Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Drugar mi rekao da mu je crkao adapter za laki jedno 5-6x i kaze da su bas losi. Ostalima?:)

Koliki vam je stvarni protok? Konkretno koristim na optici njihov najjaci paket sa protokom DL do 4,5Gb/s i UL do 1GB/s i ovo mi je rezultat na 5G wifi mrezi sa njihovim tplink novim routerom. Uvalili su mi wifi5 umesto wifi6 router, kazu nemaju uopste...
1000056191.jpg
Na mts-u mi je rezultat bio 400/400

TP Link ruter? Da li imaš pravu optiku ili "hibrid"?

Daju sada ovaj model, tp link XC220-G3v i za hibridnu optiku i za pravu optiku, jer ima pozadi 4 lan izlaza, a wan mu je optika. Ko uzme hibrid optiku, jedan lan port stave u wan mod, a ko uzme optiku ide kabal direktno u ruter.Screenshot_20250901_081820_Samsung Internet.jpg

Koliki vam je stvarni protok? Konkretno koristim na optici njihov najjaci paket sa protokom DL do 4,5Gb/s i UL do 1GB/s i ovo mi je rezultat na 5G wifi mrezi sa njihovim tplink novim routerom. Uvalili su mi wifi5 umesto wifi6 router, kazu nemaju uopste...
Pogledajte prilog 503863
Na mts-u mi je rezultat bio 400/400
Pretpostavljam da ti je samo wifi problem, da si na kablu u punoj brzini? sto se tice wifi ono sto je bitnije od rutera je tvoje okruzenje, ako si na istom ili slicnom kanalu kao neki komsilja koji ako ima neki jaci ruter onda dzaba i bolji ruter, skini na windows storu WIFI Analyzer (ili neku alternativu) promeni na 2.4 ili 5 ghz i videces sve okolne mreze i koliko su jake za kanal izaberi neki sto dalji od najjaceg komsije, i to ce ti znatno popraviti vezu. U tom slucaju nemoj ostaviti auotmatic kanal vec neki konretni najslobodniji. Vidis kod mene na slici ja sam za 2.4 pobegao na 13 kanal i tu vladam situacijom nad komsilukom, ovaj zeleni mora da pobegne posto sam jaci. za 5GHZ sam imao samo jednog koji se palio svremena na vreme i bas u to vreme mi skrnavio wifi isto posle promene nemam vise problema.

1756716017930.png

Taj ruter prema specifikaciji nema podršku za DFS kanale odnosno može da radi samo na kanalu 36 i 52 (na 5GHz sa 80MHz širokim kanalom). Predpostavljam da je većina wifi mreža kod tebe u komšiluku na istom kanalu pa radi loše.

Ja bi kupio Cudy WR3000 za 3500din u prodavnici, povezao i ugasio Orionov wifi.

Dobio sam i ja isti takav, kod mene nema mnogo zasićenja kanala sa wifi 5ghz i ide do 670mbps. Verovatno je to glavni razlog ili uređaj, odnosno čip ne podržava veće wifi brzine u praksi na wifi 5ghz, jer jedan telefon mi izvlači 300mbps, drugi 670mbps, laptop 340mbps...

Koliki vam je stvarni protok? Konkretno koristim na optici njihov najjaci paket sa protokom DL do 4,5Gb/s i UL do 1GB/s i ovo mi je rezultat na 5G wifi mrezi
Pogledajte prilog 503863
Pa dzaba ti sto placas najskuplji paket kad nisi podesio. Ja imam najjeftiniji paket 200/20 i ovo mi je najmanja brzina na wifi u celom stanu:

Prilozi

• Screenshot_20250901_174104.jpg
    Screenshot_20250901_174104.jpg
    58.9 KB · Pregleda: 102
Wifi, ona hibrida optika, ili kako se vec zove.

Prilozi

• Screenshot_20250901_180419_Speedtest.jpg
    Screenshot_20250901_180419_Speedtest.jpg
    106.1 KB · Pregleda: 77
Ja sam na 2.5/0.75 paketu, i ovo je na telefonu tik pored rutera, a na kompu s 1gbps LANom je 950/950.

Prilozi

• Screenshot_20250901-180254.png
    Screenshot_20250901-180254.png
    113.7 KB · Pregleda: 74
Ne znam jel bilo do sada, ali da li je iko uspeo da izvuce vise od 1gbit na optici na bilo koji nacin? Neki dual wan da se povuce sa dva porta pa merguje ili tako nesto ili spoof ONT ili tako nesto? Nije da mi je neophodno, ali sto da ne :D

Ne znam jel bilo do sada, ali da li je iko uspeo da izvuce vise od 1gbit na optici na bilo koji nacin? Neki dual wan da se povuce sa dva porta pa merguje ili tako nesto ili spoof ONT ili tako nesto? Nije da mi je neophodno, ali sto da ne :D
dual wan sem load balancinga ne moze da se ubrza, ono sto mislis je

Link Aggregation (LACP - 802.3ad)​

bilo je vise price o tome, ali ono sto je bitno da pored rutera koji to podrzava (nek neko proba ako ga ima) mora i na strani provajdera da to bude ukljuceno sto sumnjam da jeste jer se ne bi Orionu to isplatilo vec bi vas uputio na biznis paket mada s obzirom da je to orion ko zna mozda je ukljuceno a i da ne znaju.

Da li je moguce koristio HBO max na aplikaciji boxa kod onih koji imaju vec ukljucen HBO u paketu i kako se logujes sa kojom lozinkom i username?

OVo i mene zanima, SBB ugovor mi je istekao pa razmisljam da predjem na Orion. Koliko mogu da izvucem popust trenutno, zna li se?

OVo i mene zanima, SBB ugovor mi je istekao pa razmisljam da predjem na Orion. Koliko mogu da izvucem popust trenutno, zna li se?
Ja sam preko akvizitera dobio 4m gratis pa 20 meseci 50% off, s tim da mi je receno da je ova akcija 4m gratis trajala do 1.9...ja presao sa SBB.

Drugar mi rekao da mu je crkao adapter za laki jedno 5-6x i kaze da su bas losi. Ostalima?:)
Jedan laki box sam razduzio po isteku prvog ugovora, drugi je i dalje tu (3.5 god). Sve je i dalje fabricki i ispravno. Jedino sto im onaj BT daljinac zdere baterije, ali radi HDMI-CEC pa ga kontrolisem daljincem od TV.

Raspitao sam se, kod mene u zgradi izgleda nema optika i varijanta je samo WiFi6, to mi se nesto bas i ne svidja. Antena na vrh zgrade i onda utp do stana? Jel ima neko to?

Raspitao sam se, kod mene u zgradi izgleda nema optika i varijanta je samo WiFi6, to mi se nesto bas i ne svidja. Antena na vrh zgrade i onda utp do stana? Jel ima neko to?
imas na svakoj 10 strani unazd utiske i rec o toj "wifi optici" pa malo prelistaj

Plus saglasnost stanara za postavljanje antene na zgradu (meni tražili, zato sam odustao od Oriona. Grad Bor je u pitanju)

Jel mogu daljinac da uparim sa mibox i koja konbinacija dugmadi na daljincu.Nikako neće da se upari sa box-om 🥲1000015432.jpg

Jesi li siguran da je taj daljinac bluetooth, pored IR negde videh da uz njega ima usb dongle znaci da moze sa tim dodatkom da se poveze wifi 2.4g

🤣😂🤣😂 pa ako postoji neka 4 veza ( sem IR , bluetooth i wifi2.4g ( usb dodatak nemam ) ) onda ne vidim kako je taj Laki daljinac povezan i reaguje samo kad se usmeri ka Laki boxu M6CW4K koji vise nema svoj fw ( takodje radio i kad je bio na stock rom-u ) nego je sada Slimbox , zbog tebe sada ko m..... usmerih daljinac na kameru od telefona da proverim 😁😉🤣😂🤣😂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno