4 turske proizvodnje, nesto mi tu nije stimalo.

elem, videcemo kako radi Haier.
Bosch ce cekati sledecu selidbu :D

porucio sam 45cm. sa dosadasnjom 45cm se desavalo da nekad ukljucujemo na dva dana, par puta cak i tri, tako da bi mi 60cm verovatno zvrljila prazna ili radila na pola. 60cm su i Bosch i Candy bile povoljnije nego Haier ali su mi realno nepotrebne.
da se javim, stigla Haier XF1C3TB1FX pre neki dan, montirana, super radi. odmah registrovana za 7 godina garancije komplet i 15 na moto
37 ili 38 programa i ludila, lepo pere, samo sto sam se zeznuo sto sam uzeo 45cm :D

nisam racunao da treca polica za escajg uzima prostora, nesto sam bio ubedjen da su te masine iznutra dublje, odnosno da imaju tanje zidove pa da ce sve stati.
tako da zbog toga sad moram da dignem gornju policu jer dole ne moga stanu veliki tanjiri a, mada su nasi veliki tanjiri dosta veci od klasicnih, a zbog toga sto je gornja polica podignuta, onda gore ne mogu da stanu one klasicne Ikeine Pokal case od tri i po deci.

tako da ili moram da skinem tu trecu fioku za escajg ili da menjam case i tanjire.

ili cu jednostavno da je prodam i da porucim 60cm da ne bih morao da igram tetris sa slaganjem kad vec imam mesta za veliku masinu.

Možete li mi preporuciti neku mašinu da nije preskupa i da valja. Treba mi od 60cm. Nikad u životu nismo imali sudomasinu, ne znam ni šta bi gledao od karakteristika osim veličine.

da se javim, stigla Haier XF1C3TB1FX pre neki dan, montirana, super radi. odmah registrovana za 7 godina garancije komplet i 15 na moto
37 ili 38 programa i ludila, lepo pere, samo sto sam se zeznuo sto sam uzeo 45cm :D

nisam racunao da treca polica za escajg uzima prostora, nesto sam bio ubedjen da su te masine iznutra dublje, odnosno da imaju tanje zidove pa da ce sve stati.
tako da zbog toga sad moram da dignem gornju policu jer dole ne moga stanu veliki tanjiri a, mada su nasi veliki tanjiri dosta veci od klasicnih, a zbog toga sto je gornja polica podignuta, onda gore ne mogu da stanu one klasicne Ikeine Pokal case od tri i po deci.

tako da ili moram da skinem tu trecu fioku za escajg ili da menjam case i tanjire.

ili cu jednostavno da je prodam i da porucim 60cm da ne bih morao da igram tetris sa slaganjem kad vec imam mesta za veliku masinu.
45 se uzima samo ako nema mesta ili ako je malo ukućana. Imam i ja taj problem na beko mašini i zato retko koristim velike (najveće) tanjire. Praktično samo dva mogu da smestim u donju korpu bez podizanja srednje.

Najlakše dokupiti set velikih koji staju. Stare velike povremeno koristiš, a sigurno staju na poslednje pozicije.

Uradio sam premeravanje, do duse tanjiri su 26.5cm, dole levo od tanjira do prskalice iznad ostaje 1.5cm, dok desno (sklopive zice, za serpe recimo) ostaje 0.5cm. Pritom gore staje casa visine 25.5cm (pola litre) i ostaje jos 2.5cm do fioke sa escajgom (mereno od najvise tacke case). To je prilikom najnize pozicije srednje police. Naravno, ima tu jos kombinacija, u srednjoj korpi postoji dublji odeljak, gde casa "leze" pod vecim nagibom, ali i tu staje bez da dodiruje fioku/policu/korpu/posluzavnik, kako god ko zove vec :)

Masina je EEG48300L

45 se uzima samo ako nema mesta ili ako je malo ukućana. Imam i ja taj problem na beko mašini i zato retko koristim velike (najveće) tanjire. Praktično samo dva mogu da smestim u donju korpu bez podizanja srednje.
znam, ali imao sam 45cm godinama bez trece korpe pa sam kontao da ce ova raditi posao.

elem, prosledio sam tu 45-icu sestri, sad sam sebi porucio ovu: https://www.haier-europe.com/sr_RS_latin/sudomasine/32002562/xf-6a0m4pda/

da se manje nervram :D

Odmah na top model 😀

Red je da neko razbije led i sa njihovim sudo mašinama

Odmah na top model 😀

Red je da neko razbije led i sa njihovim sudo mašinama
nije baš odmah, evo koristim seriju 5 45-icu desetak dana 🤣

ok je mašina sasvim, lepo radi, lepo pere, zanimljiva sa svim opcijama, tako da nisam video zašto ne bih uzeo i njihovu najjaču seriju.

led lampice, ludila od onih prskalica dole, treca fioka za escajg ima posebne prskalice samo za tu policu, ventilator za sušenje, auto otvaranje vrata jtd.

1756819538938.png

nisam video ni jednu prednost za Bosch seriju 8 recimo, osim sto Bosch ima zeolith, sve ostalo deluje bolje na Haieru.

osim te "Made in Germany" značke.

Vrh Dno