Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Ako može da prodaš polovan S23U i doplatiš 100e za nov S24U nemoj da razmišljaš, vredi svakog od stotinu evara :ninja:
Nisam se dobro izrazio. Opet bih I taj s24u bio star godinu dana.
Ma gde bre ima nov 24u za 100e više od polovnog 23u (ja moj sa 512gb prodao za 420e nedavno), nemoj da se zanosimo!?!
Nisam nigde napisao nov. Pričao sam o polovnim starim godinu dana. 😊 Tako sam nešto računao, jer je moj 512 isto bukvalno kao iz fabrike. Pa sam mislio da dobijem opet telefon sa godinu dana regularne garancije za +100€. Vidjao sam 24u za 550-600 u odličnom stanju sa jos godinu dana garancije. Pa sam zato napisao da li je to pametno raditi ili ne.

@jevta naravno da je pametno...da si to radio u startu kada se pojavio morao bi doplatiti 400-500e, ovako je optimalno za gotovo 3x manje para. Sve i da čekaš kad izađe 26 serija nećeš drastično bolje proći.

Nisam se dobro izrazio. Opet bih I taj s24u bio star godinu dana.

Nisam nigde napisao nov. Pričao sam o polovnim starim godinu dana. 😊 Tako sam nešto računao, jer je moj 512 isto bukvalno kao iz fabrike. Pa sam mislio da dobijem opet telefon sa godinu dana regularne garancije za +100€. Vidjao sam 24u za 550-600 u odličnom stanju sa jos godinu dana garancije. Pa sam zato napisao da li je to pametno raditi ili ne.
Ja sam moj S25U kao nov sa još godinu dana garancije prodao za 600e a drugar je svoj S23U jedva za 400e prodao (bez garancije ekstra stanje) i to se cimao 15 dana (hteo keš) ... Eto iskustva iz prve ruke.

Da li valja s24 fe ili ne?
Odličan je S24 FE - sve preporuke, za te pare novo sa pravom garancijom ne postoji bolje kod Samsunga .

Kupio sam ga na brzinu jer mi je otkazao telefon na putu.
Bolji od očekivanja u svemu (performanse, ekran, kamere, baterija. softver...) osim što je teži i ciglast, pa neudoban u ruci kao i ostali iz te metal-staklo serije.

Odlican telefon, uradio sam downgrade sa s25 i radi bez greske, koristim ga bez maske i folijama pozadi i ivicima odlicno lezi u ruci

Ja sam moj S25U kao nov sa još godinu dana garancije prodao za 600e a drugar je svoj S23U jedva za 400e prodao (bez garancije ekstra stanje) i to se cimao 15 dana (hteo keš) ... Eto iskustva iz prve ruke.

Odličan je S24 FE - sve preporuke, za te pare novo sa pravom garancijom ne postoji bolje kod Samsunga .
Potkrala mi se greška , izvinjavam se ... S24U sam prodao za 600e.
.... Inače što se tiče trajanja baterije na S24U i S24 FE - isto otprilike .

Još ako je iz poklona. 😂 Meni idalje nerealno dok nam ne stigne. Ali kad/ako bude stigao ispašće me konkretno 268e po komadu. To je cena za A36 (gore-dole) i to na oglasima. Mislim da za te pare nema bolje, ne kod samsunga, nego uopšte.
Baš juče pričam sa kolegom koga sam isto nagovorio da iskoristi tu promociju...šta li ih je navelo na takav potez? Obično su davali uz neki bolji telefon sat i slušalice ili eventualno neki krš tablet. Nikad uz (skoro) flagship telefon nisu davali drugi identičan. Zar se toliko loše prodavao s24 fe?

Još ako je iz poklona. 😂 Meni idalje nerealno dok nam ne stigne. Ali kad/ako bude stigao ispašće me konkretno 268e po komadu. To je cena za A36 (gore-dole) i to na oglasima. Mislim da za te pare nema bolje, ne kod samsunga, nego uopšte.
Baš juče pričam sa kolegom koga sam isto nagovorio da iskoristi tu promociju...šta li ih je navelo na takav potez? Obično su davali uz neki bolji telefon sat i slušalice ili eventualno neki krš tablet. Nikad uz (skoro) flagship telefon nisu davali drugi identičan. Zar se toliko loše prodavao s24 fe?

Pa verovatno da je lose prodaja isla pa da "isture" sve 😅

Da nije neko perobao OneUI na S24?

Ja ga imam na Fold 7, ali opet voljeo bih da vidim šta se ro promijenilo na S24.

Чисте лагере пред долазак S25FE. Боље продати испод цене, него не продати уопште. А реално њих FE и А серија уопште не коштају толико, јер чип углавном стављају из своје производње, па их кошта много мање од флегшип серије.

Verovatno se teže prodaje model sa 128GB memorije (nema SD), uz 7 godina ažuriranja realno je malo za telefon te klase.
Za 3-4 godine biće kao da sada imaš telefon sa 32GB. I ovih 256GB je malo, ali se nadam u 5G brzine i clouds da to pokriju.

Da, ranije sam jurio US verzije modela sa Snapdragon CPU, ali ovaj Exynos (u S24 FE) radi baš glatko i na bateriji se ne oseća, ostane mi 50-60% na kraju dana.

Ok je da moze da se kupi za 400eMAX i to nov u radnju ali plafon ni euro vise. Ja licno ne bih to kupio samo ako dobijem za dzabe, uz telefon neka promocija i sl.
Ja fe koristim od oktobra i strvarno ne vidim koji je to razlog da se izbegava ovaj telefon, tad sam ga platio 500 e. star 2 sata. Kupljen u yetelu. Prijavio se i dobio poklone koje sam prodao za 150e. i telefon me koštao 350e. Bolje za te pare ne postoji.

Ja fe koristim od oktobra i strvarno ne vidim koji je to razlog da se izbegava ovaj telefon, tad sam ga platio 500 e. star 2 sata. Kupljen u yetelu. Prijavio se i dobio poklone koje sam prodao za 150e. i telefon me koštao 350e. Bolje za te pare ne postoji.
350e je ok ali 500e nije.

Oko cene možemo da diskutujemo, eto konkretno kažem za sebe kad mi stigne i ovaj iz poklona koštaće me nešto preko 260e po komadu. Ali mi ova priča za eksinos nikako ne ide u glavu. I kad god pitam nekog dobro i šta je tu toliki kriminal? Dobijem interpretaciju tekstova i yt klipova koje inače svi mi koji smo ovde čitamo i gledamo (jer smo udareni). I to se vrte jedni te isti odgovori...znaaaaš proizvodni proces samsunga nije usavršen kao tsmc, greje se više, vuče bateriju...i td i td. A u praksi se greje 2 stepena više i pojede 7 posto baterije više na dnevnom nivou. Kakva tragedija. Slažem se ja da ako se vec kupije neki truli fllagship uveliko od 1000+ evra u vidu neke ultre da ćemo svi tražiti ne jednu nego 3 dlake u jajetu. Ali izjave u fazonu "exynos samo ako mi poklone" su mi kriminal...nemaju nikakvu težinu. Evo opet pitam koje su to strašne tantalove muke kroz koje prodjoste koristeći exynos? Ja evo za mesec dana na fe ne videh ni jednu (krucijalnu). Pa nisu ni oni ludi da guraju exy ako ih niko ne bi kupovao. Ljudi bukvalno pojma nemaju koji je procesor u telefonu. Njima telefon sljaka eksta i tjt. Jedino mi ovde uporedjujemo AnTuTu i brojimo temperaturu na decimale.

Oko cene možemo da diskutujemo, eto konkretno kažem za sebe kad mi stigne i ovaj iz poklona koštaće me nešto preko 260e po komadu. Ali mi ova priča za eksinos nikako ne ide u glavu. I kad god pitam nekog dobro i šta je tu toliki kriminal? Dobijem interpretaciju tekstova i yt klipova koje inače svi mi koji smo ovde čitamo i gledamo (jer smo udareni). I to se vrte jedni te isti odgovori...znaaaaš proizvodni proces samsunga nije usavršen kao tsmc, greje se više, vuče bateriju...i td i td. A u praksi se greje 2 stepena više i pojede 7 posto baterije više na dnevnom nivou. Kakva tragedija. Slažem se ja da ako se vec kupije neki truli fllagship uveliko od 1000+ evra u vidu neke ultre da ćemo svi tražiti ne jednu nego 3 dlake u jajetu. Ali izjave u fazonu "exynos samo ako mi poklone" su mi kriminal...nemaju nikakvu težinu. Evo opet pitam koje su to strašne tantalove muke kroz koje prodjoste koristeći exynos? Ja evo za mesec dana na fe ne videh ni jednu (krucijalnu). Pa nisu ni oni ludi da guraju exy ako ih niko ne bi kupovao. Ljudi bukvalno pojma nemaju koji je procesor u telefonu. Njima telefon sljaka eksta i tjt. Jedino mi ovde uporedjujemo AnTuTu i brojimo temperaturu na decimale.
Pa konkretno ranije serije, exynos recimo na 4g srče bateriju, da je smeće, smeće je iskreno

Meni konkretno na exy smetalo to što je imao znatno lošiji signal i kraće trajanje baterije posebno na 4g. Preporodio sam se kad sam prešao na snap, posebno sa signalom.
Naravno da će sad neko da se javi i da kaže da to njemu nije problem i to je ok ali nemojte mene napadati ako meni to jeste problem.
Meni, a i mnogima, su te dve stvari izuzetno bitne i zbog toga ih treba naglasati. A to što nekome to nije bitno, to je drugo pitanje. Imate ovde na temama i ljude koji koriste telefon a da nisu ni stavili karticu u njega, nego kao tablet. Ima svega

Evo i ja s24plus exy. Nije toliko loš sa baterijom, ali može bolje. Kada sam bio u Grčkoj, non-stop internet ukljucen 5g. Razlika je što umesto druge kartice mts, bila je Tomato. Ona je dole imala stalno 5g. Baterija definitivno trajala duže. Ipak se Exy muči sa signalom.

Signal je najveći problem, a trošenje baterije je verovatno posledica toga.
Eto npr kod mene kući na yettel mreži kad pustim mobilni net, na s24 malom jedva ima 2-3mb/s, a na s25u dostiže 50-100mb/s. Pri tome je na s24 jedna do dve crte signal, a na s25u pun signal

To je to, to što se muči da nađe signal troši bateriju brže. Čak u podešavanjima gasim da traži 5G.

Nazad
Vrh Dno