Šta je novo?

Preporučite nam inverter za dečiju sobu (stiže nam bebica)

Šta da radi sa 15 kvadrata vune, ako se bude selio? Pa to je stvarno nerešiv problem... Neka je urola i ostavi pored kontejnera za djubre, ako ne nađe ništa pametnije. Ta vuna će se isplatiti tokom jednog meseca prave zime, posle toga može i da je baci, a da i dalje bude u novčanom plusu.
Pozdrav

Da ne ulazim bezveze u razloge za ovakvo nerazumno ponasanje stanodavca, ali moze tu da bude sve i svasta u vezi pravnog statusa tog objekta gde @mikibc stanuje. Mozda nije 1/1 vlasnistvo, mozda nije ni stanodavcev, mozda ima 5 vlasnika koji se spore, mozda ima neki sudski spor i zabranu bilo kakvih prepravki itd itd. I mozda sve ovo nije bilo prisutno, mislim na zabranu ulaganja u objekat, do pre recimo godinu dana, kada se nesto neplanirano pokrenulo za trenutnog stanodavca itd itd ... Stvarno je covek u nezavidnoj situaciji, prvo sto mi kao najlogicnije pada na pamet je preseljenje u drugi normalniji prostor, ali i to ne moze zbog razloga koje je naveo. Drugo resenje je privremno preseljenje do proleca kod roditelja, ako je to takodje moguce. Trece resenje je kupovina najjaceg moguceg klima uredjaja, koji kasnije moze da ponese sa sobom + da ostavi i termo pec za ispomoc. Ne znam stvarno sta bi drugo da predlozim .. A moj je savet da se sto pre proveri trenutno stanje te kuce u katastru, ako nista drugo - da se zna sta mozda jos moze pored svih ovih muka da se izrodi. @mikibc , neka ti je sa srecom, da je bebac ziv i zdrav kada dodje na svet !

PS-dopuna .. @mikibc .. detaljno sam procitao svaki tvoj post u ovoj temi. Ne shvati me pogresno ovo sto cu da ti napisem. U jednom trenutku imam utisak da stvarno stanodavac ne daje da se vuna narola na tavanu, na drugom mestu takodje pises i da ne bi to radio zato sto ti se ne ulaze u tudji objekat. Ja mogu samo da ti predlozim (ako je to moguce zbog stanodavca) da ne zalis apsolutno nikakav novac i malo muke, sto ces postaviti ipak izolaciju gore, kakvu god. Tj da u ovom trenutku za ovu akciju ne razmisljas kao ulaganje u tudji prostor. Razmisljaj sa suprugom da ulazes u kakav takav komfor za prinovu i da je taj prostor gde cete prezimiti, prostor tvog bebca, a ne stanodavcev

Daa, ali ova vuna je doslovce "ćebe" kojim će pokriti svoj dio ploče... Nije ni rekostrunkcija, ni prepravka, ni ulaganje, naprosto vrlo lagan predmet koji je stavio na ploču.
Pazi ako TA od 6 kW ne može ugrijati tako malen prostor, očigledno je da sva toplote ode uvis i dalje u atmoferu, bez gotovo ikakve zadrške.
Ovo sve okolo pipkanje neće ni blizu dati učinka, kao da poljepi po plafonu stiropor (idealno), ili pokrije ploču (neoptimalno ali najlakše rješenje).

Bez da se izoluje bar plafon (ploča sa tavanske strane), u taj prostor samo peć na drva. Klima će da vrti taj hladan vazduh, nije to to

Nazad
Vrh Dno