Šta je novo?

Koji VPN kupiti?

Proton (y)

Proton is not part of the Five, Nine, or Fourteen Eyes alliances because it is based in Switzerland, a country not part of any of these intelligence-sharing agreements. This Swiss domicile helps protect user privacy by keeping Proton outside the jurisdictions of the alliance members, which could otherwise request data logs from companies within their territories.

I ja isto gledam 😄
Mozda ne gledamo iz iste zemlje? 🤔

Nije mi jasno, evo slika 😁

001.png

Sa koje ti adrese gledaš, prvo je bio uključen njihov VPN, a i sa isključenim prikazuje iste cene 😃

https://proton.me/mail/pricing
https://proton.me/pricing

PIše 12 months for only €119.88, a kod tebe je niža cena ako se zakupi 24 meseca, što meni ni ne nudi, a nakon toga je ista koja piše i na slici iznad 😃 Znam sigurno da je za prvi ugovor uvek jeftinije, a posle prebace na regularna sniženja 😃

Svakako mislim da je jedan od boljih servisa, bar iz ovog komercijalnog dela ili bar meni tako deluje 😃

Vidim, kad se ide na taj link, jeste ta cna, ali je i dalje nejasno kako je razlika pošto je unlimited generalni plan i trebao bi da bude iste cene nezavisno na koju njihovu uslugu, web adresu, se ide 😃

Svakako dobro je znati taj deo 😃

Nisam čitao detalje, tj ima li ikakve razlike izmedju dva ultimate-a.

• Like
Reagovanja: iOS
Pogledao na one "i" pored svakog servisa na tvom linku i izgleda ma prvi pogled da nema za nabrojane 😃 Jedino ne vidim Wallet, Authenticator, ali je on inače besplatan, recimo, na tvom linku 😃 Svakako ne nude dvogodišnju pretplatu. Ko ima živaca da ide skroz u detalje, može da poredi, ali ne vidim nešto krucijalno kao razliku 😃 Možda su se i švajcarci nešto preračunali 😁

https://protonvpn.com/pricing#compare-plans

Pa da, sigurno je razlika što na VPN sajtu ima ponuda za 2 godine. Kad se na istom sajtu prebaci na godinu dana, onda je isto 10e mesečno.

• Like
Reagovanja: iOS
5e mesecno?

Kako god da je definisana cena, gde si to video?
Ja na njihovom sajtu vidim unlimited za 8e mesecno.
Evo baš ovde :)

1756762419346.png
1756762479281.png
Mada... nisam uzeo u obzir da sam jako dugo na Protonu (Januar 2021), i da sam verovatno uzeo taj paket kada je bio na nekoj promociji.
I samo da se ispravim, nije 10 uporednih konekcija, već High-speed.

Taj paket si jedino mogao da uloviš na nekoj debeloj promociji 😃, što je najbolje. To nije cena za većinu korisnika.

Evo baš ovde :)

Pogledajte prilog 503986
Pogledajte prilog 503988
Mada... nisam uzeo u obzir da sam jako dugo na Protonu (Januar 2021), i da sam verovatno uzeo taj paket kada je bio na nekoj promociji.
I samo da se ispravim, nije 10 uporednih konekcija, već High-speed.
Ahh, pa ili ti je cena od tada ostala ista ili su ti ponudili manju za renewal kao starijeg korisnika.

Sto se situacije sa plati market/io tice, cesto su to neki deljeni paketi, usluge, sta god, ali ne znam kakva ovde moze da bude varijanta s obzirom da je VPN app u pitanju.

Proton je vremenom napravio priličan haos sa pretplatama. Unlimited, Family, Visionary, pa još posebno može da se kupi VPN, Pass, SimpleLogin...

Ranije su postojali dvogodišnji planovi, sada valjda više ne.

Mene npr. Proton Unlimited košta 7,99 USD na dve godine.

Što se tiče samog VPN, moji utisci su pozitivni. Još uvek nema split tunneling za MacOS i iOS, kome je važno.

Da li je ProtonVPN u rangu Nord VPN, Surfshark.... kada je u pitanju Netflix, HBO Max, Hulu....

Iskreno ih ne bih poredio po pitanju privatnosti, bazične, da se ogradim. Za nabrojane servise radi najnormalnije, u ovm Unlimited paketu. Pogledaj uporedni cenovnik iz linkova i označeno je za te servise. takodje za Hulu ne mogu da lični tvrdim.

Oni su vise za privatnost nego za streaming projektovani.
Imao sam ih davno na dve godine i bas zbog streaminga presao na komercijalne VPN.(Nord, Express itd)
Koristim njivov mail servis samo(free).
Kolko bese uporednih konekcija dozvoljava, to bi se isplatilo da se deli?

Je li ima neko ograničenje što se tiče Surfshark vpn providera u pogledu aktivnih konekcija ili ukupnog broja logovanih klijenata?

Pa oni kažu da je neograničeno. Delio sam na dosta uređaja, još se nije zalio.

Proton (y)

Proton is not part of the Five, Nine, or Fourteen Eyes alliances because it is based in Switzerland, a country not part of any of these intelligence-sharing agreements. This Swiss domicile helps protect user privacy by keeping Proton outside the jurisdictions of the alliance members, which could otherwise request data logs from companies within their territories.
Ocigledno nisi video novi zakon na pomolu u Switz.

Solidan je proton, testirao sam ga mesec dana na premium ali i dalje mi je Mullvad bolji po svemu.

Na popustu je ProtonVPN(60%) - 12 meseci po $3.99 = $47.88

Jel ovi VPNovi koje pominjete imaju neki limit protoka, i koji?
I koji od njih moze na ruter da se instalira/podesi?

VPN odavno nema limit protoka, 2025 je...
Podesavanja uglavnom zavise od rutera, vecina vecih igraca imaju podrsku za rutere

Meni jos funkcionise NordVPN sa onom bezobraznom cenom od 20e.

Ovaj, bilo je u novinama
Proton, a Swiss privacy-focused email and VPN provider, is relocating infrastructure to Germany and Norway amid proposed Swiss surveillance laws mandating user data collection. This move freezes Swiss investments to preserve end-to-end encryption. It underscores tensions between privacy tech and regulatory pressures worldwide.

Pisao je i Proton o tome, već prebacuju Lumo, njihov AI
Because of legal uncertainty around Swiss government proposals(new window) to introduce mass surveillance — proposals that have been outlawed in the EU — Proton is moving most of its physical infrastructure out of Switzerland. Lumo will be the first product to move.

Nazad
Vrh Dno