Šta je novo?

Tesla TV

Problem sa 43E635SUS. USB portovi nakon 9 meseci korišćenja prestali da rade, tražio ažuriranje sistema, nema te opcije? Probao i više USB uređaja... još neki način kako da probam da rešim? :)
Odradio i fabrički reset isto ništa...

Poslednja izmena:
Problem sa 43E635SUS. USB portovi nakon 9 meseci korišćenja prestali da rade, tražio ažuriranje sistema, nema te opcije? Probao i više USB uređaja... još neki način kako da probam da rešim? :)
Odradio i fabrički reset isto ništa...
Meni to smrdi na problem sa plocom.Ako ne radi factory reset onda najbolje resenje da odneses u servis.Posto kazes 9 meseci pa racunam da imas garanciju.

PS:Azuriranje sistema mislim da ne nudi nista i da je OS takav kakav je.Pricam to jer imam isti tv kao i ti.I stariji je Android tv.A pada mi na pamet jos jedna stvar.Koji ti je file sistem usb flash?Probaj da formatiras flash usb u nekom drugom file sistemu.Lagao bi sad ali znam da mi neke fleske ne cita jer nije u file sistemu koji on podrzava.

Poslednja izmena:
I kod mene zna da zatrokira usb, nekad ga vidi nekad ne, usb hub isto
Malo su ti usb portovi losi ili vec

Meni to smrdi na problem sa plocom.Ako ne radi factory reset onda najbolje resenje da odneses u servis.Posto kazes 9 meseci pa racunam da imas garanciju.

PS:Azuriranje sistema mislim da ne nudi nista i da je OS takav kakav je.Pricam to jer imam isti tv kao i ti.I stariji je Android tv.A pada mi na pamet jos jedna stvar.Koji ti je file sistem usb flash?Probaj da formatiras flash usb u nekom drugom file sistemu.Lagao bi sad ali znam da mi neke fleske ne cita jer nije u file sistemu koji on podrzava.
Probao sam i vise formata USBa i nista, ujedno ni LED trake koje sam stavljao da svetle iza TVa ne rade... nego je problem sto je tv iz gigatrona, a tamo koliko vidim stalno odbijaju reklamacije pa ne znam jel se i isplati nositi da ne trosim vreme za dzabe... Imam garanciju 5 godina, da je ova produzena (poslednje 2 ili 3 godine) verujem da bi bilo lakse jer nije Gigatron u pitanju... Ali da, nema svakako azuriranja sistema jer radi na androidu 11.

Pre neki dan mi je crkla stara Tesla 42Q310 , dobro je radio ovih 5 godina. Merkam ovaj noviji Tesla 43E655BUS , ima ga na akcijama do kraja avgusta
za neki 25-26000 din sa 5 godina garancije. Posebno mi odgovaraju i nogice zbog namestaja na koji se stavlja. TV mi uglavnom treba za 95% gledanja kablovske televizije supernova.
Ima li neko iskustvo sa ovim modelom , vidim da je VA panel sto mi ne odgovara , ali takva je ponuda.

Da li je neko probao neki jeftiniji bluetooth gamepad na Tesla TV-u, uzeo bih nesto za neke slabije igice za decu.

Probao sam i vise formata USBa i nista, ujedno ni LED trake koje sam stavljao da svetle iza TVa ne rade... nego je problem sto je tv iz gigatrona, a tamo koliko vidim stalno odbijaju reklamacije pa ne znam jel se i isplati nositi da ne trosim vreme za dzabe... Imam garanciju 5 godina, da je ova produzena (poslednje 2 ili 3 godine) verujem da bi bilo lakse jer nije Gigatron u pitanju... Ali da, nema svakako azuriranja sistema jer radi na androidu 11.

A onda ne rade 100%.Ja reko da mozda nije pogresan format.Pa odnesi TV u servis Tesle.Oni moraju da ga prime ako postoji garancija.Ja sam imao problema sa nekom krs firmom iz BG koja me je vozala za fixni telefon.I ja sam kontaktirao direkt servis i posle sam se cuo sa serviserom.I on je na kraju poslao toj krs firmi papir da telefon nikako ne moze da se popravi.I vratili su mi kes iako su na pocetku odbijali da mi vrate pare.Ovo ti pricam iz razloga sto ti radnja ne moze nista.Ako servis Tesle kaze da ne radi moraju ili da ti zamene maticnu plocu ili da ti daju kes.Trece nema.

Pre neki dan mi je crkla stara Tesla 42Q310 , dobro je radio ovih 5 godina. Merkam ovaj noviji Tesla 43E655BUS , ima ga na akcijama do kraja avgusta
za neki 25-26000 din sa 5 godina garancije. Posebno mi odgovaraju i nogice zbog namestaja na koji se stavlja. TV mi uglavnom treba za 95% gledanja kablovske televizije supernova.
Ima li neko iskustvo sa ovim modelom , vidim da je VA panel sto mi ne odgovara , ali takva je ponuda.

Ja ga imam.Pa onako.Da kazem sad fantastican je - nije.Ima mana koje su najvise na racuna OS-a.A to je da iako tv pokrece dosta dobar hardver Android ne klizi bas uvek.Ume da uspori Android i daljinac nekad zabode.Ja to resim tako sto izvadim baterije pa vratim nazad.Onda update TV-a nema nikakvog.Tako da je softver stariji.Slika je da kazem ok.Nije vauu ali po meni korektna.Zvucnici su isto korektni.Sve u svemu posto je to jedan od retkih 4K TV-a u ovom cenovnom rangu sa tom dijagonalom utisak je generalno dobar.I taj OS nije tako los ali opet kazem nije sjajan.Ako ga uporedim sa VOX-om i njegovim Google OS meni je VOX bolji iako je tv jeftiniji i pokrece ga slabiji hardver.

E sad Tesla ima originalni Android.Tako da bi trebalo da bude isto u odnosu na VOX.Alii ako uporedim VOX vs Tesla VOX ima bolji OS.Sa druge strane ne bi da uporedjujem dalje sliku i zvucnik jer nisu televizori iz iste klase i iste dijagonale.Na youtube imas review tog modela.Sve u svemu utisak je pozitivan.Ali mogli su malo bolje da optimizuju Android.I trebali su da ubace neki sveziji update.I daljinac i to sto nekad zabode mi se isto ne svidja.To na VOX-u nema.Steta jer je daljinac na Tesli bolji u smislu rasporeda dugmica.

A onda ne rade 100%.Ja reko da mozda nije pogresan format.Pa odnesi TV u servis Tesle.Oni moraju da ga prime ako postoji garancija.Ja sam imao problema sa nekom krs firmom iz BG koja me je vozala za fixni telefon.I ja sam kontaktirao direkt servis i posle sam se cuo sa serviserom.I on je na kraju poslao toj krs firmi papir da telefon nikako ne moze da se popravi.I vratili su mi kes iako su na pocetku odbijali da mi vrate pare.Ovo ti pricam iz razloga sto ti radnja ne moze nista.Ako servis Tesle kaze da ne radi moraju ili da ti zamene maticnu plocu ili da ti daju kes.Trece nema.
Slao sam i njihovoj podršci poruku oni rekoše da je Google ukinuo podršku za NTFS (a meni su tako formatirani i USB i eksterni), a što se tiče ovih led traka možda su i crkle jer su se temua. Međutim formatiram ja flešku i u exFAT i FAT32 ne radi i dalje. :( izgleda da će morati stvarno na servis, nego moram da nosim u Gigatron nažalost, a koliko čitam ovde tamo stalno odbijaju reklamacije tako da valjda neće biti slučaj sa ovim jer je ovo bukvalno oštećenje na matičnoj ploči...

Meni je usb na Tesli sluzio za filmove, dok nisam video da postoji bolji nacin oreko mreze lokalne i Vlc plejera.
Mozda pomogne ako usb trokira

Da li je neko radio kalibraciju slike za 50e645buw? Treba mi za sport najviše.

Prošli glupi full HD je bolje optimizovao sliku od ovog, rekoh da li neko ima iskustva kako da ga namestim da izgleda bolje

Slao sam i njihovoj podršci poruku oni rekoše da je Google ukinuo podršku za NTFS (a meni su tako formatirani i USB i eksterni), a što se tiče ovih led traka možda su i crkle jer su se temua. Međutim formatiram ja flešku i u exFAT i FAT32 ne radi i dalje. :( izgleda da će morati stvarno na servis, nego moram da nosim u Gigatron nažalost, a koliko čitam ovde tamo stalno odbijaju reklamacije tako da valjda neće biti slučaj sa ovim jer je ovo bukvalno oštećenje na matičnoj ploči...
Pa da.Znam da sam ja morao sa externog hdd-a jer nije hteo da mi ocita flash usb.Ali meni je pisalo da ga vidi ali da file sistem nije podrzan.Pa po meni nema sta da ti kazu da ne moze.Ako nece onda taktika mog kolege.A to je lepo sednes tamo i kazes ja ne odlazim dok mi ne resite problem.Moras biti bezobrazan ako su oni bezobrazni.Mene su tako otkacili za fixni i kao radi i ne moze zamena a ni pare.A ja nazvao sa fixnog i kazem ako radi evo ti lepo fixni pa ti pricaj sa njime.Pa ako je tebi dobar koristi ga ti.Ja sam alergican na takve stvari jer to je bezobrazluk.Nema sta da kaze da je ok ako je nesto 100% neispravno.

Meni je usb na Tesli sluzio za filmove, dok nisam video da postoji bolji nacin oreko mreze lokalne i Vlc plejera.

Ma u sustini USB i nije toliko kljucan i moze da se premosti na razne nacine.Ali ja mislim da treba da istraje zato sto ako ne rade USB znaci da ne valja ploca.Samo je pitanje vremena kad ce i ostali prikljuci poput HDMI da otkazu.

Slazem se, za svoje novce se kupije i treba da radi sve bar dok traje garancija 5 godina
Mislio sam ako nekom bas za to treba, moze da se premosti usb

Slazem se, za svoje novce se kupije i treba da radi sve bar dok traje garancija 5 godina
Mislio sam ako nekom bas za to treba, moze da se premosti usb

Slazem se 100%

Inace koga zanima Tesla 43E635SUS evo jedan dobar review :

Pa da, ja svakako sada i gledam tako što castujem sa VLC-a ali mora kompjuter bezveze da mi bude uključen, a nalazi se bukvalno sto sa kompom odmah pored stola sa TV-om i onda onako odudara 😂...

Pa da, malo jeste lose sto mora komp da radi, ali ako nema drugog načina...
Meni je prekoputa a mali mi monitor (23) pa mi lakse na tv-u.
Jedino ne znam moze li preko tv/vlc da se ugasi komp kad zavrsi film

Pa da, ja svakako sada i gledam tako što castujem sa VLC-a ali mora kompjuter bezveze da mi bude uključen, a nalazi se bukvalno sto sa kompom odmah pored stola sa TV-om i onda onako odudara 😂...
Onda kupi neki jeftin ruter sa media serverom. On je svakako stalno ON.

Zašto moraš u Gigatron? Zar ne možeš direkt u Tesla servis? Čuo sam sve najbolje o njima.
Mada nisam čuo nešto puno loših stvari ni za Gigatron, kao npr za ozloglašenu TM

Zašto moraš u Gigatron? Zar ne možeš direkt u Tesla servis? Čuo sam sve najbolje o njima.
Mada nisam čuo nešto puno loših stvari ni za Gigatron, kao npr za ozloglašenu TM
Pa zar nije Tesla servis tek kad prođe obična garancija? Valjda tek ona produžena poslednje 2-3 godine je u njihovom servisu? Ali verujem i ja da je Teslin servis dobar :) još su preljubazni u komunikaciji svaki put kada sam ih nešto kontaktirao uvek lepo i sadržajno odgovore...

Trebalo bi dok je uređaj u garanciji (bez obzira kojoj) nosi se gde je kupljen. Ja sam reklamirao Tesla tv u Gigatronu posle 2,5 godine garancije. Dobio sam nov zamenski uređaj za nepunih 10 dana, od dana predaje u prodavnici. Ima ovde u temi kad je bilo.

12.2023.godine
Posle 2 godine i 8 meseci, ode 65/905. Crko ekran. TV je radio skoro 18h dnevno, svaki dan. Pod garancijom je i dobih zamenu za 65/S935BUS. Prihvatio, prošlo je 5 dana od reklamiranja, moram priznati brzo. Čekam da stigne pa javljam razlike. Moglo je i povrat novca(novih 5 godina garancije), ali ide Nova Godina, pa da skratim rokove.

Mislim da može i u prodavnici i u servisu. Mada ne znam zašto zazirati od Gigatrona, evo i ovo prethodno iskustvo je pozitivno. Pa nije to Tehnomanija

teme o prodavnicama, iskustvima sa njima, pravima i zakonima, garancijama i saobraznostima, itd su u ovom podforumu

u ovoj temi se držimo isključivo televizora marke Tesla. hvala na razumevanju

За које димензије телевизора сервис долази кући?

Update oko mog slučaja: Isprobao sam HDMI portove da vidim da i oni nisu crkli i posle toga je odjednom magično proradio i USB port tako da eto, nije ni bilo problema nego je TV nešto zabagovao... 😂
Inače nisam ni naveo nigde gore u postu, u pitanju je bio 43E635SUS.

Da li iko zna kako se ulazi u servis meni kod WebOS verzija? Hoću da vidim koji panel koriste

Ne možeš da uđeš u servisni menu kod webOS, potreban je poseban service remote kako bi se pristupilo servisnim i fabričkim meniju.

Obzirom da je 43" verovatno je u njemu BOE'ov ADS panel. Cisto sumnjam da je MVA.

Veće su šanse da je kod 50" MVA i to uglavnom od Innoluxa. Najbolje otići do radnje gde je izložen i pogledati.

može se saznati tip panela prema kontrastu u specifikacijama. ako je ispod 2000:1, onda je IPS/ADS, u suprotnom je VA.
npr., ovaj model ima VA tip panela

Nazad
Vrh Dno