Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

teze ce to ici, verujem da dvoje ne bi moglo da se dogovori oko provajdera a kamoli 12 stanova sto je i normalno obzirom da svako ima neke svoje potrebe. meni je neverovatno da treba 10 saglasnosti za 10 provajdera i da 10 njih mota kablove po zgradi, ludilo.

Najbitnije je da ti uvedu mts vlakno jer vec sada preko njega imas mts, yunet i yettel i A1 na nekim lokacijama a uskoro i svuda... a posto ce se sbb i yettel spojiti u nekom trenutku imaces sve...

… da li će i dalje praviti razliku MTS - Supernova …?! Ili najzad sve postaje MTS i možeš da biraš kojeg ćeš od provajdera na lokaciji gde je njihova optika…?!

Zaboravih Supernovu, ali bice i ona integrisana u mts, radi se na tome... iz razloga koji nisu tehnicke prirode se ona jos uvek drzi kao zasebna ponuda...

Ali da, ide se ka tome da se omoguci bitstream pristup svim korisnicima putem Telekom kablova ( realno je trebalo odavno ali eto)

Najbitnije je da ti uvedu mts vlakno jer vec sada preko njega imas mts, yunet i yettel i A1 na nekim lokacijama a uskoro i svuda... a posto ce se sbb i yettel spojiti u nekom trenutku imaces sve...
Ako je ovo tacno, ne kapiram zasto je A1 ulozio milione i raskopao (ceo Nis) i sproveo optiku do samih zgrada ako je mogao od starta da koristi mts optiku? U mojoj zgradi konkretno su rekli ce da moci a1 preko mts a da ce kroz zgradu mozda nekad da prodju. 1m zutog kabla viri uza zid iz asfalta

…. pitanje je da li je ranije postojala mogućnost zakupa, ukoliko nisi ‘podoban’… MTS je tada imao veći problem, koncentrisao se na borbu na drugom frontu… tr je na kraju rasprodavao repetitore, sad možda mora da daje u zakup i ostalo…

Mogao je od starta da koristi (kao sto i jeste ali samo tamna vlakna koristeci svoje OLT sopstvenim izborom kako bi smanjio troskove) ali to kosta, mislili su da ce moci i da su dovoljno jaki da sami naprave mrezu ali to je tezak posao, pogotovo sa problemima koje je imao i SBB ( nemogucnost koriscenja Telekom ex PTT ili EPS infrastrukture) a i u medjuvremenu su se znacajno promenili uslovi na trzistu...

Ono sto je dobro za korisnike je da ce prakticno svi imati pristup svim provajderima putem jednog kabla ( kao sto je to slucaj u mnogim EU zemljama i da ce se lako menjati) ali nije dobro to sto de facto postoji monopol jer je Telekom postao dominantan igrac u svim sferama koji ima mogucnost da diktira uslove od kojih je dominatan medijski sadrzaj ( sto se vidi i na primeru SBB/Yettel i Arena kanala) i da uzima deo kolaca na svakom koraku... pa se dolazi u situaciju da se gube ogromni popusti za prelazak u vidu 12 meseci pa i vise gratis itd... Sada ce razlike u cenama biti minimalne a borba za korisnike mnogo manje zestoka...

Sopstvena mreza svakako ostaje svim provajderima pa i SBB i A1 do trenutka kada se ne liberalizuje skroz pristup putem bitstream-a uz iste uslove za sve, odnosno Telekom ne pokrije celu zemlju i konacno se ostvari ono sto je davno pravno regulisano ( isto kao sto je za bakarnu mrezu)

Od kad sam presao na SBB internet, stari wifi ruter me cesto zeza, u smislu da je nemoguce konektovati se sve dok se ne restartuje. Desava se na 3-4 dana.
Da li je mozda do SBB-a nesto, ili je vreme da se menja ruter? Star je sigurno 8-10god.
Kod proslog provajdera ovo se nije desavalo ako to nesto znaci. Hvala unapred

i ovde se završava off-topic. svaki naredni na temu drugih provajdera povlači za sobom udaljenje sa teme. hvala na razumevanju

Mene juče zvali, a nisam se javio jer sam u romingu. A znam da je njihov broj. Garant me zvali radi onbove ugovora jer mi ističe početkom novembra. Sada sam na EON Premium a na njemu bih i ostao dalje. Samo problem je što je on sad nepostojeći paket, a i ako hoću da ostanem na njemu, ne obnovim ugovor, onda je paket skuplji za nekih 300 dinara. Taman dva meseca da razmišljam šta i kako dalje, a da nekako jeftino prođem.

Mene juče zvali, a nisam se javio jer sam u romingu. A znam da je njihov broj. Garant me zvali radi onbove ugovora jer mi ističe početkom novembra. Sada sam na EON Premium a na njemu bih i ostao dalje. Samo problem je što je on sad nepostojeći paket, a i ako hoću da ostanem na njemu, ne obnovim ugovor, onda je paket skuplji za nekih 300 dinara. Taman dva meseca da razmišljam šta i kako dalje, a da nekako jeftino prođem.
Skuplji je 400 din - nema popusta za elektronski račun od 100 din. Pitanje je i da li se doplaćuje još koji eon box ili d3 mini ako ga imaš pošto sadašnja ponuda podrazumeva samo 1 uređaj

Mene zvali zbog obnove. Imao sam eon premum. 3x1rsd ili 6 meseci 50 posto cene. Ja pitao za onaj paket bez fiksnog, kaze moze, ali nemate mesece gratis. Tv aplikacija plus eon box plus 3 slota za aplikacije i sve 3 mogu istovremeno.

da ne bude zabune: 3 slota za browser/mobile aplikaciju ne mogu istovremeno, mogu istovremeno box, smart TV/box/stick aplikacija i 1 slot za browser/mobile

ko ima optiku SBBovu jel vam radi oke nista nisu da kazem ukakili?
Svaki put kada mi pukne wifi ili zakoci neki kanal, restartuje se MOVE uredjaj psujem u sebi a zena me proziva na glas :)

ko ima optiku SBBovu jel vam radi oke nista nisu da kazem ukakili?
Svaki put kada mi pukne wifi ili zakoci neki kanal, restartuje se MOVE uredjaj psujem u sebi a zena me proziva na glas :)
Meni sa SBB optikom sve OK, šta više WiFi mi više nego dobar

Da li može pomoć?! Čini li mi se ili ja ne mogu da nađem da više nema F1 i moto gp na ovim arenama koje smo do sada imali na duo light??
Auuu izludeću ako je tako...

Da li može pomoć?! Čini li mi se ili ja ne mogu da nađem da više nema F1 i moto gp na ovim arenama koje smo do sada imali na duo light??
Auuu izludeću ako je tako...
Mislim da ce sada prvi put trka da bude na Arena Adrenalin, to je u sklopu skupljih/novih paketa.

Veliki minus ako je programska sema tacna, trebalo bi da jeste jer ovo u pitanju 2 dana unapred.

Kvalifikacije i treninzi su ranije bili na Arena Adrenalin, ali su trke bile dostupne svima na npr Arena Premium 1/2/3, sad izgleda vise nije tako...uzas

Mislim da ce sada prvi put trka da bude na Arena Adrenalin, to je u sklopu skupljih/novih paketa.

Veliki minus ako je programska sema tacna, trebalo bi da jeste jer ovo u pitanju 2 dana unapred.

Kvalifikacije i treninzi su ranije bili na Arena Adrenalin, ali su trke bile dostupne svima na npr Arena Premium 1/2/3, sad izgleda vise nije tako...uzas
Strašna stvar.Samo zbog ovoga tj. SK sam i uzeo sbb. E čekaćemo kraj ugovora ili neki kiks pa da se oprostimo.

u toku je EuroBasket 2025 pa se utakmice prenose na tim AP kanalima. al' to je za zasebnu temu za Arena kanale koju nikako da pokrenete

Mogla bi ova da se iskoristi, čak je i bila skorije aktivna. Edit: mada je nezogdno što se ovde uvek pominje kroz prizmu SBB-a, konkretno danas zbog toga što su F1 i MotoGP sada izgleda dostupni samo korisnicima Premium paketa.

Bio na mts-u sada se opet vratio na Sbb zbog nove S i N1. Posle 2 meseca koriscenja cesto sam morao da resetujem ruter, posto youtube cesto zabaguje i pri vracanju kanala unazad sinhronizacija zvuka i slike se ne podudara. Zvao ih,oni kao apdejtovali sistem,brisali oni a brisao i ja kes memoriju iii posle par dan normalnog rada opet se problemi vrate na staro. Ne znam kako da resim problem.

baš ruter ili EON box? prema opisu problema meni deluje da je u pitanju ovo drugo a za to ima tema

Za mesec dana mi ističe SBB ugovor, i dalje nude samo 3 meseca po dinar za obnovu ugovora, niko nije uspeo da dobije bolju ponudu?

Za mesec dana mi ističe SBB ugovor, i dalje nude samo 3 meseca po dinar za obnovu ugovora, niko nije uspeo da dobije bolju ponudu?
Ja sam pocetkom avgusta dobio 12 meseci po 50%, a drugi 12 meseci puna cena premijum plus paket.Nudili su i 6 meseci po 1 dinar,a 18 meseci puna cena.

Danas primetih pustise adrenalin kanal starim premium korisnicima. Gledao danas oba treninga F1. Izgleda pritisak nezadovoljnih korisnika urodilo plodom.

Vrh Dno